Οι Simpsons διακωμωδησαν τον Morrissey

Οι Simpsons διακωμωδησαν τον Morrissey Facebook Twitter
0

Στο καινούργιο επεισόδιο των Simpsons που έχει τον τίτλο “Panic on the Streets of Springfield” (Πανικός στους δρόμους του Σπρίνγκφιλντ), η Lisa παθαίνει εμμονή με έναν Βρετανό τραγουδιστή με το όνομα Qulloughby, του οποίου η μορφή και περσόνα είναι σαφώς εμπνευσμένη από τον Morrissey.

Στο επεισόδιο βλέπουμε τη Lisa να ανακαλύπτει τον Quilloughby και την μπάντα του, τους The Snuffs (κατά The Smiths), σε μια πλατφόρμα streaming, και αμέσως ενθουσιάζεται με την λογοτεχνική και σαρδόνια μουσική τους και την ακτιβιστική στάση τους απέναντι στην χορτοφαγία.

Η Lisa αρχίζει να φαντασιώνεται στην ζωή της τον Quilloughby, στον οποίο δανείζει την φωνή του ο Benedict Cumberbatch, όχι όπως είναι στην πραγματικότητα αλλά στα 80s.

Όταν της δίνεται η ευκαιρία πάει σε μια reunion συναυλία των Snuffs, σύντομα ανακαλύπτει με φρίκη ότι ο Quilloughby δεν έχει καμία σχέση με το πώς ήταν στο παρελθόν. Είναι ρατσιστής και το χειρότερο από όλα τρώει κρέας! «Ήμουν vegan, μέχρι που ανακάλυψα ότι ο βιγκανισμός εφευρέθηκε από ξένους οι οποίοι παραείναι αρκετοί πάνω στον πλανήτη», λέει σε ένα σημείο.

O Peter Katsis που διαχειρίζεται την επίσημη σελίδα του μουσικού στο Facebook  εξαπέλυσε επίθεση στους Simpsons αλλά και στην συνέχεια σε όσα μέσα δημοσίευσαν ότι το πόστ που ανήρτησε στο λογαριασμό ήταν του ίδιου του Morrissey. Στο πρώτο ποστ στο Facebook κατηγόρησε τους δημιουργούς της διάσημης σειράς ότι προσπαθούν «να εκμεταλλευτούν μια φτηνή αντιπαράθεση για να δημιουργήσουν κακιασμένες φήμες».  

«Όταν μια εκπομπή ξεπέφτει τόσο χαμηλά ώστε να δημιουργήσει σκληρές και απεχθείς τακτικές όπως το να δείχνει τον χαρακτήρα του Morrissey με την κοιλιά του να κρέμεται έξω από το πουκάμισο του (όταν ποτέ δεν έμοιαζε έτσι σε καμία περίοδο της καριέρας του) σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος είναι ο πραγματικός ρατσιστής εδώ», έγραψε.

«Ακόμη χειρότερα – το να αποκαλεί τον χαρακτήρα του Morrissey ρατσιστή χωρίς να επισημαίνει κανένα συγκεκριμένο παράδειγμα, δεν προσφέρει τίποτα. Λειτουργεί μόνο σαν προσβολή στον καλλιτέχνη» (σ.σ ο Morrissey έχει μια μεγάλη ιστορία ρατσιστικών δηλώσεων).

Στην συνέχεια, ο Katsis ανέφερε την πρόσφατη απολογία του Hank Azari σχετικά με την ερμηνεία του ως Apu στην σειρά, σαν απόδειξη ότι το καστ και οι δημιουργοί των Simpsons είναι οι πραγματικοί ρατσιστές. «Αλήθεια, αυτοί είναι που έχουν σταματήσει να δημιουργούν και έχουν μετατραπεί  σε αμετανόητους ρατσιστές που πληγώνουν τον κόσμο.

Ο Morrissey ποτέ δεν έκανε αρπαχτές, δεν μήνυσε κόσμο για τις επιθέσεις τους και ποτέ δεν σταμάτησε να δίνει σπουδαίες συναυλίες και είναι ακόμη ένας αυστηρός βίγκαν και θερμός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων. Υπονοώντας όλα τα παραπάνω σε αυτό το επεισόδιο δείχνει την υποκριτική προσέγγιση των Simpsons στην υπόθεση του. Δεν κάνει εντύπωση επομένως ο λόγος που τα νούμερα τηλεθέασης των Simpsons έχουν έχουν μειωθεί τόσο άσχημα τα τελευταία χρόνια», κλείνει to post και στο Consequence of Sound γράφουν ότι με αυτό τον τρόπο θυμίζει λίγο τις δηλώσεις που έκανε ο Trump.

Surprising what a “turn for the worst" the writing for The Simpson’s tv show has taken in recent years. Sadly, The...

Δημοσιεύτηκε από Morrissey Official στις Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Με στοιχεία από το Consequence of Sound.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM
Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Πολιτισμός / Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Λίγες μέρες πριν από τα 80ά γενέθλιά του στις 22 Απριλίου, ο Τζον Γουότερς παρουσίασε στο Μπέρκλεϊ τη νέα του παράσταση, επιστρέφοντας στη σκηνή με το ίδιο πνεύμα τρας, χιούμορ και ανυπακοής που τον έκανε εμβληματική μορφή της αμερικανικής αντικουλτούρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Η Μπλάνσετ αναλαμβάνει τον ρόλο της Μάρθα Στιούαρτ στο biopic «Good Thing», με τη Janicza Bravo του «Zola» στη σκηνοθεσία. Ο τίτλος παραπέμπει στη γνωστή φράση-σήμα κατατεθέν της Στιούαρτ, «It’s a good thing»
THE LIFO TEAM
Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Πολιτισμός / Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Ανάμεσα σε σκιές, νέα πρόσωπα και την υπόσχεση της ελευθερίας πάνω στην πίστα, η Μαντόνα ανακοίνωσε το «Confessions on a Dance Floor: Part II», το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου από τη Warner Records.
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Πιστοποιούνται τα αρχαιολογικά μουσεία Αβδήρων και Αλεξανδρούπολης

Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκίνησε, το 2024, με τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια και συνεχίστηκε με την εκπόνηση και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων αναβάθμισης για κάθε μουσείο
THE LIFO TEAM
Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM
Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Πολιτισμός / Το Βατικανό πάει στη Βενετία με FKA twigs, Μπράιαν Ίνο και μια ηχητική προσευχή

Το Βατικανό ανακοίνωσε το περίπτερό του για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2026, με την FKA twigs, τον Μπράιαν Ίνο, την Πάτι Σμιθ, τον Τζιμ Τζάρμους και άλλους καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε ένα ηχητικό εγχείρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και την κληρονομιά της Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν
THE LIFO TEAM