Οι πέντε περίεργοι βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γεννήσει

Οι πέντε περίεργοι βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γεννήσει Facebook Twitter
0

Τον επόμενο μήνα η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, θα φέρει στον κόσμο το τρίτο τους παιδί. Μόνο που για να φέρει εις πέρας τον ερχομό του καλείται να ακολουθήσει μερικούς αρκετά περίεργους «βασιλικούς κανόνες». 

Η βασιλική οικογένεια έχει θεσπίσει ορισμένους ιδιαιτέρως αυστηρούς κανόνες για όταν γεννιέται ένα παιδί, ανάμεσά τους και ποιος θα το πληροφορηθεί πρώτος αλλά και ποιος θα το ανακοινώσει στο κοινό. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ πρέπει να είναι η πρώτη που θα το μάθει

Η βασίλισσα πρέπει να πληροφορηθεί πρώτη τη γέννηση ενός παιδιού εντός της βασιλικής οικογένειας, πριν ανακοινωθεί η είδηση στο κοινό. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τηλεφώνησε στη γιαγιά του μέσω μιας κρυπτογραφημένης συσκευής ώστε να την ενημερώσει για τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ.

Παραδοσιακά η ανακοίνωση αναρτάται έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ έσπασαν αυτό το πρωτόκολλο και είχαν ανακοινώσει τότε την γέννηση του γιου τους μέσω Twitter. 

Ο δημόσιος κήρυκας ανακοινώνει τα νέα στους πολίτες

Ο δημόσιος κήρυκας της οικογένειας, ήτοι ο γνωστός σε όλους ντελάλης, ανακοίνωσε την γέννηση και του πρίγκιπα Τζορτζ και της πριγκίπισσας Σάρλοτ. Το έθιμο έχει τις ρίζες του πίσω στον μεσαίωνα όταν οι άνθρωποι δεν γνώριζαν να διαβάζουν ή να γράφουν. 

Οι πέντε περίεργοι βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γεννήσει Facebook Twitter

Συνίστανται οι τοκετοί κατ' οίκον

Η παράδοση θέλει την Βασίλισσα να γεννά όλα της τα παιδιά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν η πρώτη που έσπασε τον συγκεκριμένο κανόνα και γέννησε τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι στο St. Mary's Hospital του Λονδίνου. 

Η Κέιτ Μίντλετον γέννησε επίσης τα δύο πρώτα της παιδιά στο ίδιο νοσοκομείο αλλά φήμες θέλουν να φέρνει στον κόσμο το τρίτο με τον τοκετό να γίνεται εντός του Παλατιού του Κένσιγκτον. 

Οι πέντε περίεργοι βασιλικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει η Κέιτ Μίντλετον όταν γεννήσει Facebook Twitter

Ο πατέρας απαγορεύεται να είναι στην αίθουσα τοκετού

Ο τοκετός θεωρείται αυστηρώς γυναικεία υπόθεση και οι πατέρες ποτέ δεν επιτρέπεται να είναι παρόντες σε αυτόν. Βέβαια, εικάζεται πως ο συγκεκριμένος κανόνας έγινε πιο χαλαρός μετά την γέννηση του πρίγκιπα Κάρολου. 

Οι μαίες παίρνουν όρκο σιωπής

Οι μαίες που παρίστανται στον τοκετό απαγορεύεται να αποκαλύψουν οποιαδήποτε πληροφορία για την γέννηση. Η Κέιτ Μίντλετον φέρεται να είχε τρεις μαίες στη γέννηση της πριγκίπισσας Σάρλοτ. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM
Σε δημοπρασία το εμβληματικό μοβ παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πολιτισμός / Σε δημοπρασία το παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που φορούσε τη νύχτα των εκλογών του 1960

Το πανωφόρι φορέθηκε από την Κένεντι καθώς συνόδευε τον Τζον Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ τη νύχτα των εκλογών του 1960 και ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της
LIFO NEWSROOM
«Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Πολιτισμός / «Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Σε ελάχιστους καλλιτέχνες είχε εμπιστευθεί τη μουσική και τα τραγούδια του όσο ζούσε και τα ίδια αυστηρά κριτήρια τηρεί ο γιός και κληρονόμος του.
LIFO NEWSROOM