ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Ζούκερμπεργκ κάνει πίσω - Αποσύρει τις αγωγές κατά των κατοίκων της Χαβάης

Ο Ζούκερμπεργκ κάνει πίσω - Αποσύρει τις αγωγές κατά των κατοίκων της Χαβάης Facebook Twitter
4

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να αποσύρει τις αγωγές που θα ανάγκαζαν εκατοντάδες κατοίκους της Χαβάης να χάσουν τη γη των προγόνων τους.

Το 2014, ο δισεκατομμυριούχος CEO του Facebook έδωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει 700 εκτάρια γης στο νησί Kauai της Χαβάης, αλλά δεν του ανήκει το 100% της έκτασης.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser, περίπου 12 μικρότερα οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στην έκταση του Ζούκερμπεργκ ανήκουν εδώ και πάνω από δύο αιώνες, χάρη έναν παλιό νόμο του 1850, σε οικογένειες γηγενών ή πολίτες της Χαβάης που έχουν γεννηθεί στο νησί. Αυτό τους δίνει το δικαίωμα να ζουν εκεί ή να μπαίνουν μέσα στην έκταση όποτε το θελήσουν.

Μέσω της εν λόγω νομικής διαδικασίας (σ.σ. ονομάζεται quiet title process) που είχε επιλέξει για να ακολουθήσει ο συνιδρυτής και CEO του Facebook επιδίωκε να αναγκάσει τις οικογένειες αυτές να πουλήσουν τη γη που κατέχουν σε δημόσιους πλειστηριασμούς, προφανώς για να αποκτήσει την καθολική κυριότητα της έκτασης και να απαγορεύσει την πρόσβαση.

«Προκειμένου να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να προχωρήσουμε, αποσύρουμε τις αγωγές και θα συνεργαστούμε την κοινότητα προς τη χάραξη μίας νέας προσέγγισης» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην τοπική εφημερίδα «The Garden Island».

«Εξετάζοντας εκ' νέου την υπόθεση, μετανιώνω που δεν ξόδεψα περισσότερο χρόνο για να καταλάβω πλήρως την ιστορία και τον τρόπο που εφαρμόζεται η νομική αυτή διαδικασία, πριν προχωρήσω. Τώρα που έχω καλύτερη γνώση των πραγμάτων, είναι ξεκάθαρο πως κάναμε λάθος» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ τη Δευτέρα.

«Ο σωστός τρόπος είναι να καθίσουμε και να συζητήσουμε για το τι είναι καλύτερο να κάνουμε. Θα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους επικεφαλής των ομάδων που έχουν σχετίζονται με την υπόθεση, όπως οι ντόπιοι Χαβανέζοι και οι οικολόγοι, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση», ανέφερε ακόμη ο ισχυρός άντρας του Facebook.

Με στοιχεία από το Mashable

Πολιτισμός
4

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
είναι ξεκάθαρο πως σε βάθος χρόνου ίσως το κόστος αυξανόταν γεωμετρικά συνυπολογίζοντας τα δοαφύγοντα έσοδα που πιθανότατα θα προέκυπταν από ρην αρνητική δημοσιότητα