Ο Τζιμ Κάρεϊ παραπέμπεται σε δίκη για την αυτοκτονία της συντρόφου του

Ο Τζιμ Κάρεϊ παραπέμπεται σε δίκη για την αυτοκτονία της συντρόφου του Facebook Twitter
0

Σε δίκη παραπέμπεται ο Τζιμ Κάρεϊ για τον θάνατο της συντρόφου του, Cathriona White, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να απορρίψει τις δύο μηνυτήριες αναφορές εναντίον του ηθοποιού για φόνο εξ' αμελείας. 

Η Cathriona White, μακιγιέζ από την Ιρλανδία, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες τον Σεπτέμβριο του 2015. Σύμφωνα με την νεκροψία, η 30χρονη πέθανε από υπερβολική δόση των φαρμάκων Ambien, Propranolol και Percocet, με τον ιατροδικαστή να χαρακτηρίζει τελικά τον θάνατό της αυτοκτονία. Τα χάπια που βρήκε η αστυνομία, ήταν υπνωτικά, αναλγητικά και χάπια ρύθμισης της πίεσης του αίματος και ήταν όλα γραμμένα στο όνομα-ψευδώνυμο του Κάρει.

Η μητέρα της, Brigid Sweetman, και ο ηθοποιός Mike Burton, πρώην σύζυγός της White, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Τζιμ Κάρεϊ, υποστηρίζοντας πως της προμήθευσε τα φάρμακα που χρησιμοποίησε για να αυτοκτονήσει. Και στις δύο αγωγές, οι ενάγοντες ισχυρίζονται πως ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν αυτός που της έδωσε τα φάρμακα, περίπου 3 με 4 ημέρες πριν πεθάνει, παρόλο που ήξερε πολύ καλά ότι η White είχε τάσεις προς την κατάθλιψη και πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο παρελθόν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες διευκρίνισε πως δεν σκοπεύει να βάλει στο αρχείο την υπόθεση, παρόλο που ο δικηγόρος του 55χρονου ηθοποιού, Raymond Boucher, της ζήτησε να το κάνει, χαρακτηρίζοντας τις αγωγές «επιθετικές και κακόβουλε». Η δίκη ορίστηκε τελικά για τις 26 Απριλίου 2018 και εκτιμάται πως διαρκέσει περίπου 20 ημέρες. Μιλώντας μετά την ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος του ηθοποιού είπε: «Ο Τζιμ Κάρεϊ αγαπούσε την Cathriona White βαθιά και προφανώς θα είναι μια ιδιαιτέρως οδυνηρή διαδικασία για τον ίδιο». 

Από την πρώτη στιγμή, ο Τζιμ Κάρεϊ έχει απορρίψει ως «ψευδείς» τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τις οποίες ο δικηγόρος του χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά αόριστες». Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, ο γνωστός ηθοποιός είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Πόσο μεγάλο κρίμα. Θα ήταν εύκολο για μένα να μπω σε ένα δωμάτιο με τον δικηγόρο αυτού του ανθρώπου [σ.σ. του Mike Burton] και να το λύσουμε, αλλά υπάρχουν μερικές στιγμές στη ζωή που χρειάζεται να ορθώσεις το ανάστημά σου και να υπερασπιστείς την τιμή σου απέναντι στην κακία του κόσμου. Δεν θα ανεχθώ αυτήν την άσπλαχνη απόπειρα να εκμεταλλευτούν εμένα ή την γυναίκα που αγαπούσα. Τα προβλήματά της ξεκίνησαν πολύ πριν γνωριστούμε και δυστυχώς το τραγικό τέλος της δεν θα μπορούσε κανείς το ελέγξει. Ελπίζω πραγματικά πολύ σύντομα ο κόσμος να σταματήσει να βγάζει κέρδος από όλο αυτό και να την αφήσει να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Με πληροφορίες από Independent και Press Association

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM
Μια εμβληματική ευρωπαϊκή συλλογή φτάνει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Ντεγκά, Ματίς, Μονέ και άλλοι 43 σπουδαίοι καλλιτέχνες σε μια έκθεση στην Αθήνα

83 αριστουργήματα από 45 καλλιτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, τα οποία προέρχονται από μια εμβληματική ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθηνα από τον Δεκέμβριο στο μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
LIFO NEWSROOM