Ο σκηνοθέτης των φιλμ Guardians of the Galaxy απαντά στον Σκορσέζε για τις ταινίες της Marvel

Ο σκηνοθέτης των φιλμ Guardians of the Galaxy απαντά στον Σκορσέζε για τις ταινίες της Marvel Facebook Twitter
0

Ο σκηνοθέτης των ταινιών Guardians of the Galaxy Τζέιμς Γκαν, επέκρινε με «μία μικρή καθυστέρηση μερικών ετών» όσα είχε δηλώσει ο Μάρτιν Σκορσέζε για τις ταινίες της Marvel, για τις οποίες είχε πει ότι «δεν είναι κινηματογράφος».


 
Σε μια συνέντευξη του τον Οκτώβριο του 2019 στο Empire, ο Σκορσέζε είχε δηλώσει πως προσπάθησε να παρακολουθήσει μια ταινία υπερήρωων που κυκλοφόρησε από την Marvel, «αλλά αυτό δεν είναι σινεμά».


 
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης σε άρθρο του στους «The New York Times» είχε δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για τη δήλωσή του αυτή έναν μήνα αργότερα, γράφοντας ότι μεγάλωσε σε μια διαφορετική εποχή, όταν τα franchise δεν κυριαρχούσαν στις κινηματογραφικές αίθουσες και οι κινηματογραφιστές αναλάμβαναν περισσότερα ρίσκα αναφορικά με το τι έστελναν στη μεγάλη οθόνη


 
Ο Γκαν, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε τις δύο πρώτες ταινίες «Guardians of the Galaxy» και επιστρέφει για την τρίτη, αφού αρχικά απολύθηκε όταν έγιναν γνωστά κάποια tweets του, όπου γινόταν αναφορά στην παιδοφιλία και τον βιασμό. 


 
Μιλώντας ο Γκαν στο Happy Sad Confused podcast είπε ότι «φαίνεται απίστευτα κυνικό το ότι ο [Σκορσέζε] θα συνεχίσει να βγαίνει και να μιλάει εναντίον της Marvel καθώς είναι το μόνο πράγμα με το οποίο μπορεί να προωθήσει την ταινία του». «Δημιουργεί την ταινία του στη σκιά των ταινιών της Marvel και έτσι το χρησιμοποιεί για να τραβήξει την προσοχή σε κάτι που αλλιώς δεν θα είχε τόσο μεγάλη προσοχή όσο ήθελε» υποστήριξε.


 
Ο Γκαν ομολόγησε πάντως ότι σέβεται τον Σκορσέζε ως έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές που υπήρξαν ποτέ.
  «Λατρεύω τις ταινίες του. Μπορώ να δω τις ταινίες του χωρίς πρόβλημα... Και πολλά πράγματα από αυτά που λέει με βρίσκουν σύμφωνο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που ισχύουν - υπάρχουν πολλές άνευρες, άψυχες, ταινίες που δεν αντικατοπτρίζουν αυτό που πρέπει να συμβαίνει».

«Διαφωνώ μαζί του μόνο σε ένα σημείο: Ότι οι ταινίες που βασίζονται σε κόμικς δεν είναι κινηματογραφικές ταινίες, αυτό είναι όλο».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ