Ο Ντένις Ρόντμαν υποστήριξε πως «άνοιξε τον δρόμο» για τη συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Ντένις Ρόντμαν υποστήριξε πως «άνοιξε τον δρόμο» για τη συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρώην μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ Ντένις Ρόντμαν υποστήριξε πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προσέγγιση των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα

«Χωρίς εμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα το έκανε ποτέ αυτό» είπε ο Αμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής, παλαιστής και νυν ηθοποιός στο περιθώριο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιπποδρομιών Pegasus κοντά στο Μαϊάμι.

«Χωρίς εμένα, ποτέ δεν θα είχε κάνει αυτό με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Άνοιξα το δρόμο», υποστήριξε σύμφωνα με το Page Six.

Στα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Η πρώτη, ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο θέρετρο Σεντόζα της Σιγκαπούρης πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018.

Ο Ντένις Ρόντμαν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ το 2013.

Ο Ρόντμαν πρόσθεσε: «Το έκανα πιο εύκολο για τους ανθρώπους να πάνε εκεί και να μιλήσουν σε αυτό το παιδί. Αυτός ο τύπος είναι καταπληκτικός, άνδρας. Για μένα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι καταπληκτικός... Προστατεύει τη χώρα του».

Ο Ντένις Ρόντμαν άτυπος διπλωμάτης του μπάσκετ στη Βόρεια Κορέα, έφτασε στη Σιγκαπούρη μία μέρα πριν από την ιστορική σύνοδο κορυφής των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι σκληροπυρηνικός οπαδός της καλαθοσφαίρισης με ιδιαίτερη αγάπη για τους Chicago Bulls και προφανώς είχε αδυναμία στον Ντένις Ρόντμαν που έπαιζε στους Bulls κατά τη διάρκεια της θρυλικής βασιλείας του Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσκάλεσε τον Ρόντμαν στην Πιονγιάνγκ, την πρωτεύουσα του απομονωμένου αυταρχικού κράτους, για την πρώτη τους συνάντηση τον Μάρτιο του 2013.

Η φιλία τους συνεχίστηκε με άλλα ταξίδια του πρώην μπασκετμπολίστα στη Βόρεια Κορέα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Πολιτισμός / Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Η μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν που ανοίγει στις 12 Απριλίου στο MoMA δεν φέρνει απλώς ξανά στο προσκήνιο έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Φέρνει μαζί της και το παλιό ερώτημα που δεν σταμάτησε ποτέ να τον ακολουθεί: τι ακριβώς είναι τέχνη και ποιος το αποφασίζει;
THE LIFO TEAM
Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Πολιτισμός / Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν σχεδίασε απλώς τις συλλεκτικές φιάλες της σοδειάς 2023 της Ornellaia. Για τη μοναδική 9λιτρη φιάλη έδωσε μια οδηγία-έργο: να πιεις το κρασί αργά, με κλειστά μάτια, ακούγοντας το θέμα του Νίνο Ρότα από το La Dolce Vita.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο νέο του ντοκιμαντέρ για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο, κυρίως για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές εικόνες εκεί όπου δεν υπάρχει οπτικό αρχειακό υλικό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκάλυψε ότι δούλεψε περίπου έναν χρόνο πάνω στο Interstellar πριν αποχωρήσει από το πρότζεκτ, το οποίο ανέλαβε στη συνέχεια ο Κρίστοφερ Νόλαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αφρίκα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και πιο αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Πολιτισμός / Πέθανε ο Άφρικα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Ο DJ και παραγωγός από το Μπρονξ, που ταυτίστηκε με το Planet Rock, πέθανε στα 68 του από καρκίνο. Η υστεροφημία του, ωστόσο, είχε ήδη σκιαστεί από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
THE LIFO TEAM
Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026- με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Πολιτισμός / Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026, με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Η φετινή ανακοίνωση του 79ου Φεστιβάλ Καννών δείχνει σαφή στροφή προς το διεθνές σινεμά δημιουργών, με 21 ταινίες στο διαγωνιστικό και αισθητά μικρότερη παρουσία αμερικανικών στούντιο. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη νέες ταινίες των Παβέλ Παβλικόφσκι, Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, Κριστιάν Μουντζίου και Αϊρα Σακς.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Πολιτισμός / Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Το You Are the Führer’s Unrequited Love του Ζαν-Νοέλ Ορενγκό επιστρέφει στην περίπτωση του Άλμπερτ Σπέερ για να δείξει πώς ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους του ναζιστικού καθεστώτος κατάφερε μετά τον πόλεμο να χτίσει την εικόνα του «μετανοημένου» ναζί
THE LIFO TEAM
Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Πολιτισμός / Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Με αφορμή το νέο του βιβλίο Index, ο Κρίστοφερ Άντερσον μιλά για τη δουλειά του από την Αϊτή και το Αφγανιστάν μέχρι τον Τραμπ και τον Τζέφρι Έπσταϊν, θυμίζοντας ότι η φωτογραφία δεν είναι μόνο θέμα πρόσβασης, αλλά και τρόπος να διαβάζεις τι κρύβεται πίσω από την εικόνα της ισχύος.
THE LIFO TEAM
Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Πολιτισμός / Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Η Pinacoteca Agnelli στο Τορίνο παρουσιάζει στις 30 Απριλίου το «Walter Pfeiffer: In Good Company», μια μεγάλη αναδρομή σε έναν από τους πιο τρυφερούς και ερωτικά φορτισμένους φωτογράφους της ευρωπαϊκής εικόνας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Πολιτισμός / Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Η έκθεση «Martin Wong: Popeye», που ανοίγει στις 18 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια από τις πιο παράξενες εμμονές του Αμερικανού ζωγράφου: τον Ποπάι όχι ως αθώα ποπ φιγούρα, αλλά ως σώμα, σύμβολο και queer φαντασίωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Πολιτισμός / Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο μέχρι το Παρίσι, ο Ματίς επιστρέφει φέτος την άνοιξη με μια ασυνήθιστη πυκνότητα εκθέσεων. Και μαζί τους επιστρέφει και το ερώτημα γιατί ο κόσμος ξαναγυρίζει τώρα σε έναν ζωγράφο της αρμονίας.
THE LIFO TEAM