O Ντάστιν Χόφμαν ζητάει συγγνώμη: «Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στις γυναίκες» - Τον κατηγορεί και δεύτερη γυναίκα

O Ντάστιν Χόφμαν ζητάει συγγνώμη: «Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στις γυναίκες» - Τον κατηγορεί και δεύτερη γυναίκα Facebook Twitter
1

Με έμμεση παραδοχή και σίγουρα με μια δημόσια συγγνώμη απάντησε ο Ντάστιν Χόφμαν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά τη συγγραφέα Άννα Γκράχαμ το 1985. 

Η δήλωσή του διάσημου ηθοποιού στο ηλεκτρονικό περιοδικό «The Hollywood Reporter» έχει ως εξής: «Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στις γυναίκες. Αισθάνομαι άθλια για το γεγονός ότι κάτι που έκανα μπορεί να έφερε σε δύσκολη θέση μια κυρία. Λυπάμαι. Δεν αντικατοπτρίζει αυτό που είμαι».

Για την ιστορία: η συγγραφέας Άννα Γκράχαμ κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση από τον Ντάστιν Χόφμαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ο Θάνατος του εμποράκου» το 1985.

Η Άννα Γκράχαμ ήταν τότε 17 ετών και έγραψε στο «Hollywood Reporter»: «Την πρώτη μέρα μου στο γύρισμα μου ζήτησε να του κάνω μασάζ στα πόδια. Με φλέρταρε ανοιχτά, μου χούφτωσε τον πισινό και άρχισε να μιλάει για σεξ.

«Ένα πρωί μπήκα στο καμαρίνι με το πρωινό που είχε παραγγείλει. Με κοίταξε κάνοντας περίεργες γκριμάτσες και μου είπε με νόημα: Θα πάρω ένα σκληρό...αυγό και μια τρυφερή κλειτορίδα. Στη συνέχεια ξέσπασε σε γέλια με το δήθεν αστείο του και εγώ μπήκα στην τουαλέτα κι έβαλα τα κλάματα».

Η Χάντερ κρατούσε ημερολόγιο και για τον Χόφμαν αναφέρει σε ένα άλλο σημείο: «Συνόδευσα τον Ντάστιν στη λιμουζίνα του και με χάιδεψε από πίσω τέσσερις φορές. Κάθε φορά αντιδρούσα και τον χτυπούσα λέγοντας του ότι είναι ένας πορνόγερος».

Πάντως, εκτός της Γκράχαμ, και η συγγραφέας και παραγωγός Ρις Γκατσιούνις κατηγορεί τον Χόφμαν για σεξουαλική παρενόχληση. Μιλώντας στο Variety, τόνισε πως όταν είχε συναντηθεί με τον Χόφμαν, εκείνος την είχε ρωτήσει αν είχε κάνει ποτέ σεξ με άντρα άνω των 40 ετών. Στη συνέχεια της πρότεινε να πάνε να ψωνίζουν ρούχα σε ένα κοντινό ξενοδοχείο. 

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Χόφμαν αρνήθηκε να πάρει θέση σε αυτή τη νέα υπόθεση. 

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA AWARDS 2026

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Βωμολοχίες, αμήχανες στιγμές και αρνητικά ρεκόρ - Όσα έγιναν στην τελετή

Τα φετινά βραβεία Bafta χαρακτηρίστηκαν από έναν απρόβλεπτο συνδυασμό επαίνων και αμήχανων στιγμών, καθώς το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε σε έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ηθοποιό
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Τι συνέβη με «ρατσιστική βρισιά» που ακούστηκε - Η συγγνώμη του παρουσιαστή

«Ήταν η στιγμή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Ένας άνδρας φώναξε μια ρατσιστική βρισιά καθώς δύο διάσημοι μαύροι ηθοποιοί απένειμαν ένα βραβείο» σχολιάζει το CNN
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Πολιτισμός / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Η διοργάνωση που εδώ και έντεκα χρόνια προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στη γερμανική πρωτεύουσα φέτος τιμά την καταξιωμένη ηθοποιό και ανοίγει τη συζήτηση για τη γυναικεία και non-binary ταυτότητα στη μεγάλη οθόνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Πολιτισμός / Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας ψηφιοποιεί χειρόγραφες σημειώσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Τα πρωτότυπα χειρόγραφα του Λεονάρντο ντα Βίντσι προστέθηκαν στη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας το 1967. Έκτοτε για περισσότερα από 100 χρόνια κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξή τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Και ο Χόφμαν και ο Σπεισυ δεν αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Αν τα θύματα έλεγαν ψέματα, και οι δύο θα είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες με πολύ εντονο τρόπο. Παρ όλα αυτά υπάρχουν ακόμα κάποιοι και κάποιες που λένε ότι τα θύματα μπορεί να λένε ψέματα για τη δημοσιότητα. Κάποιοι τρίτοι δηλαδή κατηγορούν τα θύματα ενώ δεν τα κατηγορούν (τα θύματα) ούτε οι θύτες!