Ο Μπραντ Πιτ απαγόρευσε σε ακροδεξιούς που θέλουν να κάνουν Straight Pride να χρησιμοποιούν φωτογραφίες του

Ο Μπραντ Πιτ απαγόρευσε σε ακροδεξιούς που θέλουν να κάνουν Straight Pride να χρησιμοποιούν φωτογραφίες του Facebook Twitter
3

Μια μικρή ομάδα ανδρών που συνδέεται με ακροδεξιές ομάδες ζητά άδεια για "Straight Pride March" στις ΗΠΑ, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Μπραντ Πιτ.

Τρεις άνδρες, οι οποίοι αποκαλούν την εκστρατεία «Super Happy Fun America», χρησιμοποίησαν τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ ως ανεπίσημη μασκότ για το «κίνημα», το οποίο λένε πως υποστηρίζει τους στρέιτ και τους περιγράφει ως καταπιεσμένη πλειοψηφία.

Η αυθαίρετη πρωτοβουλία τους να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες του Μπραντ Πιτ κινητοποίησε τον ηθοποιό ο οποίος έβαλε τη νομική του ομάδα να λάβει τα μέτρα απαγόρευσης. Οι δικηγόροι ζήτησαν επισήμως από την ομάδα να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομά του και την φωτογραφία του.

Ανάμεσα στους τρεις άνδρες που σκοπεύουν να διοργανώσουν την εκδήλωση στη Βοστώνη στις 31 Αυγούστου, είναι και Mark Sahady, ο οποίος έχει δεσμούς με ομάδα η οποία έχει χαρακτηριστεί από το FBI ως δεξιά εξτρεμιστική. Οι άνδρες δεν έχουν ακόμη λάβει άδεια για να κάνουν την παρέλασή τους.

Αυτό που χλευάζεται ακόμη περισσότερο είναι το πώς η ομάδα αυτή ανακοίνωσε ότι μετά την απαγόρευση χρήσης του Μπραντ Πιτ ως μασκότ, επέλεξαν για τη θέση το ακροδεξιό τρολ Μάιλο Γιαννόπουλος, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος. O ίδιος ο Γιαννόπουλος μάλιστα εμφανίζεται να αποδέχτηκε τον τίτλο καθώς λέει πως ως ομοφυλόφιλος έχει δεχθεί διακρίσεις και θεωρεί πως πρέπει να στηρίζει κάθε ομάδα που καταπιέζεται.

Ο Μπραντ Πιτ απαγόρευσε σε ακροδεξιούς που θέλουν να κάνουν Straight Pride να χρησιμοποιούν φωτογραφίες του Facebook Twitter
Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM