Ο Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε σε ποια θέση κάθεται για να δει ταινία στο σινεμά

Ο Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε σε ποια θέση προτιμά να κάθεται για να δει ταινία στο σινεμά Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε τη θέση που προτιμά να κάθεται όταν παρακολουθεί μια ταινία στον κινηματογράφο.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε την προτίμησή του μιλώντας στο Associated Press κατά τη διάρκεια μιας νέας συνέντευξης για την προώθηση της 12ης ταινίας του Oppenheimer, με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι στον ομώνυμο ρόλο του J. Robert Oppenheimer.

Ο J. Robert Oppenheimer ήταν ένας φυσικός, περισσότερο γνωστός για την ανάπτυξη των πρώτων πυρηνικών όπλων στη δεκαετία του 1940, ο οποίος αργότερα έγινε γνωστός ως «ο πατέρας της ατομικής βόμβας».

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι το πού κάθεται στον κινηματογράφο για να δει μια ταινία εξαρτάται από τον φακό που έχει χρησιμοποιηθεί.

Εάν μια ταινία προβάλλεται σε Cinemascope, τότε του αρέσει να κάθεται «ακριβώς μπροστά, στη μέση της τρίτης σειράς». Για μια ταινία που θα προβληθεί σε IMAX, ωστόσο, ο Κρίστοφερ Νόλαν προτιμά να καθίσει «λίγο πίσω από την κεντρική γραμμή, ακριβώς στη μέση».

Το τελευταίο σχετίζεται με τον ίδια την ταινία του «Oppenheimer», δεδομένου ότι γυρίστηκε για το IMAX, όπως και όλες οι ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν από το Σκοτεινό Ιππότη του 2008.

Χρησιμοποιώντας φιλμ υψηλής ανάλυσης 70 χιλιοστών, «η ευκρίνεια και η καθαρότητα και το βάθος της εικόνας είναι απαράμιλλα», είπε ο Κρίστοφερ Νόλαν στο AP.

«Με τη λήψη σε φιλμ IMAX 70 mm, αφήνεις πραγματικά την οθόνη να εξαφανιστεί. Έχεις μια αίσθηση 3D χωρίς τα γυαλιά. Έχεις μια τεράστια οθόνη και γεμίζει την περιφερειακή όραση του κοινού. Το βυθίζετε στον κόσμο της ταινίας» όπως είπε.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν πρόσθεσε ότι το να βλέπεις το Oppenheimer σε IMAX είναι η «καλύτερη δυνατή εμπειρία» για την προβολή της ταινίας.

Ωστόσο, τόνισε ότι και η ψηφιακή εκδοχή της ταινίας που θα προβληθεί στους κανονικούς κινηματογράφους έχει δουλέψει εξίσου καλά.

«Αυτό είναι το συναρπαστικό με τη λήψη μιας ταινίας IMAX: Όταν τη σαρώνεις για ψηφιακή μορφή, δουλεύεις με την απόλυτη, καλύτερη δυνατή εικόνα που θα μπορούσες να αποκτήσεις», είπε. 

Το Oppenheimer κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου ενώ το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι Έμιλι Μπλαντ, Ματ Ντέιμον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκάρι Όλντμαν κλπ.

Με πληροφορίες του AP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM
Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Πολιτισμός / Τι μάθαμε από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη podcast της Τέιλορ Σουίφτ στον Τράβις Κέλσι

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν ζωντανά για την εκπομπή, καθώς η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε για τη σχέση της με τον Τράβις, τα «κρυμμένα στοιχεία» που ενσωματώνει στα τραγούδια της, αλλά και για την ενασχόλησή της με το... ψωμί
LIFO NEWSROOM
Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Kοσμοπολιτισμός, τρόμος και σκοτεινές αλληγορίες από αύριο στους κινηματογράφους

Οι επανεκδόσεις της πρώτης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, του «Dr. No», και του εξαιρετικού ψυχολογικού θρίλερ του Ρόμαν Πολάνσκι «The Tenant» ξεχωρίζουν εύκολα από το πρόγραμμα της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του

Πολιτισμός / Ρόμπιν Γουίλιαμς: 11 χρόνια από την ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του

Το «θαλάσσιο τέρας με τα 50 πλοκάμια», όπως χαρακτήρισε η σύζυγός του τη σπάνια μορφή άνοιας που τον βασάνιζε, και το τελευταίο τους βράδυ, λίγο πριν ο ηθοποιός βάλει τέλος στη ζωή του
LIFO NEWSROOM