Συνεχίζεται στην Κίνα το «κύμα» απαγορεύσεων και λογοκρισίας και αυτή τη φορά στο στόχαστρο του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας βρέθηκε ο τραγουδιστής, Justin Bieber. 

 

Η αιτιολογία είναι η «κακή συμπεριφορά» του σταρ, σύμφωνα με το γραφείο Πολιτισμού του Πεκίνο, ενώ σημειώθηκε ότι ο τραγουδιστής «έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο κοινό» και ο αποκλεισμός του είναι απαραίτητος για να... καθαρίσουν οι τέχνες. 

 

Ο Justin Bieber απαγορεύεται πλέον να δώσει συναυλία στην Κίνα

 

Όπως αναφέρει η Guardian, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν και ανακοίνωσαν ότι ο ποπ σταρ δεν επιτρέπεται να κάνει εμφανίσεις στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Ο Bieber ήταν γνωστό ότι θα επισκεπτόταν την Ασία και είχε προγραμματισμένες συναυλίες για το καλοκαίρι στην Ινδονησία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, οι Beliebers στην Κίνα άρχισαν να απογοητεύονται.

 

Το γραφείο του πολιτισμού του Πεκίνου επισημαίνει ότι το σκεπτικό της απαγόρευσης είναι ότι ο καλλιτέχνης είχε επανειλημμένα προβλήματα με το νόμο - συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων με το αλκοόλ και την οδήγηση- και εν γένει «έχει συμπεριφορά ακατάλληλη για τους κινέζους».

 

Ο Justin Bieber είναι αναμφίβολα ταλαντούχος, αλλά είναι επίσης ένας αμφιλεγόμενος νέος τραγουδιστής, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο, το οποίο απάντησε σε αιτήματα για λεπτομερή εξήγηση σχετικά με την απουσία του ποπ σταρ από την κινεζική μουσική σκηνή.

 

 

«Έχει εμπλακεί σε μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών, τόσο στην κοινωνική του ζωή όσο και σε προηγούμενη εμφάνιση στην Κίνα, η οποία προκάλεσε δυσαρέσκεια στο κοινό» συμπλήρωσαν οι κινεζικές αρχές.

 

Οι αρχές πάντως δεν περιέγραψαν την ακριβή συμπεριφορά του Bieber που τους είχε ενοχλήσει τόσο, λέγοντας μόνο ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό του τραγουδιστή είναι η σωστή.

 

Ο τραγουδιστής έπαιξε στην Κίνα ως μέρος της περιοδείας του το 2013, ωστόσο το όνομά του βρίσκεται εδώ και καιρό στον κατάλογο ξένων καλλιτεχνών που θα μπορούσαν να είναι εκτός της τεράστιας μουσικής βιομηχανίας της Κίνας, αν και οι περισσότεροι έχουν στοχοποιηθεί για πολιτικούς λόγους.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr