Ο ηθοποιός Γ. Πυρπασόπουλος ταξίδεψε με μοτοσικλέτα 3.570 χιλιομέτρα

Ο ηθοποιός Γ. Πυρπασόπουλος ταξίδεψε με μοτοσικλέτα 3.570 χιλιομέτρα Facebook Twitter
1

Ο ηθοποιός Γ. Πυρπασόπουλος ταξίδεψε με μοτοσικλέτα 3.570 χιλιομέτρα Facebook Twitter


Ο Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος, ολοκλήρωσε με επιτυχία το ταξίδι των 3.570 χιλιομέτρων από το Όσλο της Νορβηγίας μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι, το βορειότερο σημείο της Ευρώπης οδηγώντας Honda CRF1000L Africa Twin.

Το Nordkapp, το βορειότερο ακρωτήρι της Ευρώπης αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο των φίλων της μοτοσυκλέτας, καθώς χιλιάδες το επισκέπτονται κάθε χρόνο από κάθε σημείο του κόσμου. Στην 1η αποστολή Adventure Roads της Honda συμμετείχε μία ομάδα από 40 λάτρεις της μοτοσυκλέτας με μεγάλη επιρροή - bloggers, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της βιομηχανίας. Το ταξίδι των 3.570 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26 Ιουνίου - 3 Ιουλίου.

Ο ίδιος μάλιστα, κάνοντας μια αναδρομή του ταξιδιού του, επισήμανε πως: «απ' όλο το ταξίδι είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ένα πράγμα, ωστόσο μένει μία χαρακτηριστική γεύση, μία απόχρωση. Είναι αυτό το πράσινο τοπίο, οι άπειρες λίμνες που περνάς και βλέπεις τον ορίζοντα διπλό, να συνεχίζει προς τα κάτω σ' ένα τέλειο αντίγραφο. Όταν φτάνεις στο Nordkapp έχεις την αίσθηση της ολοκλήρωσης. Έχεις προσδώσει στο σημείο σχεδόν μεταφυσικές ιδιότητες όλες αυτές τις μέρες, όσο ταξιδεύεις παράλληλα με τον Βόρειο Ατλαντικό για να το προσεγγίσεις. Εκείνη τη στιγμή όλα τα χιλιόμετρα που διένυσες μετουσιώνονται σε ένα χειροπιαστό πράγμα, αγγίζεις το μνημείο στην άκρη και νιώθεις τον δρόμο που διέσχισες για να φτάσεις εκεί. Είναι από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM
Σε δημοπρασία το εμβληματικό μοβ παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πολιτισμός / Σε δημοπρασία το παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που φορούσε τη νύχτα των εκλογών του 1960

Το πανωφόρι φορέθηκε από την Κένεντι καθώς συνόδευε τον Τζον Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ τη νύχτα των εκλογών του 1960 και ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της
LIFO NEWSROOM
«Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Πολιτισμός / «Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Σε ελάχιστους καλλιτέχνες είχε εμπιστευθεί τη μουσική και τα τραγούδια του όσο ζούσε και τα ίδια αυστηρά κριτήρια τηρεί ο γιός και κληρονόμος του.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια