Ο ηθοποιός Άλαν Άλντα αποκάλυψε ότι πάσχει από Πάρκινσον

Ο ηθοποιός Άλαν Άλντα αποκάλυψε ότι πάσχει από Πάρκινσον Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός ηθοποιός Άλαν Άλντα αποκάλυψε σήμερα ότι πάσχει από Πάρκινσον.

Ο 82χρονος ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας, γνωστός από τον ρόλο του στρατιωτικού γιατρού Χόκαϊ Πιρς στην θρυλική τηλεοπτική σειρά «M*A*S*H», δήλωσε σε εκπομπή του CBS πως η διάγνωση έγινε πριν τριάμισι χρόνια.

«Ο λόγος για τον οποίο θέλω να μιλήσω για αυτό δημοσίως είναι πως... έχω μια γεμάτη ζωή από τότε», είπε. Ανέφερε πως είχε παρατηρήσει πως κατά τη διάρκεια πρόσφατων συνεντεύξεών του, φαινόταν σε κάποια πλάνα να κουνιέται απότομα ο αντίχειράς του.

«Σκέφτηκα ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν γράψει κάποιος κάτι για αυτό, από μια θλιβερή οπτική», συνέχισε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν το βιώνει με αυτόν τον τρόπο. 

Παράλληλα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter πως «αποφάσισα να αποκαλύψω ότι πάσχω από τη νόσο του Πάρκινσον προκειμένου να ενθαρρύνω και άλλους να δράσουν».


«Η διάγνωση έγινε πριν από τριάμισι χρόνια, αλλά η ζωή μου είναι γεμάτη. Παίζω σε ταινίες, πραγματοποιώ ομιλίες, κάνω το podcast μου. Αν λάβετε μία τέτοια διάγνωση, συνεχίστε να προχωράτε!», πρόσθεσε, ενώ το μήνυμά του συνοδευόταν από ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κάνει ζογκλερικά.


«Κάνω μαθήματα μποξ τρεις φορές την εβδομάδα, παίζω τένις δύο φορές την εβδομάδα και παίρνω ένα χάπι, όλα όσα συστήνει ο γιατρός. Και δεν παθαίνω άνοια. Τουλάχιστον όχι πιο γρήγορα από ό,τι πριν (...) Πραγματικά, είμαι καλά», εξήγησε σε δεύτερο μήνυμα.


Η νόσος του Πάρκινσον είναι μία εκφυλιστική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Στα πρώτα στάδια της νόσου, τα πιο προφανή συμπτώματα είναι κινητικά: μεταξύ άλλων, τα χέρια τρέμουν και εμφανίζεται δυσκολία στο περπάτημα, την κίνηση και τον προσανατολισμό.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM