Ο Βιτόριο Γκρεγκότι, ο φημισμένος Ιταλός αρχιτέκτονας, έφυγε από τη ζωή στα 92 του χρόνια, καθώς είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

 

Ο Γκρεγκότι, που βοήθησε στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού σταδίου της Βαρκελώνης, για τη διοργάνωση του 1992, πέθανε από πνευμονία την Κυριακή. Νοσηλευόταν στο Μιλάνο από τη στιγμή που βρέθηκε θετικός στον ιό, σύμφωνα με την Corriere della Sera και το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI. Στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους 368 άνθρωποι σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ οι νεκροί συνολικά ξεπέρασαν του 1.809. 

 

Ο φημισμένος Ιταλός αρχιτέκτονας Βιτόριο Γκρεγκότι θύμα του κορωνοϊού -«Έφυγε» στα 92 του

 

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας είχε σχεδιάσει και το στάδιο Marassi, στη Γένοβα, για το Μουντιάλ της Ιταλίας του 1990, αλλά και το κτίριο της όπερας Arcimboldi στο Μιλάνο, που φιλοξένησε τις παραστάσεις όταν γινόταν ανακαίνιση στη Σκάλα του Μιλάνου από το 2002 έως το 2004. Επίσης, μεταξύ άλλων είχε σχεδιάσει το Grand Théâtre de Provence στη Γαλλία και το πολιτιστικό κέντρο Belem στη Λισσαβόνα. 

 

Ο φημισμένος Ιταλός αρχιτέκτονας Βιτόριο Γκρεγκότι θύμα του κορωνοϊού -«Έφυγε» στα 92 του
Tο κτίριο της όπερας Arcimboldi (Πηγή φωτό EPA)

 

«Ένας μετρ της διεθνούς αρχιτεκτονικής που δημιούργησε την ιστορία της κουλτούρας μας. Τι μεγάλη θλίψη», έγραψε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Στέφανο Μποέρι, αποχαιρετώντας τον Γκρεγκότι.

 

Με πληροφορίες από Guardian