Ιταλία: 368 νεκροί σε μια ημέρα - Πάνω από 3.500 νέα κρούσματα

Ιταλία: 368 νεκροί σε μια ημέρα - Πάνω από 3.500 νέα κρούσματα Facebook Twitter
1

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 24.747, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 1.809 ενώ ιάθηκαν 2.335.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, χθες τα κρούσματα ήταν 21.157, απεβίωσαν 1.441 ασθενείς και 1996 ήταν οι ιαθέντες.

Μέσα σε μια ημέρα διαγνώσθηκαν 3.590 νέοι θετικοί στον ιό και έχασαν την ζωή τους 368 άνθρωποι.

Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 13.272 κρούσματα και 1.218 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 3.093 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 284. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 2.172 μεταδόσεις και υπάρχουν 63 νεκροί.

Να σημειωθεί πως στην περιφέρεια της Λομβαρδίας οι θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν σχεδόν εξαντληθεί και η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ότι «δεν έχει αντιληφθεί ποία είναι η πραγματικότητα για τους κατοίκους της Λομβαρδίας».

Ιταλία: 368 νεκροί σε μια ημέρα - Πάνω από 3.500 νέα κρούσματα Facebook Twitter

Έκκληση Κόντε: «Μείνετε σπίτι, αν αγαπάτε τους συγγενείς σας»

 

Νέα έκκληση απηύθυνε η ιταλική κυβέρνηση στους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο εξόδους τους για να μπορέσουν να μειωθούν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

«Πρέπει να γίνει μια επιπλέον προσπάθεια από μέρους όλων. Και από όσους εργάζονται ή ζούνε σε διαφορετική περιφέρεια από εκείνη στην οποία διαμένουν συνήθως. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να μετακινηθούν», προσθέτει η κυβέρνηση της Ρώμης.

«Αν αγαπάτε πραγματικά τους συγγενείς σας, και για το καλό όλων, πρέπει να αποφύγετε αυτά τα ταξίδια», τονίζει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM