O Eric Prydz headliner του Primer Music Festival 2024

Prime Music Festival 2024 Facebook Twitter
O κορυφαίος Σουηδός DJ και παραγωγός μετράει 23 χρόνια στη μουσική μια καριέρα εντυπωσιακή και πάντα πρωτοπόρα.
0

Ο Σουηδός super star της παγκόσμιας dance σκηνής και δημιουργός του πιο εντυπωσιακού, αυτή τη στιγμή, 3D visual show στον πλανήτη, Eric Prydz έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο Primer Music Festival 2024 για να ταρακουνήσει το κεντρικό stage του φεστιβάλ στην Πλατεία Νερού με τα σαρωτικά του beats.

O κορυφαίος Σουηδός DJ και παραγωγός (house/techno/electro), γνωστός επίσης και ως Pryda και Cirez D –τα καλλιτεχνικά ονόματα με τα οποία υπογράφει τις προσωπικές του κυκλοφορίες από τα δικά του ανεξάρτητα δισκογραφικά labels, Pryda Recordings και Mouseville Records αντίστοιχα–, μετράει 23 χρόνια στη μουσική, μια καριέρα εντυπωσιακή και πάντα πρωτοπόρα, όχι μόνο για την εναλλακτική αλλά και για την mainstream χορευτική μουσική.

Τον περασμένο Απρίλιο έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει, μετά το θεαματικό b2b set του μαζί με τον Anyma στο Coachella, σε ένα visual battle που έχει ήδη περάσει στην ιστορία.

Eric Prydz x Anyma - Visual Battle at Coachella 2024

Μοναδικό στο είδος του είναι επίσης το δικό του Holo show, με τα αποκλειστικά 3D, φουτουριστικά γραφικά ολογράμματα. Πριν από λίγες μέρες, άλλωστε, παντού στο TikTok βλέπαμε τα βίντεο με όλους τους DJs της Afterlife Records να γιορτάζουν το κλείσιμο των gigs σε όλους τους σταθμούς του tour του περίφημου ιταλικού label, χοροπηδώντας έξαλλα γύρω από τα decks στους ρυθμούς του “Allein” (που ο Prydz υπογράφει ως Pryda).

Μερικά facts για τον Eric Prydz

• Γεννήθηκε το 1976 στη Στοκχόλμη και το πλήρες όνομά του είναι Eric Sheridan Prydz.

• Έγινε διάσημος για πρώτη φορά σε όλο τον πλανήτη το 2004 με το mega-hit “Call On Me” (από το Data Imprint της Ministry Of Sound).

• Ακολούθησε το “Proper Education”, ή αλλιώς το remix που κυκλοφόρησε το 2007, για πρώτη φορά στην ιστορία σε σύνθεση των Pink Floyd, σαμπλάροντας τo χορωδιακό κομμάτι του “Another Brick In The Wall”.

• To 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του studio album με τίτλο “Opus”.

• Ήταν στην αρχική τετράδα που δημιούργησε την περίφημη Swedish House Mafia, μαζί με τους Axwell, Sebastian Ingrosso και Steve Angello.

• Είναι ιδιοκτήτης 3 ανεξάρτητων δισκογραφικών labels (Mouseville, Pryda και Pryda Friends) που δημιούργησε ως μια πλατφόρμα για να κυκλοφορεί με απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία τις δικές του παραγωγές (ως Cirez D στη Mouseville Records και ως Pryda στην Pryda Recordings) αλλά και παραγωγές τρίτων (Pryda Friends).

• Δεν αγαπά τη δημοσιότητα, αποφεύγοντας γενικά την έκθεση στα media.

• To 2017 κέρδισε το βραβείο “DJ of the Year” στα Electronic Music Awards, ενώ ήταν υποψήφιος και στην κατηγορία Live Act of the Year. Αρκετά συχνά φιγουράρει σε υψηλές θέσεις της Top 100 λίστας του DJ Mag.

• Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ και events σε ολόκληρο τον πλανήτη (Coachella, Ultra Music Festival, Tomorrowland κ.α.).

Prime Music Festival 2024 Facebook Twitter
Ο Σουηδός super star της παγκόσμιας dance σκηνής και δημιουργός του πιο εντυπωσιακού, αυτή τη στιγμή, 3D visual show στον πλανήτη, Eric Prydz έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής το line-up του Primer Music Festival, που φέτος είναι μεγαλύτερο από ποτέ, τόσο σε διάρκεια, με 20 ώρες μουσικής και περισσότερους από 18 καλλιτέχνες, όσο και μέγεθος, αφού για πρώτη φορά επεκτείνεται σε 2 stages (το Main Stage στην Πλατεία Νερού και αποκλειστικά την 1η μέρα του φεστιβάλ και στο Afterhours Stage, στο Tae Kwon Do), έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9

@Main Stage

Headliner: Eric Prydz

Röyksopp, Argy + more to be announced

@Afterhours Stage

Headliner: Kölsch + more to be announced

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/9

@Main Stage

Headliner: Martin Garrix

Morten, Gordo + more to be announced

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Πολιτισμός / «Όποτε θελήσεις να κάνουμε έρωτα, απλώς πες το»: Η ιστορία αγάπης του Πίτερ Χούτζαρ και του Πολ Θεκ

Η νέα διπλή βιογραφία του Andrew Durbin φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον φωτογράφο Πίτερ Χούτζαρ και τον καλλιτέχνη Πολ Θεκ, δύο μορφές της νεοϋρκέζικης πρωτοπορίας που έζησαν, δημιούργησαν και αγάπησαν στη σκιά μιας εποχής που διαλύθηκε από το AIDS.
THE LIFO TEAM
Στο Coachella η Σαμπρίνα ανέβηκε για να γίνει μύθος και ο Μπίμπερ για να μείνει μόνος με το όνομά του

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ και ο Τζάστιν Μπίμπερ έδειξαν στο Coachella δύο πρόσωπα της ποπ

Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ πήγε στο Coachella για να φτιάξει τον μύθο της. Ο Τζάστιν Μπίμπερ ανέβηκε στη σκηνή σχεδόν μόνο με το παρελθόν του. Κι έτσι, μέσα σε δύο νύχτες, το φεστιβάλ έδειξε δύο διαφορετικές ηλικίες της ποπ.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Πολιτισμός / Γιατί η Νίνα Σιμόν ακούγεται ακόμη σαν απειλή

Με αφορμή την 60ή επέτειο του I Put a Spell on You και τις νέες κυκλοφορίες που ξαναφέρνουν τη Νίνα Σιμόν στο προσκήνιο, αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν ήταν απλώς μια μεγάλη φωνή της τζαζ, της σόουλ ή του τραγουδιού διαμαρτυρίας. Ηταν η καλλιτέχνις που έκανε την αλήθεια να ακούγεται πιο επικίνδυνη από κάθε πόζα, και γι' αυτό η παρουσία της παραμένει ανήσυχα ζωντανή.
THE LIFO TEAM
Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Πολιτισμός / Γιατί η ομορφιά χρειάζεται πάντα έναν «άσχημο» για να υπάρξει;

Η έκθεση Bellezza e Bruttezza στο Bozar των Βρυξελλών, που παρουσιάζεται έως τις 14 Ιουνίου, δείχνει ότι η δυτική ιδέα του ωραίου δεν γεννήθηκε μόνη της. Χτίστηκε απέναντι στο γήρας, τη γελοιότητα, την παραμόρφωση και το σώμα που θεωρήθηκε «λάθος». Κι έτσι μια μεγάλη έκθεση για την Αναγέννηση μιλά τελικά και για το βλέμμα που κουβαλάμε ακόμη.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Πολιτισμός / Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ετοιμάζει μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε νέο μιούζικαλ για την κλοπή της Μόνα Λίζα από το Λούβρο, τη διάσημη υπόθεση που μετέτρεψε τον πίνακα σε παγκόσμιο φαινόμενο
THE LIFO TEAM
Λίνα Μενδώνη: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Προχωρά ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Επιγραφικού Μουσείου

«Ο συνολικός επανασχεδιασμός των εκθέσεων των δύο Μουσείων, βάσει και της επέκτασης-αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος θα αποδώσει ένα σύγχρονο μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας», τόνισε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη
THE LIFO TEAM
Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Πολιτισμός / Το ACID των Καννών ανακοίνωσε 9 «τολμηρές» ταινίες – με δύο σκηνοθέτες από το Ιράν

Η παράλληλη ενότητα των Καννών που έχει ταυτιστεί με την ανάδειξη νέων δημιουργών ανακοίνωσε το φετινό της πρόγραμμα με εννέα ταινίες από το Ιράν, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το ACID επιμένει και φέτος σε πιο τολμηρές και λιγότερο προβλέψιμες επιλογές.
THE LIFO TEAM
Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Χοακίν Φίνιξ ανάμεσα στους 1.000 καλλιτέχνες που αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Πολιτισμός / 1.000 καλλιτέχνες αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount–Warner

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και παραγωγοί του Χόλιγουντ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της συγχώνευσης Paramount και Warner Bros. Discovery, λέγοντας ότι το deal θα κάνει τη βιομηχανία πιο κλειστή και πιο ασφυκτική για δημιουργούς και εργαζομένους.
THE LIFO TEAM
Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Πολιτισμός / Η Μπιόρκ ξεκαθαρίζει το τοπίο: το νέο άλμπουμ της έρχεται το 2027

Η Μπιόρκ διέψευσε ότι το echolalia είναι ο τίτλος του επόμενου δίσκου της και εξήγησε ότι πρόκειται για το όνομα της νέας της έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ισλανδίας. Εκεί θα παρουσιαστεί μια εκδοχή νέου τραγουδιού, ενώ το ολοκληρωμένο άλμπουμ αναμένεται το 2027.
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΙΝΟ ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ

Πολιτισμός / Ο Γκουαντανίνο υπερασπίζεται τον Σαλαμέ: «Πώς μπορεί ένα σχόλιο να εξελιχθεί σε παγκόσμια αντιπαράθεση;»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών υπερασπίστηκε τον νεαρό ηθοποιό αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την όπερα και το μπαλέτο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
THE LIFO TEAM