Ο Daddy Yankee του «Despacito» εγκαταλείπει τη μουσική και αφιερώνει τη ζωή του στον Ιησού

Ο Daddy Yankee του «Despacito» εγκαταλείπει τη μουσική και αφιερώνει τη ζωή του στον Ιησού Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Πορτορικανός Daddy Yankee ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη μουσική και ότι θα αφιερώσει τη ζωή του στη θρησκεία.

Ο Daddy Yankee γνωστός για τις επιτυχίες του, Despacito και Gasolina, αποκάλυψε τα νέα στους θαυμαστές στην τελευταία συναυλία της παγκόσμιας περιοδείας του «La Última Vuelta». «Το να ζεις μια επιτυχημένη ζωή δεν είναι το ίδιο με το να ζεις μια ζωή με σκοπό» είπε ο Daddy Yankee στο πλήθος.

«Για πολύ καιρό προσπαθούσα να γεμίσω ένα κενό... που κανείς δεν μπορούσε να γεμίσει» είπε δηλώνοντας ότι η πίστη του τον έσωσε. «Γι’ αυτό απόψε δεν ντρέπομαι να πω στον κόσμο ότι ο Ιησούς ζει μέσα μου και ότι θα ζήσω γι’ αυτόν» είπε.

Το BBC ανέφερε ότι είναι μία ξαφνική αλλαγή για μια από τις κορυφαίες φωνές της reggaeton. Tο μουσικό είδος που εμφανίστηκε στον Παναμά και το Πουέρτο Ρίκο τη δεκαετία του 1990 χαρακτηρίζεται από στίχους για το σεξ ή μηνύματα διαμαρτυρίας και είναι συνδυασμός της μουσικής reggae με τη μουσική της αίθουσας χορού της Λατινικής Αμερικής και το hip-hop.

Το βιογραφικό του Daddy Yankee

Ο Daddy Yankee, γεννημένος ως Ramón Luis Ayala Rodríguez, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές τους είδους, με πολλές διεθνείς επιτυχίες επιτυχίες, Barrio Fino, Con Calma και Rompe.

Αφού κυκλοφόρησε τον πρώτο του σόλο δίσκο το 1995, έγινε ο Λατίνος καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας του 2000 και συνεργάστηκε με όλους, από τον Τζάστιν Μπίμπερ μέχρι τη Τζάνετ Τζάκσον, τους Jonas Brothers και τον Snoop Dogg.

Τον Μάρτιο ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από τη μουσική βιομηχανία, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ μετά από μια δεκαετία - με τίτλο Legendaddy - και υποσχέθηκε μία μεγάλη περιοδεία.

Καθώς ολοκλήρωσε την τελευταία του συναυλία στο κατάμεστο Coliseo de Puerto Rico, στο Σαν Χουάν, ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για την υποστήριξή τους και τους προέτρεψε «να ακολουθήσουν τον Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή», ενώ μία ομάδα από drones εμφανίστηκε πάνω από το στάδιο, σχηματίζοντας το σχήμα ενός σταυρού.

Με πληροφoρίες του BBC/ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM