Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
0
Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Ensemble Economique

 

Live

 

Ensemble Economique w/ Nokalypse, 21/9, 21:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, 210 321 0510, €10-13.

Ensemble Economique είναι το drone/psychedelic πρότζεκτ του Brian Pyle που ξεκίνησε το 2008 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Αφού αποσχίστηκε από το πειραματικό ντουέτο Starving Weirdos, στο οποίο έπαιζε για χρόνια, προσπάθησε να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις μέσα από ένα προσωπικό σχήμα. Η δημιουργική διαδικασία για τον Ensemble Economique είναι ξεχωριστή κάθε φορά. Ξεκινάει με μια αρχική ιδέα, τη δουλεύει, προσθέτει στοιχεία, πειραματίζεται με διάφορα layers και φωνητικά και δημιουργεί έναν ιδιαίτερο ήχο, συνδυάζοντας drone, ambient, shoegaze και ηλεκτρονική μουσική. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει πολλές κασέτες, CD, βινύλια και συνεχίζει με κάτι νέο. Ο λόγος για το «Melt into nothing», το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, στο οποίο εκφράζει ανείπωτες μέχρι τώρα ιστορίες και προσωπικές εμπειρίες και δημιουργεί μια έντονη ατμοσφαιρική εμπειρία, μέσα από μελαγχολικούς ήχους. Περιοδεύει τουλάχιστον ένα εξάμηνο τον χρόνο και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα και στη σκηνή του six d.o.g.s για ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό θέαμα. Ο Nokalypse ή αλλιώς Θεμιστοκλής Παντελόπουλος θα ανοίξει την συναυλία με ήχους που συνθέτει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Party

 

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
The Field

 

Yes, We Are Open! The Field, Virilio, Pan Pan, ΔΔ, DJ Barker, Young / Days, Tehis 19/9, 20:30, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 210 425335, είσοδος ελεύθερη.

Ο Σουηδός Axel Willner έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο ενός μίνι ηλεκτρονικού φεστιβάλ που διοργανώνει το Romantso για να υποδεχθεί τη νέα σεζόν. Ο γνωστός DJ θα καταλάβει τη σκηνή στις 19 Σεπτεμβρίου για ένα μοναδικό live set με αναλογικά μέσα. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το ambient techno project του The Field της Kompakt Records. Ο minimal ηλεκτρονικός ήχος, τα επαναληπτικά μοτίβα αλλά και τα microsamples από δημοφιλή τραγούδια ποπ καλλιτεχνών που ενσωματώνει στα κομμάτια του τον κάνουν να ξεχωρίζει. Την ίδια μέρα, στο Romantso θα βρεθούν εγχώριοι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής, όπως ο Δ.Δ. αλλά και ο Pan Pan. Θα ακολουθήσουν αυτοσχεδιασμοί και ηλεκτρονική μουσική από δύο ντουέτα, των Virilio από την Ελλάδα και των Young/Day από το Λος Άντζελες. Την ίδια μέρα αναμένουμε οπτικοακουστικό υλικό και ζωντανή ηλεκτρονική μουσική σε ένα δυνατό DJ set από τον Εσθονό TEHIS αλλά και την πρώτη εμφάνιση του DJ Barker που καταφθάνει από το Βερολίνο.

New Entry

 

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Fantastikoi Hxoi

Tesla Bar @ Bios Launch Party, Fortuna Records Showcase, Fantastikoi Hxoi, Mr. Z, Terra Exotica, Teranga Beat, 18/9, 21:00, Bios Πειραιώς 84, 210 3425335, είσοδος ελεύθερη.

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου η ομάδα του Βios διοργανώνει ένα μεγάλο open πάρτι για τα εγκαίνια του Tesla bar. Πρόκειται για τον νέο χώρο που στεγάζεται στο Bios, στην Πειραιώς, και θα λειτουργεί καθημερινά από το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ για ποτό. Το Tesla είναι έτοιμο να φιλοξενήσει επιλεγμένες εκδηλώσεις αλλά και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πρώτο του event το γιορτάζει με ήχους από τη Μέση Ανατολή, τη Συρία, την Τουρκία και την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό φιλοξενεί την γνωστή δισκογραφική εταιρεία Fortuna Records από το Τελ Αβίβ. Oι Maor Anava, Zack Bar και Ariel Tager θα μοιραστούν σπάνιες ψυχεδελικές μουσικές από το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή με το ελληνικό κοινό. Τα τραγούδια που θα ακουστούν μαρτυρούν την καταγωγή των μουσικών, αφού συχνά περιέχουν ελληνικούς, τουρκικούς, μαροκινούς, αραβικούς αλλά και εβραϊκούς στίχους. Στο Tesla θα βρίσκονται και οι Fantastikoi Hxoi, Mr. Z, Teranga Beat και Terra Exotica οι οποίοι θα αναλάβουν τη μουσική σε συνεργασία με Ισραηλινούς DJs.

Bella Sarris

 

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Bella Sarris


19/9, 21:00, Vice Versa, Ευρυμέδοντος 3, 210 3412120, Εις.: 10€.

H Αυστραλή DJ Bella Sarris αναλαμβάνει την μουσική στα decks του Vice Versa την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Πολιτισμός / Πέθανε ο Τέρενς Σταμπ, ο θρυλικός «Στρατηγός Ζοντ» του Superman, σε ηλικία 87 ετών

Ο βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, γνωστός για τον ρόλο του ως General Zod στις ταινίες Superman, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών - Η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ταινίες και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πολιτισμός / Tι να δείτε στα σινεμά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Από την πρώτη κινηματογραφική εξόρμηση του πράκτορα 007 στη θριλερική διαδικασία εκλογής νέου Πάπα στο «Κονκλάβιο» κι από τη δοκιμασμένη χιτσκοκική συνταγή του «Man who knew too Much» στην συναρπαστική αγωνιστική δράση του «F1: The Movie», μερικές επιλογές για όσους αποφάσισαν να περάσουν την αργία στο Κλεινόν Άστυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM