Νέο βίντεο για το «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι - Με άγνωστες στιγμές της ζωής του

Νέο βίντεο για το «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι - Με άγνωστες στιγμές της ζωής του Facebook Twitter
0

Για να τιμήσουν την 50η επέτειο του «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι πιστοί θαυμαστές του κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο του single, σε επιμέλεια Τιμ Ροπ.

Το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο επίσημο website του τραγουδιστή, περιλαμβάνει άγνωστα στιγμιότυπα από τη συναυλία του στα 50α γενέλιά του, στοη Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκη, ενώ έχει συμπεριληφθεί και υλικό από στούντιο που δημιουργήθηκε για την περιοδεία του 1990 Sound & Vision. 

«Φαντάστηκα τον Ντέιβιντ Μπόουι να τραγουδάει στον εορτασμό για την επέτειο προσγείωσης στο φεγγάρι. Απερίγραπτο», ανέφερε ένας θαυμαστής του θρύλου της ροκ που είδε το βίντεο. Ένας άλλος σχολίασε: «Εκπληκτικό. Τέλειο. Κλαίω και χαμογελάω ταυτόχρονα».

Το «Space Oddity» κυκλοφόρησε μόλις λίγες μέρες προτού ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν φθάσουν στην επιφάνεια της Σελήνης στις 20 Ιουλίου 1969. Το BBC χρησιμοποίησε το τραγούδι ως μουσική υπόκρουση για την κάλυψη της ιστορικής στιγμής.

«Είμαι βέβαιος ότι πραγματικά δεν άκουγαν τους στίχους καθόλου!», είχε πει ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του.

Δείτε το νέο βίντεο:

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM