Ο πρίγκιπας Αζίμ, γιος του Σουλτάνου του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ, πέθανε σε ηλικία 38 ετών, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της χώρας. 

 

Ο Αζίμ, που ήταν ο τέταρτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο του Μπρουνέι και είχε γίνει διάσημος στο Χόλιγουντ ως κινηματογραφικός παραγωγός, πέθανε το πρωί του Σαββάτου. 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 38χρονος πρίγκιπας έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για αρκετό καιρό, αν και η κυβέρνηση του Μπρουνέι, μουσουλμανικό κρατίδιο της Νοτιοανατολικής Ασίας, δεν έχει αποκαλύψει επισήμως την αιτία θανάτου. 

 

Νεκρός στα 38 ο πρίγκιπας Αζίμ του Μπρουνέι - Ήταν γιος του Σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ
Ο πρίγκιπας Αζίμ ήταν γνωστός για πάρτι που διοργάνωνε με καλεσμένους διάσημους του Χόλιγουντ. Εδώ με τη Ναόμι Κάμπελ.

 

Ο δευτερότοκος γιος του Σουλτάνου ήταν γνωστός για τα πάρτι που διοργάνωνε με διάσημους καλεσμένους, ανάμεσά τους οι Πάμελα Άντερσον, Μαράια Κάρεϊ, Ναόμι Κάμπελ, Μάικλ Τζάκσον, Τζάνετ Τζάκσον και πολλοί ακόμη, που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μέσω social media, δημοσιεύοντας φωτογραφίες μαζί του.

 

 

 

 

 

Νεκρός στα 38 ο πρίγκιπας Αζίμ του Μπρουνέι - Ήταν γιος του Σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ

 

Υπήρξε παραγωγός πολλών ταινιών, μεταξύ άλλων το «You're Not You» (2014) με την Χίλαρι Σουάνκ, χτίζοντας μια «μερικής απασχόλησης» καριέρα στην βιομηχανία του κινηματογράφου παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για την πολιτική του πατέρα του για εξαιρετικά αυστηρές τιμωρίες στο Μπρουνέι. 

 

Η κηδεία του 38χρονου πρίγκιπα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και στη χώρα έχει κηρυχθεί επταήμερο εθνικό πένθος. 

 

Νεκρός στα 38 ο πρίγκιπας Αζίμ του Μπρουνέι - Ήταν γιος του Σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ
Ήταν δευτερότοκος γιος του Σουλτάνου Χασανάλ Μπολκίαχ, του δια βίου ηγέτη του Μπρουνέι και ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

 

Ηγέτες από διάφορες γειτονικές χώρες εξέφρασαν την θλίψη τους για τον θάνατο του Αζίμ. Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Λι Σιεν Λουνγκ, είπε πως ο Αζίμ «ήταν γνωστός για το ευγενικό και γενναιόδωρο πνεύμα του και για την αφοσίωσή του σε φιλανθρωπικούς, εκπαιδευτικούς σκοπούς».

 

Με πληροφορίες από CNN