Νέα Υόρκη: Παντοπωλείο δίνει δωρεάν προϊόντα σε όποιον λύσει απλά μαθηματικά προβλήματα

Νέα Υόρκη: Παντοπωλείο δίνει δωρεάν προϊόντα σε όποιον λύσει απλά μαθηματικά προβλήματα Facebook Twitter
Ο 20χρονος που ξεκίνησε το μαθηματικό παιχνίδι με τους πελάτες έχει γίνει viral (Πηγή φωτό Instagram)
0

Σε αυτό το παντοπωλείο στη Νέα Υόρκη, όταν ένας πελάτης φτάσει στο ταμείο δεν είναι απαραίτητο να βγάλει πορτοφόλι. Αρκεί να μπορεί να κάνει σωστά απλές μαθηματικές πράξεις.

Ο Αχμέντ Αλουάν, που εργάζεται ως ταμίας στο παντοπωλείο του πατέρα του που βρίσκεται στο Μπρονξ, αποφάσισε πρόσφατα να αρχίσει να παίζει ένα παιχνίδι με τους πελάτες του. Και από τότε έγινε viral.

Οι κανόνες είναι απλοί. Δίνει στον πελάτη ένα εύκολο μαθηματικό πρόβλημα και αν αυτός απαντήσει σωστά, τότε έχει στη διάθεσή του πέντε δευτερόλεπτα, για να πάρει ό,τι θέλει- και προλάβει- από τα ράφια. Χωρίς να πληρώσει τίποτα.

View this post on Instagram

He could not believe its free ??? is that really what he came for?? @worldstar #explorepage #memes #funny

A post shared by Ahmed Alwan (@_itsmedyy_) on

Στα βίντεο που αναρτά ο Αλουάν στα social media, οι ερωτήσεις που κάνει στους πελάτες είναι απλές, όπως «πόσο κάνει 5Χ5» ή «9Χ9-5». Κάποιοι από τους πελάτες είναι άνθρωποι που γνωρίζει χρόνια, άλλοι είναι εντελώς άγνωστοι. Ήδη, ο 20χρονος έχει κάνει αίσθηση, αφού έχει αποκτήσει περισσότερους από 300.000 followers στο TikTok και 17.000 στο Instagram.

View this post on Instagram

Early Valentine special ? she was so happy ❤️@worldstar @theellenshow

A post shared by Ahmed Alwan (@_itsmedyy_) on

«Είναι ένας τρόπος να διασκεδάσεις και να εκπαιδεύσεις ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ τους κάνεις να χαμογελούν», λέει ο 20χρονος Αλουάν, φοιτητής φαρμακευτικής, μιλώντας στο CNN. Ο ίδιος πληρώνει από την τσέπη του ό,τι χαρίζει. Η κύρια ανησυχία του, εξηγεί, δεν είναι τα χρήματα, αλλά το πώς θα βοηθήσει ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα να κρατήσουν τα χρήματά τους για δαπάνες πρώτης προτεραιότητας, όπως το ενοίκιο και οι λογαριασμοί.

View this post on Instagram

Had to restock on speakers and headphones for upcoming players ?? #explorepage @worldstar

A post shared by Ahmed Alwan (@_itsmedyy_) on

Ο Αχμέντ Αλουάν δηλώνει ότι σκοπεύει να συνεχίσει αυτό το παιχνίδι, ενώ ξεκίνησε και διαδικτυακό έρανο, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει περισσότερους. «Τα χρήματα θα διατεθούν για προϊόντα και τρόφιμα που θα χρησιμοποιηθούν για τις προκλήσεις, ή ακόμη και απλές δωρεές για πελάτες που έχουν ανάγκη», δηλώνει.

Με πληροφορίες από το CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM
GUINESS JONATHAN ANDERSON

Πολιτισμός / O Jonathan Anderson συνεργάζεται με τη Guinness και λανσάρει πουλόβερ αξίας 1.450 ευρώ εμπνευσμένο από χαλί παμπ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας DIOR συνεργάζεται με τη Guinness και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από την αισθητική των παραδοσιακών παμπ
THE LIFO TEAM