Την αιτία θανάτου του πρίγκιπα Αζίμ του Μπρουνέϊ, αποκάλυψε ο νεότερος αδερφός του, πρίγκιπας Μάτιν, με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram. 

 

Ο πρίγκιπας Μάτιν αποκάλυψε πως ο αδελφός του έφυγε από τη ζωή από αυτοάνοσο νόσημα ενώ ανέφερε πως, έπασχε από διπολική διαταραχή, γεγονός που καθιστούσε τη μάχη με την ασθένειά του ακόμα δυσκολότερη. Ο πρίγκιπας Αζίμ πέθανε μετά από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων εξαιτίας λοιμώξεων που δεν υποχωρούσαν. 

 

Στην ανάρτησή του ο πρίγκιπας Μάτιν αναφέρει πως καμία μέρα δίπλα στον αδερφό του δεν ήταν πληκτική καθώς αγαπούσε τα αστεία και ποτέ δεν έπαιρνε τη ζωή σοβαρά. «Πέρασα κάθε ημέρα των παιδικών μου χρόνων με τον αδερφό μου, μού έμαθε πολλά και έγινα αυτός που είμαι σήμερα και γι αυτό θα είναι αιώνια ευγνώμων». 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🤍

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mateen (@tmski) στις

 

«Νωρίτερα εφέτος ο αδερφός μου διαγνώστηκε με οξεία συστηματική αγγειίτιδα, η οποία είναι αυτοάνοσο νόσημα» ανέφερε στην ανάρτησή του προσθέτοντας πως την ίδια περίοδο αυτός έπρεπε να παλέψει και με τη διπολική διαταραχή, «γεγονός που έκανε τη μάχη δυσκολότερη».

 

«Τελικά, ο αδερφός μου υπέκυψε από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, η οποία δημιουργήθηκε από λοιμώξεις που δεν υποχωρούσαν, εξαιτίας του αυτοάνοσου νοσήματος και οδήγησαν στον θάνατό του, το πρωί της 24ης Οκτωβρίου του 2020. Επιθυμήσαμε να μοιραστούμε την πληροφορία για αυτές τις ασθένειες επειδή γνωρίζω πως αυτό θα ήθελε ο αδερφός μου». 

 

Ο πρίγκιπας Μάτιν αναφέρει πως εκείνος και η οικογένεια του είναι συντετριμμένοι από την απώλεια ωστόσο γνωρίζει πως «ο Αλλάχ αγαπάει τον αδερφό του περισσότερο». 

 

Η κηδεία του 38χρονου πρίγκιπα, που υπήρξε παραγωγός ταινιών και έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τα πάρτι που διοργάνωνε, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ενώ στη χώρα κηρύχθηκε επταήμερο εθνικό πένθος.