Το Μουσείο Ακρόπολης ταξιδεύει στο Παλέρμο με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς

Το Μουσείο Ακρόπολης ταξιδεύει στο Παλέρμο με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς Facebook Twitter
Το άγαλμα της θεάς Αθηνάς τοποθετημένο στη θέση του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Antonino Salinas.
0

Το άγαλμα της θεάς Αθηνάς (Ακρ. 3027), που χρονολογείται ανάμεσα στα 420-400 π.Χ. από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης, τοποθετήθηκε σήμερα στην εμβληματική αίθουσα των αρχαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Antonino Salinas στο Παλέρμο για τέσσερα χρόνια, για να αντικατασταθεί στη συνέχεια με ένα γεωμετρικό αγγείο.

Στο περίφημο αυτό άγαλμα η θεά Αθηνά λυγίζει το κορμί της καθώς στηρίζεται στο, χαμένο σήμερα, δόρυ που κρατούσε στο αριστερό χέρι.

Φορά πέπλο, που οι πτυχές του αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος, και από πάνω στενή αιγίδα, περασμένη λοξά κάτω από την αριστερή μασχάλη. Στο κέντρο της αιγίδας υπήρχε αρχικά γοργόνειο, πιθανότατα μεταλλικό, προσαρμοσμένο στις οπές που ανοίγονται εκεί.

Η παρουσίαση του εκθέματος πραγματοποιήθηκε σήμερα σε επίσημη εκδήλωση στο Μουσείο A. Salinas, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη, της Υφυπουργού Πολιτισμού της Ιταλίας, κας Lucia Borgonzoni, Γερουσιαστού της Ιταλικής Βουλής, του Assessore της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σικελικής Ταυτότητας, Dr. Alberto Samonà, της Διευθύντριας του Μουσείου Antonino Salinas, κυρίας Caterina Greco, του Καθηγητή Louis Godart και του Γενικού Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη.

Το Μουσείο Ακρόπολης ταξιδεύει στο Παλέρμο με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς Facebook Twitter
Από την τοποθέτηση του αγάλματος της θεάς Αθηνάς.
Το Μουσείο Ακρόπολης ταξιδεύει στο Παλέρμο με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς Facebook Twitter
Από την τοποθέτηση του αγάλματος της θεάς Αθηνάς.
Το Μουσείο Ακρόπολης ταξιδεύει στο Παλέρμο με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς Facebook Twitter
Σχεδιαστική αναπαράσταση του αγάλματος της θεάς Αθηνάς.
Το Μουσείο Ακρόπολης ταξιδεύει στο Παλέρμο με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς Facebook Twitter
Από δεξιά προς τα αριστερά: Alberto Samonà, Μαριάντζελα Ιέλο, Caterina Greco, Νίκος Σταμπολίδης στην αίθουσα του Σελίνουντα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Antonino Salinas μετά την τοποθέτηση του αγάλματος.
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Τα εγγόνια του μοιράζονται σπάνιες φωτογραφίες και συγκινητικά μηνύματα μετά τον θάνατό του

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Τα εγγόνια του μοιράζονται σπάνιες φωτογραφίες και συγκινητικά μηνύματα μετά τον θάνατό του

Ο θρυλικός ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω του όχι μόνο μια καριέρα γεμάτη αριστουργήματα, αλλά και την αγάπη της οικογένειάς του που αναδεικνύει την πιο προσωπική του πλευρά
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ψηφιδωτά, νεκροπόλεις και δρόμος 15 μέτρων ανακαλύφθηκαν στη ρωμαϊκή Κλαυδιόπολη

Πολιτισμός / Τουρκία: Ψηφιδωτά, νεκροπόλεις και δρόμος 15 μέτρων ανακαλύφθηκαν στη ρωμαϊκή Κλαυδιόπολη

Ανακαλύψεις στην Κλαυδιόπολη (Μπολού) φέρνουν στο φως ρωμαϊκό στάδιο, επιγραφές, μνημεία μονομάχων και ίχνη από τη ρωμαϊκή ζωή στην Ανατολία. Η αρχαία πόλη απειλείται από τη σύγχρονη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM
Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ