Φωτιά τώρα στου Ρέντη

Μικρά Ασία: Κομμάτι του αρχαίου ωδείου αποκαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια Τρωάδα

Μικρά Ασία: Κομμάτι του αρχαίου ωδείου αποκαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια Τρωάδα Facebook Twitter
Η Αλεξάνδρεια ήταν ελληνιστική πόλη που βρισκόταν στα παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι από την Τένεδο / φωτ.: Demiroren Haber Ajansi
0

Στην αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας στην Τρωάδα, της Μικράς Ασίας, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τη σκηνή και το τμήμα της ορχήστρας στο ωδείο της αρχαίας πόλεως.

Ο καθηγητής Δρ Ερχάν Οζτέπε της Σχολής Γλώσσας και Ιστορίας - Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και επικεφαλής της ανασκαφής, δήλωσε ότι έχουν φτάσει σε ένα σημαντικό στάδιο των εργασιών που ξεκίνησαν το 2020 στη δομή του Ωδείου. 

Μικρά Ασία: Κομμάτι του αρχαίου ωδείου αποκαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια Τρωάδα Facebook Twitter
φωτ.: Demiroren Haber Ajansi

Ο Οζτεπέ δήλωσε: «Παρόλο που ένα μικρό μέρος της δομής δεν έχει έρθει ακόμη στο φως, ειδικά στις εργασίες που κάνουμε εδώ για 1 μήνα, έχουμε φτάσει σε ένα τμήμα που μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο κτήριο της σκηνής, στον ημικυκλικό χώρο των παραστάσεων, που είναι το τμήμα της ορχήστρας της δομής, και στον χώρο με τις σειρές καθισμάτων πίσω από αυτό». 

Μικρά Ασία: Κομμάτι του αρχαίου ωδείου αποκαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια Τρωάδα Facebook Twitter
φωτ.: Demiroren Haber Ajansi

Το 306 π.Χ. ο Αντίγονος ο Μονόφθαλμος έκτισε, για πρώτη φορά στη θέση, πόλη με όνομα Αντιγόνεια Τρωάς. Ο Μακεδών στρατηγός συνοίκησε τη νέα του πόλη με γείτονες πληθυσμούς από πέντε πόλεις, μεταξύ των οποίων το Σίγειον και η Νεάνδρεια. Κατά τα πρώτα της χρόνια η Αντιγόνεια ήταν σπουδαία πόλη-λιμάνι. Μετά τη νίκη του Λυσιμάχου στην Ιψό της Φρυγίας (301 π.Χ.), η πόλη μετονομάστηκε από τον τελευταίο σε Αλεξάνδρεια, σε ανάμνηση του αγαπημένου του βασιλιά, Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήταν το κυριότερο λιμάνι της βορειοδυτικής Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια κυριεύθηκε από τους Σελευκίδες και το 188 π.Χ. ανακηρύχθηκε ελεύθερη και αυτόνομη πόλη. Στο απόγειο της ακμής της είχε 100.000 κατοίκους.

Μικρά Ασία: Κομμάτι του αρχαίου ωδείου αποκαλύφθηκε στην Αλεξάνδρεια Τρωάδα Facebook Twitter
φωτ.: Demiroren Haber Ajansi
Πολιτισμός
0

Φωτιά τώρα στου Ρέντη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ