Me Too: Δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ κατά του ΧάρβεΪ Γουάινστιν

Me Too: Δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ κατά του ΧάρβεΪ Γουάινστιν Facebook Twitter
0

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λος Άντζελες απέρριψε την μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση. Την ίδια στιγμή όμωςαποφάσισε πως η ηθοποιός μπορεί να προχωρήσει την δικαστική διαδικασία εις βάρος του παραγωγού για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης. 

Η Τζαντ κατηγόρησε τον Γουάινστιν πως την δυσφήμησε το 1998, αφότου δεν είχε ενδώσει στις σεξουαλικές προτάσεις του παραγωγού, ένα χρόνο πριν. 

Στη μήνυση που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 1998 η ηθοποιός κατηγορούσε τον Γουάινστιν πως κηλίδωσε τη φήμη της με το να αποθαρρύνει τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζακσον από το να την εντάξει στο καστ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». 

Ο Γουάινστιν αρνείται πως δυσφήμησε την ηθοποιό ή πως είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην καριέρα της. 

Η Τζαντ ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν τον Γουάινστιν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, σε αυτό που εξελίχθηκε στο κίνημα «ΜeToo».

Η ηθοποιός κατηγόρησε τον παραγωγό του Χόλιγουντ για σεξουαλική παρενόχληση στη βάση ενός νόμου της πολιτείας της Καλιφόρνιας που απαγορεύει τέτοιου είδους συμπεριφορές από ένα άτομο σε άλλο με το οποίο έχει «επαγγελματική ή επιχειρηματική σχέση». 

Σε υποσημείωση της απόφασης ο δικαστής γράφει πως δεν έκρινε αν η Τζαντ έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση με την «καθομιλουμένη έννοια του όρου». 

Επεσήμανε πως η σχέση της Τζαντ ως ηθοποιού με τον κινηματογραφικό παραγωγό δεν καλύπτεται από τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας που η ηθοποιός επικαλέστηκε. 

Η δικηγόρος του Γουάινστιν, η Φίλις Κούπφερστιν, δήλωσε μέσω ανακοίνωσης. «Από την αρχή είχαμε πει πως οι ισχυρισμοί της ήταν αδικαιολόγητοι και είμαστε χαρούμενοι που το δικαστήριο το είδε με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύουμε πως θα δικαιωθούμε και στις υπόλοιπες αξιώσεις της».  

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Τζαντ, Θιόντορ Μπούτρους Τζούνιορ, ανέφερε πως «τίποτα στη σημερινή απόφαση δεν αλλάζει το ότι η κυρία Τζαντ θα προχωρήσει σε πολλαπλές  διεκδικήσεις». 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM