Με μια εντυπωσιακή ανακαίνιση η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου θα γιορτάσει τα 200 της χρόνια

Με μια εντυπωσιακή ανακαίνιση η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου θα γιορτάσει τα 200 της χρόνια Facebook Twitter
Η ανακαίνιση θα φέρει περισσότερο φως στο φουαγιέ της εισόδου της πτέρυγας Sainsbury. © Selldorf Architects
0

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου κυκλοφόρησε τις πρώτες εικόνες για να δείξει πώς θα πρέπει να μεταμορφωθεί η είσοδος στην πτέρυγα Sainsbury μέχρι την 200η επέτειό της το 2024. Ένα περίγραμμα του σχεδίου ανακοινώνεται σήμερα ως μέρος δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τις προτάσεις του Αρχιτέκτονες Selldorf με έδρα τη Νέα Υόρκη, τους ίδιους που έχουν αναλάβει την ανακαίνιση της Frick Collection.

Η πτέρυγα Sainsbury, που σχεδιάστηκε από τους Robert Venturi και Denise Scott Brown και χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια εμπόρων, άνοιξε το 1991. Αν και οι γκαλερί στον επάνω όροφο έχουν λειτουργήσει καλά, η στενή είσοδος στο ισόγειο έχει αποδειχθεί λιγότερο επιτυχημένη στην αντιμετώπιση της αύξησης των επισκεπτών αριθμοί μέχρι τον Covid-19.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, που ονομάστηκε NG200, το φουαγιέ πρόκειται να ανοίξει, εν μέρει παίρνοντας χώρο από το κατάστημα και το εστιατόριο που βρίσκονται στο μεσαίο επίπεδο.  Αυτό θα ελευθερώσει χώρο, επομένως τυχόν ουρές αναμονής και έλεγχοι ασφαλείας θα πραγματοποιούνται εντός και όχι μόνο έξω στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Το φουαγιέ θα έχει πολύ περισσότερο φυσικό φως από ό,τι σήμερα.

Με μια εντυπωσιακή ανακαίνιση η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου θα γιορτάσει τα 200 της χρόνια Facebook Twitter
Ο εξωτερικός χώρος γύρω από την πτέρυγα Sainsbury θα αναβαθμιστεί. © Selldorf Architects

Ένα Κέντρο Ερευνών και μια περιοχή Μελών θα εισαχθούν στη γωνία του κτηρίου Wilkins του 19ου αιώνα, προσβάσιμα από μια νέα σύνδεση στο υπόγειο με το φουαγιέ Sainsbury και από το επίπεδο του δρόμου. Μαζί με την κύρια σκάλα Sainsbury Wing, η σύνδεση του υπογείου θα παρέχει επίσης μια άλλη διαδρομή προς τις στοές στον κύριο επάνω όροφο του αρχικού κτιρίου.

Ο εξωτερικός χώρος γύρω από την πτέρυγα Sainsbury θα αναβαθμιστεί, δημιουργώντας μια πιο ελκυστική πεζοδρομημένη διαδρομή από την πλατεία Τραφάλγκαρ έως την πλατεία Λέστερ.

Ο Γκαμπριέλε Φινάλντι, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, παραδέχεται ότι ο Covid-19 είχε «καταστροφικό αντίκτυπο στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού». Ωστόσο, προβλέπει ότι ο αριθμός των επισκεπτών της γκαλερί θα επανέλθει στο προ-πανδημικό επίπεδο των σχεδόν έξι εκατομμυρίων ετησίως έως το 2024-25.

Με μια εντυπωσιακή ανακαίνιση η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου θα γιορτάσει τα 200 της χρόνια Facebook Twitter
Η σύνδεση της πτέρυγας Sainsbury και του κτιρίου Wilkins θα παρέχει μια βελτιωμένη και απλούστερη διαδρομή για τους επισκέπτες. © Selldorf Architects

Η αρχική δημόσια διαβούλευση για το NG200 θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Αφού τελειοποιηθούν τα σχέδια, θα υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση τον Μάιο-Ιούνιο.

Οι οικοδομικές εργασίες είναι πιθανό να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναμένεται ότι οι υπόγειες γκαλερί των περιοδικών εκθέσεων θα κλείσουν και οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό κτίριο Wilkins. Αν και το φουαγιέ θα πρέπει να ολοκληρωθεί για τη 200στή επέτειο τον Μάιο του 2024, οι εργασίες στη γωνία του κτηρίου Wilkins θα πραγματοποιηθούν μετά τους εορτασμούς που θα διαρκέσουν ένα χρόνο.

Το κόστος του NG200 δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά είναι πιθανό να είναι της τάξης των 25 έως 30 εκατομμυρίων λιρών. Ένας εκπρόσωπος της γκαλερί λέει ότι το πρόγραμμα θα απαιτήσει χρηματοδότηση από την Εθνική Λοταρία, την κυβέρνηση και ιδιώτες δωρητές.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία»: Ο φετινός Χρυσός Λέοντας της Βενετίας στις Νύχτες Πρεμιέρας

Πολιτισμός / «Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία»: Ο φετινός Χρυσός Λέοντας της Βενετίας στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το ντοκιμαντέρ της Λόρα Πόιτρας που κέρδισε την ανώτατη διάκριση στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ