Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ανακαινίζεται από την αρχιτέκτονα Άναμπελ Σέλντορφ

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ανακαινίζεται από την αρχιτέκτονα Άναμπελ Σέλντορφ Facebook Twitter
Άναμπελ Σέλντορφ | Selldorf Architects
0

Η Γερμανίδα αρχιτέκτονας Άναμπελ Σέλντορφ που διευθύνει το αρχιτεκτονικό γραφείο Selldorf Architects της Νέας Υόρκης και έχει αναλάβει τη σημαντική επέκταση του μουσείου της συλλογής Frick, επελέγη από το Βρετανικό Μουσείο ως η υπεύθυνη αρχιτέκτονας που θα αναλάβει το έργο της ανακαίνισης του βρετανικού μουσείου έως το 2024, όταν θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του, ώστε να συμπέσει με την επέτειο των 200 ετών από την ίδρυσή του.

Η αρχιτεκτονική ομάδα θα  ολοκληρώσει την αρχική φάση των εργασιών στα κτίρια της πλατείας Trafalgar για να βελτιώσουν σημαντικά την «υποδοχή» που παρέχει στα εκατομμύρια των επισκεπτών που φτάνουν εκεί κάθε χρόνο.

Το έργο περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση τμημάτων της πτέρυγας Sainsbury και του δημόσιου χώρου, καθώς και την παροχή ενός νέου ερευνητικού κέντρου. Οι παρεμβάσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της Εθνικής Πινακοθήκης για τον τρίτο αιώνα λειτουργίας της και την επόμενη γενιά επισκεπτών.

Ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, Γκαμπριέλε Φινάλντι είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διορίσουμε τους Selldorf Architects ως συνεργάτες της σχεδιαστικής ομάδας για το NG200. Καθ 'όλη τη διαδικασία της επιλογής, οι Αρχιτέκτονες Selldorf απέδειξαν μια πραγματική κατανόηση των φιλοδοξιών μας καθώς και ευαισθησία στην κληρονομιά των υφιστάμενων κτηρίων μας».

Η αρχιτέκτονας Άναμπελ Σέλντορφ πρόσθεσε: «Είναι τιμή που διορίζομαι να δουλεύω παράλληλα με την Εθνική Πινακοθήκη στο έργο τους NG200. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για ένα εμβληματικό πολιτιστικό ίδρυμα να προβληματιστεί σχετικά με τις φιλοδοξίες του για το μέλλον και να προωθήσει ένα καινοτόμο, ξεχωριστό πρόγραμμα για τους πολλούς του επισκέπτες. Η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί μία από τις πιο εξαιρετικές συλλογές τέχνης στον κόσμο και έχει ανοίξει συχνά το δρόμο για άλλα ιδρύματα παγκοσμίως».

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ανακαινίζεται από την αρχιτέκτονα Άναμπελ Σέλντορφ Facebook Twitter
Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Ο Διευθυντής της Εθικής Πινακοθήκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις «καταστροφικές επιπτώσεις» του Covid-19 στους αριθμούς επισκεπτών σε χώρους τέχνης. Θεωρεί το αναπτυξιακό σχέδιο ως μέρος της προσπάθειας «να καταπολεμήσουμε την έξοδο από την κρίση».

Το κόστος του έργου θα φτάσει τις 30 εκατομμύρια στερλίνες και θα απαιτηθεί μια πολύ οργανωμένη καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων. Οι οικοδομικές εργασίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα τέλη του επόμενου έτους, ενώ η πλήρης ολοκλήρωση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί το 2026 ενώ το υπόλοιπο ολοκληρώθηκε γύρω στο 2026.

Η γεννημένη στην Κολωνία το 1960 Άναμπελ Σέλντορφ έχει δημιουργήσει ή ανακαινίσει πολλούς χώρους τέχνης όπως τη Neue Galerie στη Νέα Υόρκη, το Sterling and Francine Clark Art Institute, τις γκαλερί David Zwirner's 20th Street Gallery, τη νέα γκαλερί Hauser & Wirth στον 22ο δρόμο της Chelsea, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Ντιέγκο και πολλά κτίρια για το νέο κέντρο σύγχρονης τέχνης του Ιδρύματος LUMA στην Αρλ της Γαλλίας. Η Σλέντορφ είναι περιζήτητη αρχιτέκτονας κυρίως για την εμπειρία της και το καθαρό της σχέδιο για γκαλερί, μουσεία και σπίτια τόσο συλλεκτών όσο και καλλιτεχνών.

Κόρη του αρχιτέκτονα Herbert Selldorf, εμπνεύστηκε τόσο και από τη λεπτή αρχιτεκτονική του προσέγγιση καθώς και από τη νεωτεριστική παράδοση επηρεασμένη από τον Μις Βαν ντερ Ρόε και της ισορροπία της καθημερινής ζωής με την αρχιτεκτονική. Η δική της αρχιτεκτονική προσέγγιση όπως έχει γράψει ο Paul Goldberger, Κριτικός Αρχιτεκτονικής για το The New Yorker είναι «ένα είδος απαλού μοντερνισμού με απόλυτη ακρίβεια, με τέλειες αναλογίες».

Η Σλέντορφ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1980. Και αποφοίτησε από το Pratt Institute ενώ στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο Master of Architecture από το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Ίδρυσε την εταιρεία της το 1988 που σήμερα απασχολεί περισσότερους από 65 υπαλλήλους με έργα σε τέσσερις ηπείρους.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Πολιτισμός / Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Ο ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος Novoflot με έδρα το Βερολίνο επισκέφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο Η όπερα #1–#3. Απόψε η δεύτερη παράσταση.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ