Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ανακαινίζεται από την αρχιτέκτονα Άναμπελ Σέλντορφ

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ανακαινίζεται από την αρχιτέκτονα Άναμπελ Σέλντορφ Facebook Twitter
Άναμπελ Σέλντορφ | Selldorf Architects
0

Η Γερμανίδα αρχιτέκτονας Άναμπελ Σέλντορφ που διευθύνει το αρχιτεκτονικό γραφείο Selldorf Architects της Νέας Υόρκης και έχει αναλάβει τη σημαντική επέκταση του μουσείου της συλλογής Frick, επελέγη από το Βρετανικό Μουσείο ως η υπεύθυνη αρχιτέκτονας που θα αναλάβει το έργο της ανακαίνισης του βρετανικού μουσείου έως το 2024, όταν θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του, ώστε να συμπέσει με την επέτειο των 200 ετών από την ίδρυσή του.

Η αρχιτεκτονική ομάδα θα  ολοκληρώσει την αρχική φάση των εργασιών στα κτίρια της πλατείας Trafalgar για να βελτιώσουν σημαντικά την «υποδοχή» που παρέχει στα εκατομμύρια των επισκεπτών που φτάνουν εκεί κάθε χρόνο.

Το έργο περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση τμημάτων της πτέρυγας Sainsbury και του δημόσιου χώρου, καθώς και την παροχή ενός νέου ερευνητικού κέντρου. Οι παρεμβάσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της Εθνικής Πινακοθήκης για τον τρίτο αιώνα λειτουργίας της και την επόμενη γενιά επισκεπτών.

Ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, Γκαμπριέλε Φινάλντι είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διορίσουμε τους Selldorf Architects ως συνεργάτες της σχεδιαστικής ομάδας για το NG200. Καθ 'όλη τη διαδικασία της επιλογής, οι Αρχιτέκτονες Selldorf απέδειξαν μια πραγματική κατανόηση των φιλοδοξιών μας καθώς και ευαισθησία στην κληρονομιά των υφιστάμενων κτηρίων μας».

Η αρχιτέκτονας Άναμπελ Σέλντορφ πρόσθεσε: «Είναι τιμή που διορίζομαι να δουλεύω παράλληλα με την Εθνική Πινακοθήκη στο έργο τους NG200. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για ένα εμβληματικό πολιτιστικό ίδρυμα να προβληματιστεί σχετικά με τις φιλοδοξίες του για το μέλλον και να προωθήσει ένα καινοτόμο, ξεχωριστό πρόγραμμα για τους πολλούς του επισκέπτες. Η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί μία από τις πιο εξαιρετικές συλλογές τέχνης στον κόσμο και έχει ανοίξει συχνά το δρόμο για άλλα ιδρύματα παγκοσμίως».

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ανακαινίζεται από την αρχιτέκτονα Άναμπελ Σέλντορφ Facebook Twitter
Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Ο Διευθυντής της Εθικής Πινακοθήκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις «καταστροφικές επιπτώσεις» του Covid-19 στους αριθμούς επισκεπτών σε χώρους τέχνης. Θεωρεί το αναπτυξιακό σχέδιο ως μέρος της προσπάθειας «να καταπολεμήσουμε την έξοδο από την κρίση».

Το κόστος του έργου θα φτάσει τις 30 εκατομμύρια στερλίνες και θα απαιτηθεί μια πολύ οργανωμένη καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων. Οι οικοδομικές εργασίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα τέλη του επόμενου έτους, ενώ η πλήρης ολοκλήρωση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί το 2026 ενώ το υπόλοιπο ολοκληρώθηκε γύρω στο 2026.

Η γεννημένη στην Κολωνία το 1960 Άναμπελ Σέλντορφ έχει δημιουργήσει ή ανακαινίσει πολλούς χώρους τέχνης όπως τη Neue Galerie στη Νέα Υόρκη, το Sterling and Francine Clark Art Institute, τις γκαλερί David Zwirner's 20th Street Gallery, τη νέα γκαλερί Hauser & Wirth στον 22ο δρόμο της Chelsea, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Ντιέγκο και πολλά κτίρια για το νέο κέντρο σύγχρονης τέχνης του Ιδρύματος LUMA στην Αρλ της Γαλλίας. Η Σλέντορφ είναι περιζήτητη αρχιτέκτονας κυρίως για την εμπειρία της και το καθαρό της σχέδιο για γκαλερί, μουσεία και σπίτια τόσο συλλεκτών όσο και καλλιτεχνών.

Κόρη του αρχιτέκτονα Herbert Selldorf, εμπνεύστηκε τόσο και από τη λεπτή αρχιτεκτονική του προσέγγιση καθώς και από τη νεωτεριστική παράδοση επηρεασμένη από τον Μις Βαν ντερ Ρόε και της ισορροπία της καθημερινής ζωής με την αρχιτεκτονική. Η δική της αρχιτεκτονική προσέγγιση όπως έχει γράψει ο Paul Goldberger, Κριτικός Αρχιτεκτονικής για το The New Yorker είναι «ένα είδος απαλού μοντερνισμού με απόλυτη ακρίβεια, με τέλειες αναλογίες».

Η Σλέντορφ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1980. Και αποφοίτησε από το Pratt Institute ενώ στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο Master of Architecture από το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Ίδρυσε την εταιρεία της το 1988 που σήμερα απασχολεί περισσότερους από 65 υπαλλήλους με έργα σε τέσσερις ηπείρους.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Πολιτισμός / Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Η νέα μεγάλη έκθεση του Costume Institute, Costume Art, ανοίγει στις 10 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει τις νέες Conde M. Nast Galleries του Metropolitan Museum of Art. Ο Αντριου Μπόλτον στήνει έναν διάλογο ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και τα σώματα που δεν χωρούν πια στο παλιό ιδανικό της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
ΑΝΙΣ ΚΑΠΟΥΡ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Πολιτισμός / Ο Ανίς Καπούρ λέει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αποκλειστούν από τη Μπιενάλε Βενετίας

Ο Βρετανός καλλιτέχνης επαινεί την κριτική επιτροπή για την παραίτησή της λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας και του Ισραήλ, αλλά επισημαίνει ότι η αιτιολογία θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει και τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Οι Ετρούσκοι βγαίνουν από τη σκιά της Ρώμης σε μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο

Πολιτισμός / Τι χρωστά η Ρώμη στους Ετρούσκους;

Μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο ξαναφέρνει στο φως τους Ετρούσκους, τον πολιτισμό που προηγήθηκε της Ρώμης και τη διαμόρφωσε. Μέσα από ταφικούς θησαυρούς, χάλκινα αφιερώματα και σπάνια κοσμήματα, η έκθεση δείχνει πόσα χρωστά η ρωμαϊκή ιστορία σε έναν πολιτισμό που έμεινε στη σκιά της.
THE LIFO TEAM
Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Πολιτισμός / Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Το 2011, ο Μάθιου Γουόνγκ βρέθηκε στη Βενετία ως φοιτητής φωτογραφίας και αποφάσισε να γίνει ζωγράφος. Το 2026, η ζωγραφική του επιστρέφει εκεί χωρίς εκείνον: η έκθεση Matthew Wong: Interiors παρουσιάζει σπάνια έργα ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη που μετέτρεψε πόρτες, σκάλες και μπλε δωμάτια σε χάρτη μοναξιάς, μνήμης και φωτός.
THE LIFO TEAM
Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Πολιτισμός / Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Η Στέφανι Τσερνικόφσκι, που πέθανε στα 84 της, φωτογράφισε τη Νέα Υόρκη του CBGB, των Ramones, της Blondie και της Patti Smith, όχι σαν έτοιμο θρύλο, αλλά σαν ζωντανό χάος από σώματα, βλέμματα και νύχτες που άλλαξαν τη μουσική.
THE LIFO TEAM
Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Πολιτισμός / Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Με το A Good Man Is Hard to Find, που παρουσιάζεται 7-9 Μαΐου στο Sadler’s Wells East, η Κόρτνεϊ Ντέιν και ο Τζέικομπ Σάμιουελ των Bullyache χορογραφούν τη βία της εταιρικής ζωής σαν ένα βρώμικο, ποπ, τελετουργικό θέαμα για την ανδρική εξουσία.
THE LIFO TEAM
Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Πολιτισμός / Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Νέα ανάλυση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι ένα άγνωστο γυναικείο σχέδιο του Χανς Χόλμπαϊν ίσως απεικονίζει την Άννα Μπολέιν, ενώ το έργο που θεωρούνταν επί χρόνια πορτρέτο της μπορεί να δείχνει τη μητέρα της. Οι ερευνητές μιλούν για πιθανή λανθασμένη επιγραφή του 18ου αιώνα και ανοίγουν ξανά ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αυλής των Τυδώρ.
THE LIFO TEAM
Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα.

Πολιτισμός / Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα

Ενας λευκός πίνακας, τρεις άνδρες που νομίζουν ότι έχουν δίκιο και μια φιλία που δεν αντέχει το βάρος του γούστου. Ο Ρέιφ Φάινς, ο Κόλιν Φάρελ και ο Βάγκνερ Μόουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο Art, την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου έργου της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες.
THE LIFO TEAM
Η τελευταία ένοικος της Casa Milà ζει μέσα στο αριστούργημα του Γκαουντί

Πολιτισμός / Η γυναίκα που ζει μόνη στο σπίτι του Γκαουντί με ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο

Η Άνα Βιλαδομιού ζει σχεδόν 40 χρόνια στην Κάζα Μιλά της Βαρκελώνης, το εμβληματικό κτίριο του Αντόνι Γκαουντί που ο κόσμος γνωρίζει ως La Pedrera. Είναι η τελευταία ένοικος ενός μνημείου της UNESCO, όπου η καθημερινή ζωή μοιάζει πια με εξαίρεση μέσα σε ένα ασταμάτητο τουριστικό θέαμα.
THE LIFO TEAM
Ο Jarvis Cocker πάει στο μουσείο για να υπερασπιστεί το χάος

Πολιτισμός / Ο Τζάρβις Κόκερ πάει στο μουσείο για να υπερασπιστεί το χάος

Ο Τζάρβις Κόκερ, τραγουδιστής των Pulp, και η Kim Sion θα επιμεληθούν το The Hodge Podge στο Hepworth Wakefield το 2027, μια έκθεση για την τέχνη που γεννιέται έξω από τους θεσμούς, την ψυχεδέλεια, τα όνειρα, τη μουσική και τη δημιουργικότητα που δεν χωρά εύκολα στην αγορά.
THE LIFO TEAM