«The Marvels»: Η χειρότερη πρεμιέρα σε εισπράξεις στη Βόρεια Αμερική

«The Marvels»: Κατέγραψε την χειρότερη πρεμιέρα σε εισπράξεις στη Βόρεια Αμερική Facebook Twitter
Φωτ.: imdb.com
0

Η νέα ταινία στο γνωστό κινηματογραφικό σύμπαν των υπερηρώων «The Marvels» κατέγραψε το χαμηλότερο εισπρακτικό άνοιγμα το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Αμερική σε σύγκριση με κάθε άλλη ταινία της Marvel.

Ο ιστότοπος δεδομένων the Numbers αναφέρει ότι το «The Marvels», στο οποίο πρωταγωνιστεί η Brie Larson ως Captain Marvel μαζί με την Teyonah Parris ως Monica Rambeau και την Iman Vellani ως Ms Marvel, εκτιμάται ότι σημείωσε εισπράξεις 47 εκατ. δολάρια κατά τις τρεις πρώτες ημέρες του στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ και του Καναδά, πράγμα που σημαίνει ότι είχε χειρότερο άνοιγμα και από το «The Incredible Hulk», το οποίο είχε φτάσει τα 55,4 εκατ. δολάρια κατά την κυκλοφορία του τον Ιούνιο του 2008.

Οι οικονομικές δυσκολίες του «The Marvels» επιδεινώνονται από τον προϋπολογισμό παραγωγής του, ο οποίος φέρεται να άγγιξε τα 274,8 εκατ. δολάρια, κι είναι ο τέταρτος υψηλότερος από κάθε άλλη ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Ωστόσο, η ταινία εκτιμάται ότι έφερε 63 εκατ. δολάρια στο διεθνές box office, πράγμα που σημαίνει ότι το «ταμείο» της σε παγκόσμιο επίπεδο το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας, έφτασε τα 110,3 εκατ. δολάρια.

Οι εικασίες γύρω από τους λόγους που οδήγησαν στην κακή απόδοση της ταινίας «The Marvels» περιελάμβαναν την έλλειψη αποτελεσματικής προώθησης λόγω της απεργίας των ηθοποιών, τη σχέση της με την απογοητευτική σειρά Ms Marvel στο Disney+ και την «κόπωση υπερηρώων» του κοινού, που προέκυψε εν μέρει από την απόφαση της Marvel και της μητρικής της εταιρείας Disney να αυξήσουν την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών τα τελευταία χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε στις 8 Νοεμβρίου: «Πάντα πίστευα ότι η ποσότητα μπορεί να είναι αρνητική σε ό,τι αφορά την ποιότητα. Και νομίζω ότι αυτό ακριβώς συνέβη».

Από την κυκλοφορία του Iron Man τον Μάιο του 2008, το MCU (κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel) έχει αποδειχθεί μακράν το πιο προσοδοφόρο οικονομικά franchise του Χόλιγουντ, με τις 33 ταινίες του να έχουν εισπράξει 29,7 δισ. δολάρια στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως. Οι επόμενες πιο επιτυχημένες είναι ο «Πόλεμος των Άστρων» (10,3 δισ. δολάρια) και ο «Τζέιμς Μποντ» (7,9 δισ. δολάρια).

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM