Για το γεγονός ότι δεν απέκτησε παιδιά, την σχέση της με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα αλλά και αν φοβάται τον θάνατο μίλησε η Μάρω Κοντού. 

 

Η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, αποκαλύπτοντας επίσης τον λόγο που δεν απέκτησε ποτέ παιδί.

 

«Δεν μπορούσα, όχι δεν έκανα, δεν μπορούσα. Από πολύ νέα το γνώριζα. Βέβαια, περνώντας τα χρόνια, γύρω στα 35 μου, το έψαξα στο εξωτερικό. Πήγα και βρήκα αυτόν που βοήθησε τη Λόρεν να κάνει παιδί, στην Ελβετία. Μου είπε: "Δεν θα κάνετε ποτέ παιδί, εν αντιθέσει δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο εδώ και κάτι ακόμα, θα είστε πάντα νεότερη από τις συμμαθήτριές σας κατά δέκα χρόνια". Περνούν τα χρόνια και βλέπω ότι και τα δύο είναι καλά έως τώρα. Μου είπε και μια πολύ σημαντική φράση: "Εάν θέλετε, όμως, μπορείτε να υιοθετήσετε και να σας βοηθήσω"», ανέφερε η Μάρω Κοντού.

 

Σε ερώτηση αν της λείπει το ότι δεν απέκτησε παιδί, απάντησε: «Το είχα "φορέσει" τόσο πολύ ότι δεν θα κάνω που απαγόρευσα στον εαυτό μου να το θέλει. Έχω ανίψια όμως. Δε λείπουν τα παιδιά από τη ζωή μου».

 

 

Ο Νίκος Χατζηνικολάου την ρώτησε επίσης για την σχέση της με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και αν υπήρξε ποτέ κάτι παραπάνω. «Πώς; Χριστός και Παναγία...Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ποτέ ζευγάρι ... Δεν ταιριάζαμε καθόλου. Δεν μου άρεσε ο χαρακτήρας του. Ήταν βωμολόχος από το πρωί έως το βράδυ. Αυτό το χιούμορ με βωμολοχία δεν μου αρέσει και χοντρή βωμολοχία», απάντησε η ηθοποιός.

 

Στην συνέντευξή της, η Μάρω Κοντού είπε επίσης πως μετά την «Ιταλίδα στην Κυψέλη» δεν είχε ξανά πρόταση από την Φίνος Φιλμ για ταινία, κάτι που την προβλημάτισε αλλά μετά από πολλά χρόνια σκηνοθέτης της Φίνος τής αποκάλυψε ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε θέσει βέτο στην παρουσία της.

 

 

Σε ερώτηση με το αν έχει κάποια σχέση στη ζωή, η ηθοποιός απάντησε πως της φαίνεται «αδιανόητο να έχω τώρα σύντροφο», προσθέτοντας πως ζει την απόλυτη ελευθερία και τον "παράδεισο του σπιτιού» της, έχοντας συγκατοικήσει πολλά χρόνια με τους δεσμούς της.

 

Για την ηλικία της, την καλή της εμφάνιση αλλά και το πότε θα ήθελε να αποσυρθεί, απάντησε πως έχει βαρεθεί να ακούει «πώς διατηρήστε έτσι κυρία Κοντού», εξηγώντας ότι περπατά, τρώει από όλα όχι ποσότητες, χορεύει μόνη της στο σπίτι αλλά είναι και το DNA της. Επίσης απέδωσε τη διαύγειά της στη μπιρίμπα, το σταυρόλεξο και τα κείμενα του θεάτρου. «Εγώ θέλω να πεθάνω στο κρεβάτι μου. Και από ανακοπή γίνεται; Ονειρεύομαι να πεθάνω στον ύπνο μου και δίνω εντολή» είπε χαριτολογώντας.