Λυσιστράτη η Αλίσα Μιλανο - Καλεί τις γυναίκες σε αποχή από το σεξ ως διαμαρτυρία για το νόμο των αμβλώσεων

Λυσιστράτη η Αλίσα Μιλανο - Καλεί τις γυναίκες σε αποχή από το σεξ ως διαμαρτυρία για το νόμο των αμβλώσεων Facebook Twitter
1

Μέρες μετά την έκκληση προς τη βιομηχανία κινηματογράφου να μποϊκοτάρει την Τζόρτζια λόγω του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των αμβλώσεων, η ηθοποιός Αλίσα Μιλάνο καλεί σε αποχή από το σεξ, τα αμερικανικά μίντια την χαρακτηρίζουν σύγχρονη Λυσιστράτη και η πρότασή της διχάζει.

Η γνωστή ηθοποιός καλεί όλες τις γυναίκες σε σεξουαλική απεργία. «Τα αναπαραγωγικά μας δικαιώματα διαγράφονται», γράφει στο Twitter η Αλίσα Μιλάνο. «Μέχρι να έρθει η ώρα που οι γυναίκες θα έχουν το νόμιμο έλεγχο στα σώματά τους, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε μια εγκυμοσύνη. Να μην κάνουμε σεξ μέχρι να αποκτήσουμε πίσω την σωματική αυτονομία μας. Καλώ σε #SexStrike», πρόσθεσε.

Οι ερωτικές απεργίες, γνωστές από την κωμωδία Λυσιστράτη του Αριστοφάνη που γράφτηκε  το 411 π.Χ. ,είναι η έμπνευση της Μιλάνο στη μάχη της κατά της πολιτικής απαγόρευσης των αμβλώσεων που προωθείται.

«Θα κάνω ό, τι μπορώ για να εμποδίσω την καταπιεστική, βλαβερή πολιτική», δήλωσε η ηθοποιός για την απόφαση της Τζόρτζια καθώς Ο κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ υπέγραψε νομοσχέδιο για την απαγόρευση σχεδόν όλων των αμβλώσεων στην πολιτεία. Ο νόμος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο έτος, αν και είναι σίγουρο ότι θα αμφισβητηθεί στο δικαστήριο.

Εν τω μεταξύ, και στην Αλαμπάμα, ένας νέος νόμος θα εμποδίζει τους γιατρούς να εκτελούν αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης  και και θα επιτρέπει εξαιρέσεις για περιπτώσεις που παρουσιάζουν σοβαρό κίνδυνο για τη μητέρα - και όχι, όπως σε άλλες πολιτείες, για περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Η Τζόρτζια είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής τοποθεσία για κινηματογραφικές παραγωγές λόγω των φορολογικών της κινήτρων και αρκετοί από το χώρο σκέφτονται να ταχθούν στο πλευρό της Μιλάνο που ζητά εκτός από την ερωτική αποχή και μποϊκοτάζ. Πάντως η πρόταση της Μιλάνο έχει διχάσει αρκετούς φανς της. Δεν σχολιάζουν όλοι θετικά την ερωτική αποχή καθώς όπως της γράφουν η πρόταση αυτή προωθεί ακριβώς αυτό που υποτίθεται πως μάχεται, την εργαλειοποίηση του γυναικείου σώματος. Αρκετοί σημειώνουν πως είναι κόντρα στο φεμινισμό μια τέτοια πρωτοβουλία και πως η μάχη για τις αμβλώσεις δεν μπορεί να γίνει με αποχή από το σεξ.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οι εντυπωσιακές αυτές εκκλησιές, που θεωρούνται το όγδοο θαύμα του κόσμου, έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
THE LIFO TEAM
Χάρις Αλεξίου – Όλια Λαζαρίδου στο θέατρο Πειραιά

Πολιτισμός / Χάρις Αλεξίου και Όλια Λαζαρίδου μαζί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ