Lost-in-Thyme, Βραβείο Θεάτρου

Lost-in-Thyme, Βραβείο Θεάτρου Facebook Twitter
Lost-in-Thyme
0

» Περιμένω το Lost-In-Thyme / 1οΦεστιβάλ Εναλλακτικής Τραγουδοποιίας και Αλλόκοτης Performance, στις 27, 28 και 29 Απριλίου, από την St. Shepherd και το Μικρό Μουσικό Θέατρο. Το όνομα του Φεστιβάλ από μόνο του δημιουργεί μία περιέργεια για το τι πρόκειται να συμβεί στη σκηνή του Σπιτιού Τέχνης Λώλης αυτές τις ημέρες. Αυτό που ξέρουμε προς το παρόν είναι ότι θα ζήσουμε ένα πανηγυρικό τριήμερο στο κατώφλι της Πρωτομαγιάς, με εναλλασσόμενα καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις!. Στην Αθήνα καταφθάνει ένα πολυεθνικό convoy για μία φρενήρη σειρά από συναυλίες, stand-up performances καιπαράδοξες αυθόρμητες συμπράξεις. Γιορτινή ατμόσφαιρα με εκλεκτούς καλεσμένουςαπό ολόκληρο το φάσμα της διεθνούς εναλλακτικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο. Πρόκειταιγια μία μουσική «συνάντηση κορυφής», που απλώνεται από τη Folk μέχρι το Cabaret, από τηνΤραγούδι Διαμαρτυρίας μέχρι το Burlesque, από την Opera-τική Performance μέχρι το Vaudeville, από την Τραγουδοποιία μέχρι τον Αυτοσχεδιασμό.Συνολικά 26 μουσικοί και performers, 13 ανεξάρτητα live-acts και τρεις βραδιές τετράωρου θεάματος η κάθε μία. Simon Finn,Joolie Wood, Bady Dee και πολλοί άλλοι υπόσχονται ενδιαφέρουσες βραδιές πίσω από το Πάντειο.Μένει να το ζήσουμε και να το συζητήσουμε.
Θεόφιλος Δουμάνης

» Σήμερα και έως την Κυριακή, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσειτην απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου. Θα μπορούσε να είναι μια μεγάληγιορτή με πολλές συναρπαστικές στιγμές ανάμεσα στις προγραμματισμένεςσυναντήσεις με τους δημιουργούς που βραβεύονται, τον Πέτερ Τσάντεκ και τονΡομπέρ Λεπάζ, αλλά η γνωστή κακοδαιμονία (το ΚΘΒΕ τους δύο τελευταίουςκρίσιμους μήνες δεν είχε ΔΣ, κάποιοι εργαζόμενοι απεργούσαν για τα -δίκαια-αιτήματά τους, ενώ ο Ν. Τσακίρογλου, διευθυντής του ΚΘΒΕ, σύρθηκε στη διοργάνωσηχωρίς να το επιθυμεί επειδή ο Γ.Γ. του ΥΠ.Πο. Χ. Ζαχόπουλος ήθελε να δείξειέργο στην πόλη του) δεν απέτρεψε οργανωτικές ολιγωρίες. Έτσι, δυστυχώς δεν θαδούμε παράσταση του Καναδού Ρομπέρ Λεπάζ και του θεάτρου του Ex Machina,ενός καινοτόμου οραματιστή της σύγχρονης θεατρικής δημιουργίας. Τουλάχιστον θαδούμε τον Πέερ Γκυντ του Ίψεν σε σκηνοθεσία Τσάντεκ (στις 29/4) και δύοπαραστάσεις του Alvis Hermanis, του Λετονού σκηνοθέτη που μαζί με την συγγραφέαBiljana Srblianovic από τη Σερβία θα βραβευθούν με το βραβείο «Νέες ΘεατρικέςΠραγματικότητες», που δίνεται σε πολλά υποσχόμενους νεότερους δημιουργούς.
Στην Αθήνα, πάλι, έχω να περιμένω το τρίτο στη σειρά«Θέατρο πέρα από τα Όρια», που διοργανώνει η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία (φέτοςσε συνεργασία με την ΕΛΛ.ΘΕΑ.). Η πρεμιέρα της τελευταίας παραγωγής του ΜπομπΓουίλσον Rumi, in the blink of eye, με ποίηση του Ρούμι και περιστρεφόμενουςΔερβίσηδες, ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής όπως τον ερμηνεύει ο Μπρους Μάγιερςσκηνοθετημένος από τον Πήτερ Μπρουκ, αλλά και η πρώτη everαραβική παραγωγή της Royal Shakespeare Company, ο Ριχάρδος Γ΄- Μια αραβικήτραγωδία σε σκηνοθεσία του 33χρονου Σουλεϊμάν Αλ Μπασάμ, μεταξύ άλλων, θαπροκαλέσουν πολλές συζητήσεις. Από 12 Μαΐου έως 5 Ιουνίου στο Παλλάς.
Ματίνα Καλτάκη

» Περιμένω κάτι πολύ άμεσο - ένα πάρτι που θα γίνει απόψε τοβράδυ (26/04, Stop the press!).Ένα από τα αγαπημένα μου free press (και ίσως και το πρώτο - διεκδικεί τις δάφνεςτου πρώτου free press μαζί με το Όζον), το Μονόπολη, ανεβαίνει στο διαδίκτυο,και για να το γιορτάσει κάνει ένα μεγάλο πάρτι στο Hoxton. Θα παίξουν μουσική η Liz Bumgarner , o Kωνσταντίνος Τσάβαλος και ηΣοφία Ιγνατίδου, ενώ θα υπάρχει προβολή video art και performing art.
Δέσποινα Τριβόλη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Πολιτισμός / Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Η μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν που ανοίγει στις 12 Απριλίου στο MoMA δεν φέρνει απλώς ξανά στο προσκήνιο έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Φέρνει μαζί της και το παλιό ερώτημα που δεν σταμάτησε ποτέ να τον ακολουθεί: τι ακριβώς είναι τέχνη και ποιος το αποφασίζει;
THE LIFO TEAM
Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Πολιτισμός / Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν σχεδίασε απλώς τις συλλεκτικές φιάλες της σοδειάς 2023 της Ornellaia. Για τη μοναδική 9λιτρη φιάλη έδωσε μια οδηγία-έργο: να πιεις το κρασί αργά, με κλειστά μάτια, ακούγοντας το θέμα του Νίνο Ρότα από το La Dolce Vita.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο νέο του ντοκιμαντέρ για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο, κυρίως για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές εικόνες εκεί όπου δεν υπάρχει οπτικό αρχειακό υλικό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκάλυψε ότι δούλεψε περίπου έναν χρόνο πάνω στο Interstellar πριν αποχωρήσει από το πρότζεκτ, το οποίο ανέλαβε στη συνέχεια ο Κρίστοφερ Νόλαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αφρίκα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και πιο αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Πολιτισμός / Πέθανε ο Άφρικα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Ο DJ και παραγωγός από το Μπρονξ, που ταυτίστηκε με το Planet Rock, πέθανε στα 68 του από καρκίνο. Η υστεροφημία του, ωστόσο, είχε ήδη σκιαστεί από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
THE LIFO TEAM