Η Μελάνια ανάμεσα στα κατακόκκινα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που στόλισαν το διάδρομο του Λευκού Οίκου είναι εδώ και μέρες meme στο Twitter και σημείο αναφοράς για πολλές θεωρίες.

 

Φαίνεται υπερβολικό το να στήνεται ένα τέτοιο «πανηγύρι» γύρω από τη διακόσμηση, αλλά όταν μιλάμε για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που σαγηνεύει τους συνωμοσιολόγους, τότε είναι μάλλον φυσικό η κάθε της επιλογή και κίνηση να σχολιάζεται.

 

Επίσης όλοι θυμούνται τι αποκάλυψε η ίδια πρόσφατα για το τζάκετ και συμπεραίνουν πως η Μελάνια λατρεύει τα κρυμμένα μηνύματα.

 

Ανάλαφρα και μάλλον με διάθεση σκωπτική, πολλοί σχολιάζουν πως το θέμα φέτος δεν ήταν πολύ καλαίσθητο, αλλά υπάρχει και πιο ακραίο στρατόπεδο.

 

Τι κρύβει η Πρώτη Κυρία στην επιλογή της διακόσμησης; Ποιο είναι το μήνυμα; Τι σημαίνουν τα κόκκινα δέντρα;

 

H Mελάνια απάντησε και επιμένει πως δείχνουν φανταστικά τα κόκκινα δέντρα και πως είναι θέμα γούστου...

 

«Από κοντά είναι ακόμη πιο όμορφα. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, να επισκεφθείτε τον Λευκό Οίκο», συμπλήρωσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

 

 

 

 

Το Τwitter το διασκεδάζει...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και ο Guardian, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, φιλοξενεί ερμηνείες ψυχολόγων!

 

Kρυμμένο μήνυμα στα κόκκινα ανατριχιαστικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα της Μελάνια; - Ψυχολόγοι ερμηνεύουν

 

Kρυμμένο μήνυμα στα κόκκινα ανατριχιαστικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα της Μελάνια; - Ψυχολόγοι ερμηνεύουν

 

Γράφει ο Guardian:

 

Ο Δρ. Τόμπι από το Ισραήλ ένας από τους πρωτοπόρους επιστήμονες στον κλάδο της ψυχολογίας της διακόσμησης σχολιάζει πως το «βαρύ», κόκκινο σκηνικό αποκόπτει τον θεατή από τη φύσης και από την ηρεμία που συνδέεται με τον φυσικό κόσμο.

 

«Σε αντίθεση με τα κόκκινα δέντρα του Λευκού Οίκου, το παραδοσιακό, πράσινο χριστουγεννιάτικο δέντρο, συνδέει τον άνθρωπο με ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η φύση», εξηγεί ο δρ. Τόμπι. «Ενώ εδώ δεν το αναγνωρίζω ως δέντρο, ως κάτι που μας συνδέει με τον Κόσμο».

 

Η Δρ Sally Augustin, περιβαλλοντική ψυχολόγος που διαχειρίζεται επιστημονική συμβουλευτική σχεδίασης, δήλωσε ότι «το κόκκινο μπορεί να έχει γνωστική και πολιτισμική σημασία». «Από μόνο του το κόκκινο μπορεί να σηματοδοτήσει τον κίνδυνο. Δίπλα στο πράσινο, είναι ένα αβλαβές μέρος της παραδοσιακής παλέτας των Χριστουγέννων. Η αντίδραση μπορεί να σχετίζεται με το πώς το βιώνει κάποιος», είπε! 

 

Η εφημερίδα Washington Post ερμηνεύει την επιλογή του κόκκινου ως προέκταση των λωρίδων που συναντά κανείς στην προεδρική σφραγίδα που σχεδίασαν οι ιδρυτές «Πατέρες» του αμερικανικού έθνους. Ένα σύμβολο θάρρους και γενναιότητας.

 

Ο Δρ. Μπέρμαν, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο του Σικάγο που έχει ερευνήσει τη διασύνδεση της ανθρώπινης συνείδησης με την φύση, σχολιάζει από την πλευρά του πως, ακόμα κι όταν δεν είμαστε σε θέση να αλληλεπιδράσουμε άμεσα με την φύση, η θέαση πιστών αντιγράφων μπορεί να έχει τονωτική επίδραση».

 

Όμως «δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά φυσικό», σε αυτά τα κόκκινα δέντρα. «Το χαμηλό επίπεδο δομής φράκταλ είναι εδώ, αλλά το χρώματα είναι τελείως τεχνητό και έτσι όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ανθρωπογενές» δημιούργημα, καταλήγει ο Μπέρμαν.

 

Πείτε μας τι καταλάβατε...

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr