Το Kρητικό γλέντι της γιαγιάς Γιάννας

Το Kρητικό γλέντι της γιαγιάς Γιάννας Facebook Twitter
2

 

Το Kρητικό γλέντι της γιαγιάς Γιάννας Facebook Twitter

Με ένα μεγάλο παραδοσιακό κρητικό γλέντι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη βάπτισε το μεσημέρι της Κυριακής στην Έμπαρο, το χωριό του πατέρα της, την εγγονή της.

Η νεοφώτιστη Ελιάννα, παιδί της κόρης της Καρολίνας Παρθένη (από τον πρώτο γάμο της με τον επιχειρηματία Παρθένη) και του συζύγου της Βασίλη Αμβροσίου, πήρε το όνομά της και από τις δύο γιαγιάδες της, Ελένη και Ιωάννα.

Το Kρητικό γλέντι της γιαγιάς Γιάννας Facebook Twitter

To μυστήριο της βάπτισης πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Δέτη, πάνω από το χωριό Μηλιαράδο, σε στενό οικογενειακό κύκλο, γύρω στη 1 το μεσημέρι. Είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα προστασίας, με 7 βανάκια να μεταφέρουν τους 77 καλεσμένους, που ήταν στη λίστα για την εκκλησία.

Όλο το χωριό ήταν καλεσμένο στο γλέντι που ακολούθησε στο σχολείο, με τις ψησταριές να δουλεύουν υπερωρίες για να καλύψουν τη ζήτηση και με τους κατοίκους της Εμπάρου να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οικογένεια. Η Εμπαρίτισσα Γιάννα, που δεν ξεχνά τον τόπο όπου μεγάλωσε, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συγχωριανούς της που βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στο πλευρό της οικογένειάς της και εκείνοι τής το ανταπέδωσαν.

«Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ και σας ευχαριστούμε όλους που συμμετέχετε στη μεγάλη μας χαρά», δήλωσε η τρισευτυχισμένη γιαγιά. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Έμπαρο, το χωριό του πατέρα και των παππούδων μου. Η ίδια η Καρολίνα επέλεξε να γίνει η βάπτιση της κόρης της στην Έμπαρο, και είμαι πολύ χαρούμενη που όλη η οικογένεια, οι νονοί, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης, οι γιοι μας είναι εδώ».

«Έχει βοηθήσει πολύ το χωριό μας», ανέφερε κάτοικος της Εμπάρου. «Ευχόμαστε υγεία στο νεοφώτιστο, να είναι πάντα καλά και να έρχεται στο χωριό, εκεί που είναι οι ρίζες της», πρόσθεσε.

πηγή:crete.tv

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Θέατρο / Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Με αφετηρία το βιβλίο του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη με τίτλο «Οι Επτά Αστέρες της Αποκαλύψεως», ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ξεδιπλώνει το προσωπικό ταξίδι του σπουδαίου βυζαντινολόγου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εθνικό Θέατρο: Ανοίγει ξανά από την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Ρεπορτάζ / Εθνικό Θέατρο: Ανοίγει ξανά από την Πέμπτη 23 Μαρτίου

Σχολιάζουν στη LIFO για τη λήξη των καταλήψεων οι Γιάννης Μόσχος, Βασίλης Πουλαντζάς, Γιώργος Κουτλής, Δημήτρης Καραντζάς, Νίκος Καραθάνος, Νίκος Χατζόπουλος - Την επόμενη εβδομάδα το πρώτο showcase του Εθνικού
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ