Κουν, Skaters, προκλασική μουσική

Κουν, Skaters, προκλασική μουσική Facebook Twitter
Zaimph
0

» Λίγο πριν τον Tricky, στις 28 Noεμβρίου στο Fuzz, και τους Public Enemyστις 29 και στις 30 Νοεμβρίου στο Gagarin, έρχονται και οι Skaters στοKinky Kong στις 19 Νοεμβρίου. Αν και δεν πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα22 χρόνια έκαστος, ήδη θεωρούνται θρύλοι στην πειραματική μουσική σκηνήτης Νέας Υόρκης. Ο Spencer Clark και ο James Ferraro δημιουργούνμεγαλειώδη ηχοτοπία «σαν να έκαναν καντάδα οι δεινόσαυροι στα μαμούθστη διάρκεια των αιώνων». Μαζί τους η Zaimph, κατά κόσμονMarcia Basset, στο ανατριχιαστικό αυτοσχεδιαστικό σόλο της project,όταν δεν κάνει παρέα με τους Hototogisu και τους Double Leopards. Τοfull ψυχεδελικό σετ συμπληρώνουν με αξιώσεις οι (ή μάλλον ο) Family Battle Snake.Αν οι Animal Collective θεωρούνται το μεγαλύτερο συγκρότημα παγκοσμίως,αυτοί οι τύποι είναι η επόμενη λογική συνέχεια και ό,τι πιο καινούργιομουσικά κυκλοφορεί εκεί έξω αυτήν τη στιγμή.
Μαρία Παππά

»H αισθητική και η φιλοσοφία που όχι μόνο δίδαξε αλλά εισήγαγε στο ελληνικό θέατρο ο Κάρολος Κουν παραμένουν ορατές και προσεγγίσιμες από τo κοινό στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης που πραγματοποιείται στο καινούργιο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς. Εκεί, στο περιθώριο της έκθεσης, πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις. Περιμένω με ενδιαφέρον τη συζήτηση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στις 16 Νοεμβρίου με θέμα «Κάρολος Κουν: μια θεατρική ιδιοφυΐα και μια τομή στο Ελληνικό Θέατρο». Θα πάρουν μέρος οι Νικηφόρος Παπανδρέου, Δημήτρης Σπάθης, Νίκος Χουρμουζιάδης και η Ελένη Βαροπούλου.
K.Ι.Α

»Περιμένω με ανυπομονησία το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ προκλασικής μουσικής που οργανώνει από τις 9 έως τις 14 Δεκεμβρίου στο κτίριο του Ιδρύματος Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν, Κολωνάκι) το καλύτερο ελληνικό site για την κλασική μουσική, το www.classicalmusic.gr. Είμαι εντελώς άσχετος με το είδος, αλλά μου αρέσουν τα μπαρόκ όργανα και δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη εισαγωγή στο πνεύμα των γιορτών από ένα κονσέρτο προκλασικής. Και μετά βόλτες, φαγητό και γλυκά στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Γιάμι-γιάμι.
Δημήτρης Ρηγόπουλος

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Θέατρο / Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Με αφετηρία το βιβλίο του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη με τίτλο «Οι Επτά Αστέρες της Αποκαλύψεως», ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ξεδιπλώνει το προσωπικό ταξίδι του σπουδαίου βυζαντινολόγου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ