Κέιτ Γουίνσλετ: «Σας παρακαλώ ποινικοποιήστε το επιβλαβές περιεχόμενο στο ίντερνετ»

«Σας παρακαλώ ποινικοποιήστε το επιβλαβές περιεχόμενο ίντερνετ»- Έκκληση της Κέιτ Γουίνσλετ από τη σκηνή των Bafta Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Απόλυτα συγκινημένη η Κέιτ Γουίνσλετ ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το πρώτο της Bafta για τηλεοπτική παραγωγή.

Αφού εξήρε τις μικρές τηλεοπτικές παραγωγές, η Κέιτ Γουίνσλετ έλαβε το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «I Am Ruth», στο πρώτο της Bafta για παραγωγή για την τηλεόραση.

Στην ομιλία της η Κέιτ Γουίνσλετ, παραλαμβάνοντας το βραβείο, κάλεσε του έχοντες εξουσία «να ποινικοποιήσουν το επιβλαβές περιεχόμενο στο ίντερνετ».

«Είμαι σίγουρη ότι θα είμαι η μόνη που θα κλάψω απόψε», είπε η Κέιτ Γουίνσλετ, ξεκινώντας την ομιλία της.

«Το I Am Ruth δημιουργήθηκε για γονείς και τα παιδιά τους - για οικογένειες που αισθάνονται ότι είναι όμηροι από τους κινδύνους του διαδικτυακού κόσμου, για γονείς που επιθυμούν να επικοινωνούν με τους εφήβους αλλά δεν μπορούν πλέον, και για νέους που έχουν εθιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πιο σκοτεινές πλευρές τους».

Κάλεσε δε, τους πολιτικούς να ποινικοποιήσουν το επιβλαβές περιεχόμενο, λέγοντας: «Δεν το θέλουμε. Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω».

«Παρακαλώ εξαλείψτε το επιβλαβές περιεχόμενο» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «Δεν το θέλουμε και θέλουμε τα παιδιά μας πίσω».

«Δεν θέλουμε να μένουμε ξύπνιοι, τρομοκρατημένοι για την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Σε όσους νέους ακούνε, που αισθάνονται παγιδευμένοι από αυτόν τον κόσμο, ζητήστε βοήθεια, δεν είναι ντροπή να παραδεχτείτε ότι χρειάζεστε υποστήριξη, απλώς ζητήστε τη» είπε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε δε, ότι αν μπορούσε να κόψει στα δύο το βραβείο της, το μισό θα έπρεπε να πάει στην κόρη της.

Η κόρη της Κέιτ Γουίνσλετ, Μία, υποδύθηκε την κόρη της και στο «I Am Ruth» και από σκηνής η Κέιτ Γουίνσλετ είπε «Το κάναμε μαζί αυτό, μικρή».

Η Winslet απέτισε επίσης φόρο τιμής στον δημιουργό του «I Am Ruth», Ντόμινκ Σάβατζ, που δημιούργησε «τον χώρο για να πουν γυναικείες ιστορίες». 

«Αυτό σημαίνει πολλά, καθώς σημαίνει ότι τα μικρά βρετανικά τηλεοπτικά δράματα μπορούν ακόμα να έχουν βαρύτητα», είπε η Κέιτ Γουίνσλετ για το «I Am Ruth».

Η σειρά ερευνά τη σχέση μεταξύ μιας μητέρας και της έφηβης κόρης που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας στην εποχή των social media. 

Με πληροφορίες του Deadline

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από αύριο στο Πράδο της Μαδρίτης ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζιο που παραλίγο να πουληθεί για 1.500 ευρώ

Πολιτισμός / Από αύριο στο Πράδο της Μαδρίτης ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζιο που παραλίγο να πουληθεί για 1.500 ευρώ

Ο εν λόγω πίνακας. ζωγραφισμένος γύρω στα 1607-1610, προσφέρει μια συμπληρωματική εικόνα του ύστερου έργου του Καραβάτζιο και συμπυκνώνει τα καλύτερα στοιχεία από το στιλ του στα τελευταία του χρόνια
NEWSROOM