Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ενισχύει τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας με 2.300 βιβλία τέχνης

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ενισχύει τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας με 2.300 βιβλία τέχνης Facebook Twitter
Για το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ο εμπλουτισμός των βιβλιοθηκών και η εξοικείωση του κοινού με μεγάλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες αποτελεί προτεραιότητα.
0

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προχώρησε στη δωρεά 2.300 βιβλίων τέχνης σε δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του έργου τους. Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της εταιρείας ταχυμεταφοράς ACS, η οποία ανέλαβε την αποστολή των βιβλίων.

Μέσα στον Δεκέμβριο, με την πολύτιμη βοήθεια της ACS, τα βιβλία ταξίδεψαν σε 45 συνολικά δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, από την Κρήτη έως τη Βόρειο Ελλάδα και από τα Ιόνια νησιά έως τα Δωδεκάνησα.

Πρόκειται για λεπτομερείς εκδόσεις αφιερωμένες σε ξένους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον 19ο και τον 20ο αιώνα, όπως οι Matisse, Kandinsky, Balthus, Giacometti, Klee, Chagall, de Chirico, Rodin, Picasso, Braque, Miró, Toulouse-Lautrec, Moore και Delvaux καθώς και διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Μπουζιάνης, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Εγγονόπουλος, Μόραλης και Τέτσης. Όλες οι εκδόσεις προέρχονται από εκθέσεις που έχει διοργανώσει το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή από το 1990 έως σήμερα.

Για το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης από το 1979 και έχει πλούσια εκδοτική δραστηριότητα, ο εμπλουτισμός των βιβλιοθηκών και η εξοικείωση του κοινού με μεγάλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες αποτελεί προτεραιότητα.

Η δωρεά εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωφελών δράσεων του Ιδρύματος και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα, το Ίδρυμα προγραμματίζει επίσης να ενισχύσει βιβλιοθήκες που βρίσκονται στην Αττική.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ