Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να ηχογραφήσει ξανά τα παλιά της τραγούδια για να ανακτήσει τον έλεγχό τους

Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να ηχογραφήσει ξανά τα παλιά της τραγούδια για να ανακτήσει τον έλεγχό τους Facebook Twitter
0

Η Τέιλορ Σουίφτ ενδέχεται να επιστρέψει σύντομα στο στούντιο, όχι για να δουλέψει για κάποιο νέο άλμπουμ, αλλά προκειμένου να κερδίσει τη μάχη για τα δικαιώματα της μουσικής της, ηχογραφώντας ξανά τα παλιά της κομμάτια.


Η κίνηση αυτή αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διαμάχη μεταξύ της «πριγκίπισσας της ποπ» και του μεγιστάνα της μουσικής βιομηχανίας Σκούτερ Μπράουν. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Μπράουν εξαγόρασε τη Big Machine Label Group έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων και, σύμφωνα με τον Τύπο, απέκτησε την πλειονότητα των ηχογραφήσεων των τραγουδιών της Τέιλορ Σουίφτ.

Ο ιδιοκτήτης των «πρωτοτύπων», των αρχικών δηλαδή ηχογραφήσεων που χρησιμοποιούνται σε δίσκους, CD κι άλλα ψηφιακά αντίγραφα, αποφασίζει πώς το τραγούδια αναπαράγονται ή πωλούνται. Αυτές οι ηχογραφήσεις αποτελούν μία από τις βασικές πηγές εισοδήματος των καλλιτεχνών που κατέχουν τα δικαιώματα.

Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να ηχογραφήσει ξανά τα παλιά της τραγούδια για να ανακτήσει τον έλεγχό τους Facebook Twitter

Η εν λόγω συμφωνία έθιξε ιδιαιτέρως την 29χρονη τραγουδίστρια, η οποία εκτιμά ότι «της άρπαξε το έργο της ζωής της» και αποφάσισε να περάσει με γοργούς ρυθμούς στην αντεπίθεση. Ερωτηθείσα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS για το ενδεχόμενο να ξαναηχογραφήσει τα έξι πρώτα άλμπουμ της, προκειμένου να δημιουργήσει νέες βερσιόν των τραγουδιών της, των οποίων έχει τα πνευματικά δικαιώματα, η καλλιτέχνιδα, που προέρχεται από τον κόσμο της κάντρι μουσικής, έγνεψε καταφατικά.


«Θα το κάνετε αυτό» τη ρώτησε η δημοσιογράφος του CBS. «Ναι» απάντησε εκείνη, σε ένα απόσπασμα που προβλήθηκε πριν από την προγραμματισμένη προβολή της συνέντευξης την Κυριακή το πρωί. Η Τέιλορ Σουίφτ έγραψε η ίδια ή έγραψε μαζί με άλλους το σύνολο των τραγουδιών της, γεγονός που της επιτρέπει να επαναηχογραφήσει τα τραγούδια της χωρίς να έχει στην κατοχή της τις ηχογραφήσεις.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM