Ο ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν ζήτησε συγγνώμη για τα αμφιλεγόμενα σχόλια περί σεξουαλικότητας σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση που έχουν διατυπωθεί εναντίον του Κέβιν Σπέισι και του Μπράιαν Σίνγκερ.

 

Ο ΜακΚέλεν είπε ότι είχε εκφραστεί αδέξια κάνοντας τα σχόλια που έγιναν κατά τη διάρκεια του live podcast #QueerAF.

 

«Ως μέρος ενός podcast πρόσφατα, είπα ότι εάν οι άνθρωποι που έκρυβαν τη σεξουαλικότητά τους επέλεγαν να είναι ανοιχτοί με αυτό το θέμα, δεν θα κακοποιούσαν τους άλλους. Αυτό, φυσικά, είναι λάθος», έγραψε. «Η πρόθεσή μου ήταν να ενθαρρύνω το ακροατήριο LGBT, στο οποίο απευθυνόμουν, να είναι περήφανο και ανοιχτό για τη σεξουαλικότητά του. Με τον τρόπο αυτό, η άποψή μου εκφράστηκε αδέξια. Ποτέ δεν θα ήθελα υποβιβάσω ή να εγκρίνω οποιαδήποτε κακοποίηση».

 

«Λυπάμαι βαθύτατα για τα απρόσεκτα σχόλιά μου και ζητώ συγνώμη για κάθε ενόχληση που προκάλεσα», κατέληξε ο ηθοποιός.

 

Ο Ίαν ΜακΚέλεν, σπουδαίος ηθοποιός και ανοιχτά ομοφυλόφιλος, έχει μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του πολλές φορές και κυρίως για τη σημασία που είχε για τον ίδιο να μην το κρύβει.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και τη LiFo δήλωσε: Για πλάκα, λέω πως στην ταφόπλακά μου θα γράφει: «Ενθάδε κείται ο Γκάνταλφ, ο οποίος έκανε coming out».

 

«Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός ομοφυλόφιλου ατόμου είναι να αποδεχτεί και να δηλώσει δημοσίως ποιος πραγματικά είναι. Επιπρόσθετα, πιστεύω πως δουλέψαμε αρκετά για την κατάργηση των κακών νόμων, ώστε η Μεγάλη Βρετανία έχει γίνει μία από τις πιο ανεκτικές χώρες, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για όλα τα κράτη της Κοινοπολιτείας. Ισχύουν ακόμη μερικοί απαράδεκτοι νόμοι εναντίον των γκέι στην Ινδία και στην Αφρική. Υποστηρίζουμε πως δεν είναι δικοί τους νόμοι αλλά τους κληρονόμησαν από ξένες, παλιές κυβερνήσεις και εσφαλμένα τους διατηρούν ακόμη», δήλωσε.