Η Σαρλίζ Θερόν θέλει ο Τζέιμς Μποντ να συνεχίσει να είναι straight

Η Σαρλίζ Θερόν θέλει ο Τζέιμς Μποντ να συνεχίσει να είναι straight Facebook Twitter
1

Δεν θα επικροτούσε κανέναν πειραματισμό στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ καθώς τον θέλει παραδοσιακό, δήλωσε σε συνέντευξή της στην Die Welt η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Σαρλίζ Θερόν.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα μου φαινόταν παράξενο εάν ξαφνικά ο Μποντ εμφανιζόταν ως αμφιφυλόφιλος. Ακόμα και σε μένα δηλαδή θα φαινόταν λίγο τρελό».

Σχετικά με τον δικό της ρόλο στη νέα της ταινία, τον βρίσκει πιο αντισυμβατικό σε σχέση με τον 007, καθώς στο Atomic Blonde, υποδύεται μία πράκτορα της ΜΙ6 που βρίσκεται στο Βερολίνο κατά την πτώση του τοίχους και ζει μία νύχτα πάθους με μία πράκτορα από τη Γαλλία.

«Κάθε φορά που παίζω ένα πρόσωπο που είναι αμφιφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο η συζήτηση είναι πάντα η ίδια, ενώ ποτέ δεν αποτελεί θέμα συζήτησης όταν παίζω το ρόλο μίας ετεροφυλόφιλης».

Θα έπρεπε τέτοιου είδους σκηνές και το όλο θέμα όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και στη ζωή να θεωρούνται φυσιολογικά, επισημαίνει και προσθέτει: «Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Και αυτό είναι πρόβλημα».


Η ηθοποιός κατέληξε σχολιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε μέχρι να γυριστεί η ταινία, καθώς όλοι ήταν διστακτικοί με το κατά πόσο ταιριάζει ένας τέτοιος ρόλος δράσης σε μία γυναίκα.


Με πληροφορίες DieWelt/ ΑΠΕ

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστική ήττα για τον Μιτς Γουάινχαουζ στην υπόθεση με τα αντικείμενα της Έιμι Γουάινχαουζ

Πολιτισμός / Δικαστική ήττα για τον Μιτς Γουάινχαουζ στην υπόθεση με τα αντικείμενα της Έιμι Γουάινχαουζ

Ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ έχασε στο High Court του Λονδίνου την αγωγή που είχε καταθέσει κατά της πρώην στιλίστριας της τραγουδίστριας, Ναόμι Πάρι, και της φίλης της, Κατριόνα Γκούρλεϊ, για την πώληση αντικειμένων που συνδέονταν με την κόρη του
THE LIFO TEAM
Η βιογραφία του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ που μετατράπηκε σε χρονικό θανάτου

Πολιτισμός / Η βιογραφία του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ που μετατράπηκε σε χρονικό θανάτου

Η κυκλοφορία του The Illuminated Man φέρνει στο προσκήνιο όχι μόνο μια νέα βιογραφική ανάγνωση του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ, αλλά και την ιστορία του Κρίστοφερ Πριστ, που πέθανε πριν προλάβει να ολοκληρώσει το βιβλίο. Το αποτέλεσμα είναι ένα παράξενο και συγκινητικό υβρίδιο: μισή μελέτη για τον Μπάλαρντ, μισό βιβλίο πένθους.
THE LIFO TEAM
Τίτλοι τέλους για τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ

Πολιτισμός / Τίτλοι τέλους για τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ

Μετά από 14 χρόνια ολοκληρώνει την αποστολή του, έχοντας συμβάλει στη δημιουργία ενός καινούργιου κοινού με ενδιαφέρον για τη σύγχρονη τέχνη. «Το περιβάλλον στη δημιουργία του οποίου συνεισέφερε ο ΝΕΟΝ δεν μας χρειάζεται πλέον», δήλωσε ο ιδρυτής του Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Φαχρελνισά Ζεΐντ επιστρέφει στο Λονδίνο και μαζί της επιστρέφει ένας ολόκληρος κόσμος

Πολιτισμός / Η Φαχρελνισά Ζεΐντ επιστρέφει στο Λονδίνο και μαζί της επιστρέφει ένας ολόκληρος κόσμος

Από την οθωμανική ελίτ στην κορυφή του μοντερνισμού: Η έκθεση “Immersion” στο Λονδίνο ξανασυστήνει τη Φαχρελνισά Ζεΐντ, αποδεικνύοντας ότι το έργο της παραμένει πιο ανήσυχο και εκθαμβωτικό από τη μυθιστορηματική ζωή της.
THE LIFO TEAM
Ενα αθηναϊκό φιλμ, η ποίηση και ο Μπέλα Ταρ: τι είπε ο Τσάρλι Κάουφμαν στο Sands Festival

Πολιτισμός / Ενα αθηναϊκό φιλμ, η ποίηση και ο Μπέλα Ταρ: τι είπε ο Τσάρλι Κάουφμαν στο Sands Festival

Με αφορμή το How to Shoot a Ghost, ο Τσάρλι Κάουφμαν εμφανίστηκε στο φεστιβάλ της Σκωτίας και μίλησε για το είδος του σινεμά που θέλει να φτιάχνει σήμερα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ποίηση, η αργή εικόνα και η απόρριψη της «συμβατικής ψυχαγωγίας».
THE LIFO TEAM
Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, μέσα πια στη σκηνή: από τη selfie της Ellen, στη Madonna και την Σαμπρίνα Κάρπεντερ

Πολιτισμός / Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, μέσα πια στη σκηνή: από τη σέλφι της Έλεν ΝτιΤζένερις, στη Μαντόνα και τη Σαμπρίνα Κάρπεντερ

Αν η σέλφι της Έλεν ΝτιΤζένερις στα Οσκαρ του 2014 έμοιαζε, εκ των υστέρων, με την τελευταία μεγάλη εικόνα μιας παλιάς πια κοινής, συλλογικής γλώσσας, η εμφάνιση της Μαντόνα στο πλευρό της Σαμπρίνα Κάρπεντερ σήμανε μια για πάντα τη μετάλλαξή της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ποιος έφτιαξε τη σκοτεινή φήμη του Alfred Hitchcock; Ενα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη διαμάχη

Πολιτισμός / Ποιος έφτιαξε τη σκοτεινή φήμη του Άλφρεντ Χίτσκοκ; Ένα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη διαμάχη

Η κυκλοφορία του «A Century of Hitchcock: The Man, the Myths, the Legacy» στις 9 Ιουνίου ξαναφέρνει στο προσκήνιο μία από τις πιο φορτισμένες συζητήσεις στην ιστορία του σινεμά: πώς χτίστηκε η σκοτεινή δημόσια εικόνα του Άλφρεντ Χίτσκοκ και πόσο από αυτήν ανήκει στα γεγονότα, στις μαρτυρίες και στις βιογραφίες που ακολούθησαν.
THE LIFO TEAM
Τι βραβεύει σήμερα ένα μουσείο; Οι πέντε φιναλίστ για το Museum of the Year στη Βρετανία

Πολιτισμός / Τι βραβεύει σήμερα ένα μουσείο; Οι πέντε φιναλίστ για το Museum of the Year στη Βρετανία

Το Art Fund ανακοίνωσε τους πέντε φιναλίστ για το Museum of the Year 2026: τη National Gallery, το V&A East Storehouse, το Norwich Castle Museum & Art Gallery, το The Box στο Πλίμουθ και το Fitzwilliam Museum στο Κέιμπριτζ. Ο νικητής του βραβείου των 120.000 λιρών θα ανακοινωθεί στις 25 Ιουνίου στο Λονδίνο.
THE LIFO TEAM
Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Το Les Rayons et les Ombres του Ξαβιέ Τζιανολί, με τον Ζαν Ντιζαρντέν στον ρόλο του συνεργάτη των ναζί Ζαν Λυσαίρ, έχει γίνει ένα από τα πιο συζητημένα γαλλικά φιλμ της χρονιάς. Μαζί με την εμπορική επιτυχία του, άνοιξε ξανά τη διαμάχη για το πώς ο κινηματογράφος δείχνει έναν συνεργάτη: ως ιστορικό τέρας ή ως άνθρωπο που βυθίζεται στην ενοχή.
THE LIFO TEAM
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Με αφορμή τη νέα της ταινία «Η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου», και ενώ ολοκληρώνει στη Μαδρίτη τις παραστάσεις της «Βερενίκης», η Ιζαμπέλ Ιπέρ μιλά για τον πλούτο, την εξουσία, την ελευθερία και το δικαίωμα μιας ηθοποιού να μη χαρίζεται ποτέ ολόκληρη.
THE LIFO TEAM
Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχει δώσει εδώ και καιρό, η Πενέλοπε Κρουζ μιλά για το τίμημα του να παίρνει θέση δημόσια, για τη σιωπή του Χόλιγουντ μπροστά στον πόνο των παιδιών και των αμάχων, για τον φόβο που νιώθει ακόμη στα γυρίσματα, αλλά και για το πολύ προσωπικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες που ετοιμάζει εδώ και τριά χρόνια.
THE LIFO TEAM
Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Πολιτισμός / Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Σε συνέντευξή της στους New York Times η Σαρλίζ Θερόν χαρακτήρισε «πολύ απερίσκεπτο» το σχόλιο του Τιμοτέ Σαλαμέ για το μπαλέτο και την όπερα, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη ίσως μπορέσει κάποτε να αντικαταστήσει έναν ηθοποιό αλλά όχι έναν άνθρωπο που χορεύει ζωντανά πάνω στη σκηνή.
THE LIFO TEAM
Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Με μια κοφτή και εξομολογητική συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου σήμερα, ο ζωντανός θρύλος του μουσικού θεάτρου, που ζει ξανά μιαν έκρηξη δημιουργικότητας, αποκαλύπτει τον όχι και τόσο μυστικό του εθισμό με το ποτό.
THE LIFO TEAM
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Πολιτισμός / Τα εμβληματικά πέτρινα πουλιά της Ζιμπάμπουε επέστρεψαν όλα στην πατρίδα τους

Έπειτα από 137 χρόνια εκτός συνόρων, το εμβληματικό «Πτηνό της Ζιμπάμπουε» επέστρεψε στη χώρα, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή επαναπατρισμού και κλείνοντας έναν κύκλο αποικιοκρατικής λεηλασίας που σημάδεψε την εθνική της ταυτότητα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αν κατάλαβα καλά σε κάποια συνέντευξη της Σαρλίζ της τέθηκε ερώτημα σχετικό με την παρουσίαση σε κάποια επόμενη ταινία της σειράς Τζέιμς Μποντ, του Μποντ σαν αμφιφυλόφιλου.Είχα εδώ και πολλά χρόνια σχολιάσει πως προκειμένου να πέσουν τα ταμπού σχετικά με όλο το φάσμα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας (εκτός από τη φθηνή πρόκληση, αυτός θα είναι ο βασικός στόχος τους) θα γυριστούν πολλές ταινίες και θα παιχθούν πολλές θεατρικές παραστάσεις με κλασικό σενάριο (π.χ. αυτό του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ή του «Σταχτοπούτα» ή του «Καζαμπλάνκα» κ.λπ., κ.λπ.) με τους βασικούς ήρωες ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, λεσβίες, διαφυλετικούς κ.λπ., κλπ.. Εντάξει!! Θα υπάρχουν μικροδιαφορές…Ασφαλώς και κάποιες θα είναι αριστουργήματα, κάποιες άλλες μέτριες και κάποιες θα είναι σκουπίδια από όποια άποψη κι αν τις κρίνει κι ο πιο αντικειμενικός κριτής.Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια συνωμοσία από συγκεκριμένα κέντρα. Απλά υπάρχει και θα υπάρχει (όλο και περισσότερο) έλλειψη πρωτότυπων σεναρίων, οπότε μάλλον νομοτελειακά οδηγούμαστε προς τα εκεί, άσχετα με το ό,τι υπάρχει το σχετικά ενδιαφερόμενο κοινό.Οπότε είναι κι εκτός θέματος το αν αυτό είναι κάτι καλό ή κακό για το κοινό, την Τέχνη κ.λπ., κ.λπ.Το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτό το ρεύμα θα έχει σαν κίνητρα τη φθηνή πρόκληση και το εύκολο χρήμα οπότε και αυξάνονται οι πιθανότητες να μιλάμε για αρπαχτές, κάτι πάντα για κακό.Αντιμετωπίζω τη σειρά των ταινιών Τζέιμς Μποντ σαν περιπετειώδεις κωμωδίες αν και οι τελευταίες της σειράς είχαν και εξαιρετικά επιμέρους στοιχεία.Όμως η παρουσίαση ενός από τους πλέον κλασικούς ετεροφυλόφιλους ήρωες είτε αυτός είναι ο Μποντ, είτε ο Superman, είτε οποιοσδήποτε παρόμοιος σαν οτιδήποτε άλλο, θα είναι εκτός από ξεκάθαρη αρπαχτή και προϊόν καθαρής διανοητικής τεμπελιάς από μεριάς σεναριογράφων.