Η περίφημη Μπλε Φάλαινα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας γίνεται σποτ εμβολιασμού

Η περίφημη Μπλε Φάλαινα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας γίνεται σποτ εμβολιασμού Facebook Twitter
Η Μπλε Φάλαινα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εκθέματα μουσείου στη Νέα Υόρκη. Φωτο: D. Finnin/© AMNH
0

Οι Νεοϋορκέζοι μπορούν τώρα να εμβολιαστούν κάτω από τη διάσημη γαλάζια φάλαινα στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Προκειμένου να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς το μουσείο προσφέρει και ένα εισιτήριο γενικής εισόδου για τέσσερα άτομα.

Η Μπλε Φάλαινα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εκθέματα μουσείου στη Νέα Υόρκη και μετά την ανακοίνωση ότι όλοι οι ενήλικες των Η.Π.Α. που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν πλέον να εμβολιαστούν, η διεύθυνση του μουσείου αποφάσισε να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο.

Τα νέα ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι τα επόμενα χρόνια θα βλέπουμε φωτογραφίες των συμπολιτών μας να εμβολιάζονται κάτω από τη Μπλε Φάλαινα και θα θυμόμαστε μια εποχή που άρχισαν τα πράγματα να πηγαίνουν προς το καλύτερο.

Το μουσείο ενώνεται με τα 600 κέντρα εμβολιασμού που υπάρχουν στην πόλη και θα λειτουργεί με ραντεβού, ενώ στο ίδιο μέρος θα εμβολιαστούν και οι εργαζόμενοι των μουσείων και πολιτιστικών ιδρυμάτων. Η απόφαση να γίνει εμβολιαστικό κέντρο το μουσείο γίνεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κλείνονται τα ραντεβού πιο εύκολα και να μπορέσει η πόλη που χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία να αρχίσει να βρίσκει τους παλιούς της ρυθμούς. Τα ραντεβού εμβολιασμών θα ξεκινήσουν στις 23 Απριλίου.

Το μουσείο, που είναι αφιερωμένο στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης, ανακοίνωσε ότι η δράση του αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες αποστολές που έχει αναλάβει. Όσο για τους άλλους επισκέπτες του μουσείου, καθώς το ισόγειο θα είναι κλειστό για να δώσει πρόσβαση σε εμβολιασμούς, θα μπορούν να απολαύσουν τη Μπλε φάλαινα από τον ημιόροφο.

Η Φάλαινα, το μεγαλύτερο έκθεμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, μήκους 94 ποδιών, δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και συντηρήθηκε με ανατομική ακρίβεια μεταξύ 2001 και 2003. Το μοντέλο, σε φυσικό μέγεθος του μεγαλύτερου ζώου που είναι γνωστό στον κόσμο, είναι κατασκευασμένο από αφρό και υαλοβάμβακα και ζυγίζει 21.000 λίβρες. Καθαρίζεται μία φορά το χρόνο, ένα λουτρό τριών ημερών που πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρικού ανελκυστήρα και βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Φωτογραφική περιοδική έκθεση «… “ἐν τυμπάνῳ καί χορῷ” στις λαξευτές εκκλησιές της Lalibela» στο Βυζαντινό μουσείο

Οι εντυπωσιακές αυτές εκκλησιές, που θεωρούνται το όγδοο θαύμα του κόσμου, έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
THE LIFO TEAM
Χάρις Αλεξίου – Όλια Λαζαρίδου στο θέατρο Πειραιά

Πολιτισμός / Χάρις Αλεξίου και Όλια Λαζαρίδου μαζί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση.
THE LIFO TEAM
World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα, για την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής

Πολιτισμός / World Weather Network: Μια νέα παγκόσμια πολιτιστική πλατφόρμα για την κλιματική αλλαγή

Δημιουργείται μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα, που εκφράζει φωνές και απόψεις σχετικά με την επείγουσα κατάσταση της κλιματικής αλλαγής και καλεί τη διεθνή κοινότητα να δει, να ακούσει, να μάθει και να δράσει.
THE LIFO TEAM
Κινηματογραφικός Καμπανέλλης: Αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του συγγραφέα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Πολιτισμός / Κινηματογραφικός Καμπανέλλης: Ένα αφιέρωμα της Ταινιοθήκης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του

Ένα αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του πολυσχιδούς Έλληνα δημιουργού, θεατρικού συγγραφέα, στιχουργού, σεναριογράφου, δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη στην ταράτσα της Ταινιοθήκης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ