Η Ντόλι Πάρτον απέρριψε δύο φορές το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από την διοίκηση Τραμπ

Η Ντόλι Πάρτον απέρριψε δύο φορές το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από την διοίκηση Τραμπ Facebook Twitter
Η Ντόλι Πάρτον απέρριψε δύο φορές το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από την διοίκηση Τραμπ (EPA)
0

Δύο φορές απέρριψε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τη διοίκηση Τραμπ η Ντόλι Πάρτον.

Όπως αποκάλυψε η ίδια  η τραγουδοποιός, δεν αποδέχθηκε το βραβείο επειδή ο σύζυγός της ήταν άρρωστος και τη δεύτερη φορά που της προτάθηκε δεν θα ταξίδευε λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρη αν θα δεχόταν έναν από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, καθώς θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πολιτική κίνηση.

Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας είναι η υψηλότερη αναγνώριση στις ΗΠΑ.

Οι προηγούμενοι παραλήπτες περιλαμβάνουν τον Μπρους Σπρίνγκστιν, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και τους Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς.

Μιλώντας στο NBC Today, η Ντόλι Πάρτον δήλωσε πως «Μου πρόσφεραν το μετάλλιο από την κυβέρνηση Τραμπ. Δεν μπορούσα να το αποδεχτώ επειδή ο σύζυγός μου ήταν άρρωστος. Στη συνέχει με ξαναρώτησαν αλλά δεν μπορούσα να ταξιδέψω λόγω του Covid».

«Τώρα νιώθω ότι αν το πάρω, θα θεωρηθεί πολιτική κίνηση, οπότε δεν είμαι τόσο σίγουρη» απάντησε στο ενδεχόμενο να λάβει το μετάλλιο από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η τραγουδίστρια πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται ότι αξίζει το βραβείο. «Αλλά είναι ένα ωραίο κομπλιμέντο για τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ίσως το αξίζω», πρόσθεσε.

Εκτός από τα μουσικά της έργα, η Πάρτον έχει μία σπουδαία φιλανθρωπική δράση εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Έχει υποστηρίξει πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση μέσω του Dollywood Foundation και έχει επίσης συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικά ιδρύματα άγριας ζωής και για τον HIV / AIDS.

Πέρυσι πρόσφερε 1 εκατομμύριο δολάρια στην έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ. Παρά τη δωρεά της ωστόσο, δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα η ίδια.

Ήταν ένας από τους χώρους δοκιμών για το εμβόλιο της Moderna, το οποίο έκτοτε έχει εγκριθεί για χρήση σε αρκετές χώρες.

Πέρυσι, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ρωτήθηκε από τον Stephen Colbert γιατί η εθνική τραγουδίστρια των ΗΠΑ δεν είχε ήδη το βραβείο.

«Νομίζω ότι θεωρούσα ότι είχε ήδη ένα και αυτό ήταν λάθος. Είμαι έκπληκτος, αξίζει ένα», είπε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι θα μιλήσει στον Τζο Μπάιντεν για το θέμα.

Με πληροφορείς του NBC Today

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολιτισμός / Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολλοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Άνω Πόλη, κτίζοντας παράγκες σε επαφή με τα κάστρα, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, στους ναούς, με επίκεντρο τον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, σε σχολεία, τεμένη και εμπορικές στοές.
THE LIFO TEAM
Timecircus: «Avec tout le monde, contre personne!»

Θέματα / Μια αρχαιο-φουτουριστική κολεκτίβα έρχεται τώρα με τα πόδια, από το Βέλγιο στην Ελευσίνα

Η βελγική κολεκτίβα διασχίζει πεζή την Ευρώπη, σέρνοντας ένα πλοίο ξηράς, για να χτίσει στο κέντρο της Ελευσίνας, τον Φεβρουάριο του 2023, μια κιβωτό ελπίδας και αιώνιας νεότητας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ