Η Μαλάλα Γιουσαφζάι κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος Facebook Twitter
EPA/MATT DUNHAM
4

Σύμφωνα με το «Thomson Reuters Foundation», η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 18χρονη Πακιστανή ακτιβίστρια και υπέρμαχος του δικαιώματος των νεαρών κοριτσιών στην εκπαίδευση, μπήκε στο κλαμπ των εκατομμυριούχων μόλις μέσα σε τέσσερα χρόνια από τη δολοφονική επίθεση των Ταλιμπάν, χάρη στις πωλήσεις του βιβλίου για τη ζωή της και τις ομιλίες της σε όλον τον κόσμο.

Η 18χρονη Μαλάλα, το νεώτερο πρόσωπο που έχει τιμηθεί ποτέ με το Νόμπελ Ειρήνης, έγινε διάσημη παγκοσμίως αφού κατάφερε να γλυτώσει από την ενέδρα θανάτου που της έστησαν οι Ταλιμπάν όταν επιχείρησαν να την σκοτώσουν μέσα στο σχολικό λεωφορείο που επέβαινε στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν, τον Οκτώβριο του 2012.

Η Γιουσαφζάι, η οποία μετά την απόπειρα εναντίον της μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Βρετανία και σήμερα ζει μόνιμα εκεί, είναι πλέον περιζήτητη σε όλο τον κόσμο, χρεώνοντας 152.000 δολάρια για κάθε ομιλία της, πόσο διπλάσιο σε σύγκριση με τα 85.000 δολάρια που ζητά για παράδειγμα ο Νοτιαφρικανός κληρικός και ακτιβιστής Ντέσμοντ Τούτου, σύμφωνα με το αμερικανικό Institute for Policy Studies.

Τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Με λένε Μαλάλα» εκδόθηκαν το 2013 και μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει 287.170 αντίτυπα μόνο στη Βρετανία και 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η Μαλάλα έχει ιδρύσει το ίδρυμα «Malala Fund» που έχει ως αποστολή την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για κορίτσια στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ η οικογένειά της έχει συστήσει με τη σειρά της την εταιρεία «Salarzai Ltd», για να προστατεύσει τα δικαιώματα στην ιστορία της ζωής της.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αυτή, συνιδιοκτήτες της οποίας είναι οι γονείς της (Ziauddin Yousafzai και Toor Pekai) καθώς και η ίδια, είχε καθαρά έσοδα πέρσι 1,87 εκατομμύρια λίρες, αύξηση 65% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Από την ημέρα έκδοσης του βιβλίου της Μαλάλα, η ίδια και η οικογένειά της έχουν δωρίσει πάνω από 1 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπίες, κυρίως σε εκπαιδευτικά πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο όπως στο Πακιστάν» τόνισε η οικογένεια της 18χρονης ακτιβίστριας» σε ανακοίνωση που απέστειλαν στο Thomson Reuters Foundation.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM