«Η Κόλαση δεν υπάρχει»- Άθεος φίλος του Πάπα αποκαλύπτει πως ο Ποντίφικας δεν πιστεύει στην Κόλαση

«Η Κόλαση δεν υπάρχει»- Άθεος φίλος του Πάπα αποκαλύπτει πως ο Ποντίφικας δεν πιστεύει στην Κόλαση Facebook Twitter
EPA
1

Καρδινάλιοι αλλά και απλοί πιστοί έχουν βρεθεί σε αμηχανία μετά από πρόσφατη συζήτηση του Πάπα Φραγκίσκου με έναν άθεο φίλο του, στην οποία ο Ποντίφικας φέρεται να αρνήθηκε την ύπαρξη της Κόλασης. 

Ο συνομιλητής του Φραγκίσκου δεν ήταν άλλος από τον ιδρυτή της Repubblica, 93χρονο Ευγκένιο Σκαλφάρι, που συναντιέται τακτικά με τον Πάπα από το 2013. 

Η Αγία Έδρα υποστηρίζει πως το μακροσκελές κείμενο του Σκαλφάρι, μετά την τελευταία συζήτηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο, αποτελεί προϊόν ανακατασκευής και όχι πιστή απομαγνητοφώνηση των λόγων του Αγίου Πατέρα και κατηγορεί τον Ιταλό δημοσιογράφο πως έγραψε το κείμενο χωρίς να έχει λάβει άδεια για συνέντευξη. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, ο Σκαλφάρι ρώτησε τον Πάπα που πηγαίνουν οι «κακές ψυχές».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο Πάπας του απάντησε επί λέξει: «Δεν τιμωρούνται. Όσοι μετανοούν λαμβάνουν άφεση αμαρτιών από το Θεό και πηγαίνουν μαζί με όσους Τον σκέφτονται και Τον ατενίζουν. Όσοι όμως δεν μετανοούν και δεν μπορούν να συγχωρεθούν, απλά εξαφανίζονται. Η Κόλαση δεν υπάρχει, υπάρχει η εξαφάνιση των αμαρτωλών ψυχών».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας παρουσιάζεται αντι-δογματικός σε ζητήματα πίστης: το 2013 ο Φραγκίσκος πήρε αποστάσεις από την διαχρονικά ομοφοβική στάση της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Όμως αυτή τη φορά το Βατικανό διαψεύδει τη θεολογικά αιρετική θέση για την Κόλαση, υποστηρίζοντας πως το άρθρο δεν αναφέρει τα ακριβή λόγια του Αγίου Πατέρα.

Ο Σκαλφάρι συχνά υπερηφανεύεται ότι δεν κρατά σημειώσεις, ούτε ηχογραφεί τις συνεντεύξεις του με σημαντικά πρόσωπα, μεταγράφοντας, αργότερα, τα πάντα από μνήμης.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ότι έχει παραφράσει δηλώσεις του Πάπα. Το 2014 είχε δεχθεί τη δριμεία επίπληξη του Βατικανού, για ένα άλλο άρθρο του για τον Φραγκίσκο σχετικά με τη φύση της αμαρτίας. 

Η φιλία του Σκαλφάρι με τον Φραγκίσκο έχει γίνει αντικείμενο επικρίσεων από πιστούς καθολικούς με τον Ιταλό να υποστηρίζει πως ο Πάπας είναι εκείνος που κανονίζει τις συναντήσεις τους, καθώς θέλει να ανταλλάζει ιδέες και απόψεις με άθεους.

Η Καθολική εκκλησία διδάσκει πως υπάρχει αιώνια Κόλαση και ότι η μεγαλύτερη τιμωρία σε αυτήν είναι ο αιώνιος διαχωρισμός από τον Θεό αλλά οι απόψεις του Φραγκίσκου φαίνεται να διαφέρουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σκαλφάρι. 

Το κείμενο είδε το φως της δημοσιότητας την ίδια μέρα που ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια δώδεκα φυλακισμένων στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ρώμης Regina Coeli.

Ανάμεσα στους κατάδικους ήταν δύο μουσουλμάνοι, ένας ορθόδοξος και ένας βουδιστής. «Όλοι έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν ζωή και κανείς δεν μπορεί να κρίνει κάποιον άλλον για αυτό», είπε την Τρίτη ο Ποντίφικας. «Ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει ποτέ ούτε κουράζεται να μας συγχωρεί».

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πανσέληνος του Αυγούστου 2022 σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία

Πολιτισμός / Η πανσέληνος του Αυγούστου 2022 σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία

Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφησε στη συλλογική μνήμη
Οι κήποι της Πινακοθήκης Ουφίτσι αποκτούν ξανά την αίγλη των Μεδίκων

Πολιτισμός / Οι κήποι της Πινακοθήκης Ουφίτσι αποκτούν ξανά την αίγλη των Μεδίκων

Το πάρκο, που αποτελεί μέρος του δικτύου Γκαλερί Ουφίτσι, σχεδιάστηκε από την οικογένεια Μέντιτσι από τον 16ο αιώνα και μετά και καθιέρωσε το ιταλικό στυλ κήπων που έγινε πρότυπο για τις ευρωπαϊκές αυλές.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ