Η Κίρα Νάιτλι για το Brexit: "Μην γ@....ε το μέλλον μου"

Η Κίρα Νάιτλι για το Brexit: "Μην γ@....ε το μέλλον μου" Facebook Twitter
1

"Μην γα....τε το μέλλον μου.". Αυτό ήταν το σημερινό μήνυμα της Keira Knightley, της Vivienne Westwood, της Lily Cole και πολλών ακόμη υποστηρικτών του κινήματος κατά του Brexit, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Στη συγκεκριμένα σειρά από video, που κυκλοφορούν στο Youtube με hashtag #Don'tFuckMyFuture από την ομάδα We Are Europe διάφοροι διάσημοι με μεγάλη επιρροή, καλούν τους πολίτες της Βρετανίας κι ειδικά τη νεολαία να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όπως χαρακτηριστικά λένε "να μην αφήσουν την μοίρα μας στα χέρια πολιτικών και ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας".

Η καμπάνια έχει μότο το "Χρειάζεται μόλις 5 δευτερόλεπτα για να σημειώσεις το Χ στο κουτάκι". Η Keira Knightley για να υπερτονίσει πόσο σύντομο και ταυτόχρονα χρήσιμο είναι να πάνε όλοι να ψηφίσουν, συγκρίνει τα 5 δευτερόλεπτα με τον χρόνο που χρειάζεται για να αλλάξει ύφος ανάλογα με το αν κέρδισε ή έχασε ένα βραβείο. Αν και το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει ουδέτερο, η Knightley έχει ήδη προσθέσει το όνομά της στη λίστα των celebrities που στηρίζουν την καμπάνια υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. 

Περισσότεροι από εκατό σκηνοθέτες, ηθοποιοί, κωμικοί και καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Paloma Faith, Benedict Cumberbatch και Helena Bonham Carter απέστειλαν ανοιχτή επιστολή στον Guardian, όπου σημειώνουν πως "η Βρετανία όχι μόνο είναι πιο δυνατή εντός Ευρώπης, αλλά και πιο δημιουργική και με περισσότερη φαντασία" ενώ υποστηρίζουν πως "η παγκόσμια επιτυχία τους θα αποδυναμωνόταν εξαιρετικά φεύγοντας από την ΕΕ". Την ίδια στιγμή, ονόματα όπως οι Katie Hopkins και Duncan Bannatyne τάσσονται υπέρ του Brexit και καλούν στους χιλιάδες ακολούθους τους στα social media να συμφωνήσουν με μηνύματα όπως: "Πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ...Πρέπει. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί λόγοι αλλά όταν τους σκέφτομαι όλους, καταλαβαίνω πως είμαστε καλύτερα εκτός". 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4th Kournos Music Festival 2024

Πολιτισμός / Kournos Music Festival: Ο μοναδικός μουσικός θεσμός στην ακριτική Λήμνο επιστρέφει

Tο φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό του νησιού και τους επισκέπτες του με τη λόγια μουσική, επιστρέφει δριμύτερο το φετινό καλοκαίρι με την τέταρτη φιλόδοξη διοργάνωσή του, από 1 έως και 19 Αυγούστου 2024.
LIFO NEWSROOM
Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Πολιτισμός / Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Στο πλαίσιο του 15ου Aegina Fistiki Fest θα πραγματοποιηθεί έκθεση με εποπτικό υλικό και προβολές από επιλεγμένα έργα του Ι. Μόραλη αλλά και μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή να διασκευάζει Τσιτσάνη σε τζαζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια