Η Κίρα Νάιτλι δηλώνει ενοχλημένη από την κουλτούρα του βιασμού στον κινηματογράφο

Η Κίρα Νάιτλι δηλώνει ενοχλημένη από την κουλτούρα του βιασμού στον κινηματογράφο Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός Keira Knightley επικρίνει το μέγεθος της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών σε κινηματογραφικές ταινίες, λέγοντας ότι προτιμά τα ιστορικά φιλμ διότι στη σύγχρονη δραματουργία «οι γυναικείοι χαρακτήρες σχεδόν πάντοτε βιάζονται».

Σε μια συνέντευξη στο Variety, η Knightley εξήγησε το σκεπτικό της: «Βρίσκω πάντα κάτι δυσάρεστο στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται οι γυναίκες [σε ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στη σύγχρονη εποχή], ενώ πάντα βρίσκω πολύ εμπνευσμένους τους χαρακτήρες που μου προσφέρονται σε ιστορικά έργα».

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπήρξε κάποια βελτίωση στα τελευταία χρόνια καθώς η αλλαγή διάθεσης του Χόλιγουντ σημαίνει ότι «οι ιστορίες των γυναικών ξαφνικά θεωρούνται σημαντικές».

«Ξαφνικά εμφανίζονται σενάρια με τις σημερινές γυναίκες να μην κακοποιούνται στις πρώτες πέντε σελίδες και να μην είναι απλά εκεί για να είναι η αγαπημένη φίλη ή σύζυγος», ανέφερε.

Η Knightley εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στην καμπάνια #MeToo, λέγοντας ότι γνώριζε την κουλτούρα για σιωπή των γυναικών και τον εκφοβισμό.

Τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα ξεπερνά την κινηματογραφική βιομηχανία. «Κάθισα με φίλες που δεν ήταν στη βιομηχανία ταινιών και δεν υπήρχε καμιά από εμάς που να μην είχε δεχθεί επίθεση κάποια στιγμή. Δεν είχαμε ποτέ  κάνει τη συζήτηση αυτή πριν. Ήταν κάτι το αποκαλυπτικό», ανέφερε η ηθοποιός.

Ο Knightley είπε ότι ποτέ δεν είχε δεχθεί επίθεση σε κινηματογραφικό στούντιο, αλλά το είχε βιώσει αλλού. «Στην προσωπική μου ζωή, όταν βρισκόμουν σε μπαρ, μπορώ να μετρήσω τέσσερις φορές που δέχθηκα επίθεση. Νομίζω ότι όλοι έχουν αντιμετωπίσει το μερίδιο τεράτων που τους αναλογεί. Δεν είναι μόνο για τους ηθοποιούς. Είναι δάσκαλοι, είναι δικηγόροι...».

Είπε επίσης ότι, παρά τις δύο ταινίες που έχει κάνει Weinstein Company, είχε μόνο «πολύ καλές και επαγγελματικές» εμπειρίες με τον Harvey Weinstein.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4th Kournos Music Festival 2024

Πολιτισμός / Kournos Music Festival: Ο μοναδικός μουσικός θεσμός στην ακριτική Λήμνο επιστρέφει

Tο φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό του νησιού και τους επισκέπτες του με τη λόγια μουσική, επιστρέφει δριμύτερο το φετινό καλοκαίρι με την τέταρτη φιλόδοξη διοργάνωσή του, από 1 έως και 19 Αυγούστου 2024.
LIFO NEWSROOM
Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Πολιτισμός / Το σπίτι του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα ανοίγει ξανά για το κοινό

Στο πλαίσιο του 15ου Aegina Fistiki Fest θα πραγματοποιηθεί έκθεση με εποπτικό υλικό και προβολές από επιλεγμένα έργα του Ι. Μόραλη αλλά και μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή να διασκευάζει Τσιτσάνη σε τζαζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ