Η Κίρα Νάιτλι δηλώνει ενοχλημένη από την κουλτούρα του βιασμού στον κινηματογράφο

Η Κίρα Νάιτλι δηλώνει ενοχλημένη από την κουλτούρα του βιασμού στον κινηματογράφο Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός Keira Knightley επικρίνει το μέγεθος της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών σε κινηματογραφικές ταινίες, λέγοντας ότι προτιμά τα ιστορικά φιλμ διότι στη σύγχρονη δραματουργία «οι γυναικείοι χαρακτήρες σχεδόν πάντοτε βιάζονται».

Σε μια συνέντευξη στο Variety, η Knightley εξήγησε το σκεπτικό της: «Βρίσκω πάντα κάτι δυσάρεστο στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται οι γυναίκες [σε ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στη σύγχρονη εποχή], ενώ πάντα βρίσκω πολύ εμπνευσμένους τους χαρακτήρες που μου προσφέρονται σε ιστορικά έργα».

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπήρξε κάποια βελτίωση στα τελευταία χρόνια καθώς η αλλαγή διάθεσης του Χόλιγουντ σημαίνει ότι «οι ιστορίες των γυναικών ξαφνικά θεωρούνται σημαντικές».

«Ξαφνικά εμφανίζονται σενάρια με τις σημερινές γυναίκες να μην κακοποιούνται στις πρώτες πέντε σελίδες και να μην είναι απλά εκεί για να είναι η αγαπημένη φίλη ή σύζυγος», ανέφερε.

Η Knightley εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στην καμπάνια #MeToo, λέγοντας ότι γνώριζε την κουλτούρα για σιωπή των γυναικών και τον εκφοβισμό.

Τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα ξεπερνά την κινηματογραφική βιομηχανία. «Κάθισα με φίλες που δεν ήταν στη βιομηχανία ταινιών και δεν υπήρχε καμιά από εμάς που να μην είχε δεχθεί επίθεση κάποια στιγμή. Δεν είχαμε ποτέ  κάνει τη συζήτηση αυτή πριν. Ήταν κάτι το αποκαλυπτικό», ανέφερε η ηθοποιός.

Ο Knightley είπε ότι ποτέ δεν είχε δεχθεί επίθεση σε κινηματογραφικό στούντιο, αλλά το είχε βιώσει αλλού. «Στην προσωπική μου ζωή, όταν βρισκόμουν σε μπαρ, μπορώ να μετρήσω τέσσερις φορές που δέχθηκα επίθεση. Νομίζω ότι όλοι έχουν αντιμετωπίσει το μερίδιο τεράτων που τους αναλογεί. Δεν είναι μόνο για τους ηθοποιούς. Είναι δάσκαλοι, είναι δικηγόροι...».

Είπε επίσης ότι, παρά τις δύο ταινίες που έχει κάνει Weinstein Company, είχε μόνο «πολύ καλές και επαγγελματικές» εμπειρίες με τον Harvey Weinstein.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM
Σε δημοπρασία το εμβληματικό μοβ παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πολιτισμός / Σε δημοπρασία το παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που φορούσε τη νύχτα των εκλογών του 1960

Το πανωφόρι φορέθηκε από την Κένεντι καθώς συνόδευε τον Τζον Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ τη νύχτα των εκλογών του 1960 και ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της
LIFO NEWSROOM
«Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Πολιτισμός / «Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Σε ελάχιστους καλλιτέχνες είχε εμπιστευθεί τη μουσική και τα τραγούδια του όσο ζούσε και τα ίδια αυστηρά κριτήρια τηρεί ο γιός και κληρονόμος του.
LIFO NEWSROOM