Η καλύτερη φίλη της Σέλινα Γκόμεζ μιλά για τη μεταμόσχευση νεφρού - «Δεν μπορούσα να κουνηθώ για δύο μήνες»

Η καλύτερη φίλη της Σέλινα Γκόμεζ μιλά για τη μεταμόσχευση νεφρού - «Δεν μπορούσα να κουνηθώ για δύο μήνες» Facebook Twitter
INSTAGRAM
0

Για τους μήνες ανάρρωσης μετά τη δωρεά ενός νεφρού της στην κολλητή της, Σελίνα Γκόμεζ, μίλησε η 29χρονη ηθοποιός Φράνσια Ράισα.

Η Ράισα θυμάται τη σκληρή περίοδο προσαρμογής σε μια ζωή με ένα νεφρό.

«Είναι πιο δύσκολο για τους δότες, επειδή χάνουμε κάτι που το σώμα μας δεν ήθελε να χάσει», λέει η 29χρονη Ράισα, μιλώντας στην εκπομπή του Χάρι Κόνικ Τζούνιορ, σύμφωνα με το People.

Η ηθοποιός περιέγραψε πόσο αλλόκοτο ήταν για την ίδια να βλέπει την φίλη της να αναρρώνει σχεδόν αμέσως, ενώ εκείνη είχε μπροστά της μήνες αργής προσαρμογής.

«Είμαι ένα πολύ δραστήριο άτομο και ο γιατρός με είχε προετοιμάσει πως δεν θα έπρεπε να κουνηθώ για σχεδόν δύο μήνες».

Η Ράισα περιγράφει πως ,για ολόκληρες εβδομάδες, της επιτρεπόταν μόνο να περπατά «αργά και προσεκτικά». «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα - και έχω και σκύλο (...) Κάθε μέρα αυτό που περιμένω με μεγαλύτερη ανυπομονησία είναι να πιω τον καφέ μου και να βγω με τον σκύλο μου. Όμως δεν επιτρεπόταν να κάνω ούτε αυτό. Ήταν πολύ, πολύ δύσκολο».

Το περασμένο Σεπτέμβριο, η Γκόμεζ σόκαρε τα εκατομμύρια των θαυμαστών της, όταν αποκάλυψε πως υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, εξαιτίας των επιπλοκών του λύκου, μιας αυτοάνοσης ασθένειας που χτυπά το κυκλοφορικό σύστημα και τα εσωτερικά όργανα.

Η καλύτερη της φίλη, η Ράισα ήταν ιστοσυμβατή και προσφέρθηκε να της χαρίσει το ένα της νεφρό, το περασμένο καλοκαίρι.

Η Ράισα, περιέγραψε αργότερα πως πήρε την απόφαση να δώσει στην φίλη της το ένα από τα δύο νεφρά της.

«Μια ημέρα ήρθε σπίτι και ήταν πολύ στεναχωρημένη. Δεν την ρώτησα τίποτα. Ήξερα ότι δεν αισθανόταν καλά. Μια μέρα δεν μπορούσε καν να ανοίξει το μπουκαλάκι με το νερό της. Άρχισε να κλαίει. Την ρώτησα τι είχε συμβεί και μου απάντησε πως η λίστα αναμονής για νεφρό ήταν εφτά με δέκα χρόνια «μακριά». Την ίδια στιγμή της είπα πως θα κάνω εξέταση για να ελέγξουμε αν μπορώ να της δώσω εγώ το ένα μου νεφρό».

«Είναι σαν αδελφές», δήλωνε αργότερα η μητέρα της δότριας. «Αγαπώ πολύ την Σελίνα και με αγαπά και εκείνη. Συχνά με αποκαλεί "μαμά"», αποκάλυπτε συγκινημένη, σχολιάζοντας πως οι κοπέλες ήρθαν ακόμα πιο κοντά μετά το χειρουργείο.

«Η αγάπη τους έγινε πιο δυνατή. Η Σελίνα είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι με μεγάλη καρδιά όπως και η Φρανσία - Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που θα έδιναν με την καρδιά τους ένα όργανό τους σε κάποιον άλλον».

Μετά την ανάρρωσή της, η Ράισα μοιράστηκε στο Instagram ένα βίντεο από την προπόνησή της στο γυμναστήριο. Ήταν πολύ χαρούμενη από την επιστροφή της στην έντονη φυσική δραστηριότητα, μετά από τη δωρεά ζωής προς την καλύτερή της φίλη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό Half Man

Πολιτισμός / Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ βουτά πιο βαθιά στο σκοτάδι με το Half Man

Η νέα σειρά του δημιουργού του Baby Reindeer κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο HBO και στις 24 Απριλίου στο BBC iPlayer, με τον ίδιο και τον Τζέιμι Μπελ σε μια ιστορία αδελφικότητας, βίας και σεξουαλικής σύγχυσης.
THE LIFO TEAM
Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM