Η Γιορτή του Σινεμά επιστρέφει με εισιτήριο 2 ευρώ σε όλες τις αίθουσες

Επιστρέφει η γιορτή του σινεμά Facebook Twitter
0

Στις ΗΠΑ έχουν την Εθνική Ημέρα Σινεμά, κατά τη διάρκεια της οποίας τα εισιτήρια κοστίζουν 4 δολάρια. Στη γειτονική Ιταλία υπάρχει το πρόγραμμα Cinema in Festa, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού. Διαρκεί ένα ολόκληρο τετραήμερο, κατά το οποίο τα εισιτήρια στη συντριπτική πλειοψηφία των ιταλικών κινηματογράφων έχουν τιμή 3,5 ευρώ. Στη χώρα μας ανάλογη δράση δεν είχαμε μέχρι πέρυσι.

Στις 27 Οκτωβρίου του 2022, χάρη σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα σύμπραξη διανομέων και αιθουσαρχών, γιορτάσαμε τη Γιορτή του Σινεμά. Τη μέρα εκείνη όλες οι προβολές σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της επικράτειας είχαν ενιαίο εισιτήριο 2 ευρώ.

Ενέργειες σαν αυτή στόχο έχουν να ενισχύσουν τα σινεμά και να υπενθυμίσουν στους θεατές την εμπειρία της κλειστής αίθουσας, η οποία δυστυχώς έχει γίνει λιγότερο δημοφιλής μετά τα απανωτά λοκντάουν.

Η περσινή «Γιορτή του Σινεμά» δεν ήταν απλά επιτυχημένη. Σε μόλις μια μέρα και, μάλιστα, σε παραμονή αργίας με Σαββατοκύριακο μπροστά, μια συγκυρία που ευνοεί περισσότερο τις αποδράσεις στην εξοχή και λιγότερο τη σινεφιλία, κόπηκαν πανελληνίως 110.934 εισιτήρια. Πρόκειται για αριθμό που αποτελεί ημερήσιο εισπρακτικό ρεκόρ κατά τον εικοστό πρώτο αιώνα

Η Γιορτή του Σινεμά θα επαναληφθεί και φέτος στις 26 Οκτωβρίου με την τιμή του εισιτηρίου να ορίζεται και πάλι στα 2 ευρώ σε όλες τις αίθουσες, για όλες τις προβολές.

Με τη γενικευμένη αύξηση των συνολικών εισιτηρίων, αλλά και με πρόγραμμα απαρτιζόμενο από τις νέες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε, του Ντέιβιντ Φίντσερ, του Νάνι Μορέτι και άλλων αγαπημένων δημιουργών του ελληνικού κοινού, καθώς και από σίγουρες καλλιτεχνικές επιτυχίες, όπως οι Περασμένες Ζωές και το γερμανικό Στο Γραφείο Καθηγητών, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε φέτος να καταρριφθεί το περσινό ημερήσιο ρεκόρ.

Σημειώστε την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου στην ατζέντα σας, αφήστε χώρο στο στομάχι σας για νάτσος και ποπκορν και ετοιμαστείτε για ανελέητο σινε-μαραθώνιο στην κοντινή σας αίθουσα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αριάνα Ρόουζ Φίλιπ έγραψε ιστορία στο Met Gala: Η πρώτη χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου στον θεσμό

Πολιτισμός / Η Αριάνα Ρόουζ Φίλιπ έγραψε ιστορία στο Met Gala: Η πρώτη τρανς χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου στον θεσμό

Η Ααριάνα Ρόουζ Φίλιπ έγραψε ιστορία ως η πρώτη χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου που παρευρέθηκε στο Met Gala, φορώντας Collina Strada και λέγοντας στη Vogue ότι η μόδα πρέπει να βλέπει τα ανάπηρα άτομα όχι μόνο ως ακτιβιστές, αλλά ως μοντέλα, ταλέντα και δημιουργικές παρουσίες.
THE LIFO TEAM
Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM