Η Γιόκο Όνο κατάφερε να σταματήσει την κυκλοφορία του αναψυκτικού «John Lemon»

Η Γιόκο Όνο κατάφερε να σταματήσει την κυκλοφορία του αναψυκτικού «John Lemon» Facebook Twitter
0

Η Γιόκο Όνο, χήρα του Τζον Λένον, έδρασε για τη διάσωση του ονόματος του συζύγου της με νομικές ενέργειες ώστε να σταματήσει η πώληση λεμονάδας που έφερε την ονομασία «John Lemon».

Η πολωνική εταιρεία που πωλεί το αναψυκτικό, δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια και τελικά συμφώνησε να αλλάξει το όνομά σε «On Lemon» μετά την παρέμβαση των δικηγόρων της Γιόκο Όνο που έγινε μέσω νομικών επιστολών στη μητρική εταιρεία και τους διανομείς της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τώρα η εταιρία θα πρέπει να πουλήσει όλα τα αποθέματα των ποτών που φέρουν το όνομα «John Lemon» μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η οικογενειακή επιχείρηση, η οποία διανέμει σε μπαρ και εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και 13 άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λέει ότι δεν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την εικόνα του Lennon για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της.

Η Γιόκο Όνο κατάφερε να σταματήσει την κυκλοφορία του αναψυκτικού «John Lemon» Facebook Twitter

Οι δικηγόροι της Όνο δήλωσαν ότι η λεμονάδα παραβίασε το εμπορικό σήμα του ονόματος του συζύγου της και τα προσωπικά της δικαιώματα. Ζήτησαν να αποδοθούν ζημίες μεταξύ των 5.000 ευρώ  ημερησίως και 500 ευρώ για κάθε  μπουκάλι που πωλείται και ζήτησαν από το δικαστήριο της Χάγης να προσδιορίσει το ύψος της συνολικής αποζημίωσης.

Ο Joris Van Manen, του ολλανδικού δικηγορικού γραφείου ο οποίος εκπροσώπησε τη Γιόκο Όνο έκανε λόγο για κακοποίηση και κατάχρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τζον Λένον. Τα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν περιελάμβαναν και μια δημοσίευση στο Facebook που έδειχνε π μια μεγάλη τοιχογραφία του Λένον να απεικονίζεται κρατώντας λεμόνια με το λογότυπο της μάρκας. 

Ο Hugo Bałaziński του δικηγορικού γραφείου KSP, ο οποίος εκπροσωπούσε το σήμα «John Lemon», δήλωσε ότι η εταιρεία είχε καταχωρίσει το εμπορικό της σήμα το 2014 και ότι το «John Lenno» καταχωρίστηκε πέρυσι. Πρόσθεσε ότι τελικά ο πελάτης του είχε συνάψει συμφωνία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να απαγορευτεί η παραγωγή της λεμονάδας του.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταινίες σπουδαίων δημιουργών στην έναρξη και τη λήξη του 64oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / «Στη φωτιά» και «Πεσμένα φύλλα» Οι ταινίες έναρξης και λήξης του 64oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Έναρξη με την ταινία του Γαλλο-βιετναμέζου Τραν Αν Χουνγκ που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες και λήξη με τη νέα δημιουργία του αγαπημένου Φινλανδού Άκι Καουρισμάκι.
NEWSROOM