Η Γιόκο Όνο κατάφερε να σταματήσει την κυκλοφορία του αναψυκτικού «John Lemon»

Η Γιόκο Όνο κατάφερε να σταματήσει την κυκλοφορία του αναψυκτικού «John Lemon» Facebook Twitter
0

Η Γιόκο Όνο, χήρα του Τζον Λένον, έδρασε για τη διάσωση του ονόματος του συζύγου της με νομικές ενέργειες ώστε να σταματήσει η πώληση λεμονάδας που έφερε την ονομασία «John Lemon».

Η πολωνική εταιρεία που πωλεί το αναψυκτικό, δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια και τελικά συμφώνησε να αλλάξει το όνομά σε «On Lemon» μετά την παρέμβαση των δικηγόρων της Γιόκο Όνο που έγινε μέσω νομικών επιστολών στη μητρική εταιρεία και τους διανομείς της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τώρα η εταιρία θα πρέπει να πουλήσει όλα τα αποθέματα των ποτών που φέρουν το όνομα «John Lemon» μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η οικογενειακή επιχείρηση, η οποία διανέμει σε μπαρ και εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και 13 άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λέει ότι δεν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την εικόνα του Lennon για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της.

Η Γιόκο Όνο κατάφερε να σταματήσει την κυκλοφορία του αναψυκτικού «John Lemon» Facebook Twitter

Οι δικηγόροι της Όνο δήλωσαν ότι η λεμονάδα παραβίασε το εμπορικό σήμα του ονόματος του συζύγου της και τα προσωπικά της δικαιώματα. Ζήτησαν να αποδοθούν ζημίες μεταξύ των 5.000 ευρώ  ημερησίως και 500 ευρώ για κάθε  μπουκάλι που πωλείται και ζήτησαν από το δικαστήριο της Χάγης να προσδιορίσει το ύψος της συνολικής αποζημίωσης.

Ο Joris Van Manen, του ολλανδικού δικηγορικού γραφείου ο οποίος εκπροσώπησε τη Γιόκο Όνο έκανε λόγο για κακοποίηση και κατάχρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τζον Λένον. Τα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν περιελάμβαναν και μια δημοσίευση στο Facebook που έδειχνε π μια μεγάλη τοιχογραφία του Λένον να απεικονίζεται κρατώντας λεμόνια με το λογότυπο της μάρκας. 

Ο Hugo Bałaziński του δικηγορικού γραφείου KSP, ο οποίος εκπροσωπούσε το σήμα «John Lemon», δήλωσε ότι η εταιρεία είχε καταχωρίσει το εμπορικό της σήμα το 2014 και ότι το «John Lenno» καταχωρίστηκε πέρυσι. Πρόσθεσε ότι τελικά ο πελάτης του είχε συνάψει συμφωνία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να απαγορευτεί η παραγωγή της λεμονάδας του.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Φρανκενστάιν» στο Φεστιβάλ Βενετίας - Δικτάτορες, πόλεμος, πυρηνικές απειλές και φανταστικά τέρατα κυριαρχούν στο φετινό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Πολιτισμός / Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία στη Βρετανία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Στα φετινά βραβεία είχε συμπεριληφθεί συγγραφέας που έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «τερφ» και στηρίζει την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Τι απαντούν οι διοργανωτές
LIFO NEWSROOM
Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πολιτισμός / Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πρόκειται για το σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» - Tο κτήριο, σε ερειπιώδη κατάσταση σήμερα, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο του, διότι αποτελεί εξαιρετικό δείγμα Αθηναϊκού σπιτιού
LIFO NEWSROOM
Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ