Η Ελένη Ευθυμίου είναι η νικήτρια του βραβείου στη μνήμη της Ελευθερίας Σαπουντζή

Η Ελένη Ευθυμίου είναι η νικήτρια του βραβείου στη μνήμη της Ελευθερίας Σαπουντζή Facebook Twitter
Η Ελένη Ευθυμίου. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Όπως πάντα, κάθε 2 χρόνια, μέσα σε κλίμα συγκίνησης απονέμεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή, σε νέες δημιουργούς και καλλιτέχνιδες, στη μνήμη της πρόωρα εκλιπούσης  σκηνοθέτιδας.

Η  Καλλιτεχνική Διευθύντρια & ηθοποιός Μπέττυ Αρβανίτη, απένειμε το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή 2022, στην Ελένη Ευθυμίου, βραβεύοντάς την για την  ποιότητα & πολυπλοκότητα του  καλλιτεχνικού της έργου.

Να σημειωθεί πως την επιτροπή αξιολόγησης μεταξύ των υποψηφίων (Ελένης Ευθυμίου, Εμιλυς Λουίζου, Νεφέλης Μαϊστράλη, Ηρώς Μπέζου, Νάνσυς Μπούκλη), αποτέλεσαν οι : Γιάννης Χουβαρδάς, Χαράλαμπος Γωγιός, Σοφία Μαραθάκη,  Εφη Γιαννοπούλου, Στέλλα Χαραμή

Η Ελένη Ευθυμίου είναι η νικήτρια του βραβείου στη μνήμη της Ελευθερίας Σαπουντζή Facebook Twitter
Η Ελευθερία Σαπουντζή

Η Ελευθερία Σαπουντζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης του «Αμφι-Θεάτρου» του Σπύρου Ευαγγελάτου και από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε υποκριτική στην Hochschule der Kunste του Βερολίνου με υποτροφία του γερμανικού κράτους. Ως ηθοποιός συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις, ενώ συνεργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη με την Νικαίτη Κοντούρη και τον Δημήτρη Καταλειφό. Μετέφρασε και σκηνοθέτησε τα έργα Φωτιά στο πρόσωπο και Ο Θεός είναι D.J. Το 2000 ανέλαβε τη συνδιεύθυνση του «Θεάτρου του Νότου» μαζί με τους Γ. Χουβαρδά και Θ. Μοσχόπουλο. Στις 22 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, αναπάντεχα, μας άφησε σε ηλικία μόλις 29 ετών. Έγραψε δύο ποιητικές συλλογές: Η κλινήρης Δευτέρα (1993) και Σε χρόνο αιωνίως ενεστώτα (2003).

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας ζητά «μποϊκοτάζ στον Τσαϊκόφσκι» μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος

Πολιτισμός / Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας ζητά «μποϊκοτάζ στον Τσαϊκόφσκι» μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος

«Το μποϊκοτάζ του ρωσικού πολιτισμού είναι σημαντικό βήμα. Δεν μιλάμε για ακύρωση του Τσαϊκόφσκι, αλλά για παύση των παραστάσεων των έργων του μέχρι η Ρωσία να σταματήσει την αιματηρή εισβολή της».
NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: Αρνητική η Βρετανίδα υπ. Πολιτισμού - «Όταν αρχίσεις να δίνεις πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Αρνητική η Βρετανίδα υπ. Πολιτισμού - «Όταν αρχίσεις να δίνεις πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

«Είναι πολύ δύσκολο να ξέρει κανείς σε ποιον να επιστρέψει αυτά τα πράγματα. Μιλάμε για πολύ αρχαία αντικείμενα υπό πολλές έννοιες και υπάρχουν ορισμένα παραδείγματα στα οποία δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι ακριβώς είναι οι ιδιοκτήτες», τόνισε
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ