Η Βίκυ Καγιά, ο Σον Πεν και ο Τομ Γουέιτς στους κινηματογράφους από αύριο

Η Βίκυ Καγιά, ο Σον Πεν και ο Τομ Γουέιτς στους κινηματογράφους από αύριο Facebook Twitter
Βίκυ Καγιά και Σοφία Κόκκαλη πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη
0

Αυτή την εβδομάδα ο Αλέξανδρος Βούλγαρης φέρνει το Πολύδροσο στα θερινά σινεμά και διερευνά τις σχέσεις μάνας και κόρης μέσα από το προσωπικό του φιλμικό ιδίωμα, έχοντας για πρωταγωνίστριες τη Βίκυ Καγιά και την τακτική συνεργάτιδά του Σοφία Κόκκαλη

Απέναντί του έχει το Asphalt City με τον Σον Πεν, που μυστηριωδώς συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του περσινού φεστιβάλ Καννών, μπορεί να άλλαξε τίτλο –τότε λεγόταν Black Flies- αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει το γεγονός ότι παραμένει στη σκιά του σκορσεζικού Bringing out the Dead.

Το Kings of the World αποτελεί ένα μυστικιστικό ξύπνημα στη βία της ορεινής κολομβιανής ενδοχώρας για μια παρέα πέντε εφήβων και μας κάνει κάπως να αναθαρρήσουμε για την επερχόμενη μεταφορά του «Eκατό Χρόνια Μοναξιά» από το Netflix, καθώς η δημιουργός του Λάουρα Μόρα Ορτέγκα έχει σκηνοθετήσει μερικά επεισόδια.

Το Βοy Kills World είναι ένας ανυπόφορος αχταρμάς δράσης, anime, arcade game, meta κωμωδίας δράσης και μελοδράματος – νομίζεις ότι το παρακολουθείς σε κάποιον από εκείνους τους πλανήτες του Interstellar, όπου κάθε δέκα λεπτά διαρκούν τρεις ώρες. Κρίμα για τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ που δούλεψε πολύ γι’ αυτό.

Ο δημιουργός του Damaged μπορεί να λέγεται Τέρι ΜακΝτόνα, αλλά καμία σχέση με τους γνωστούς αδερφούς ΜακΝτόνα δεν έχει, κι αν ποτέ έβλεπαν την ταινία του, υποψιαζόμαστε πως ούτε κι εκείνοι θα ήθελαν να έχουν σχέση μαζί του.

Η Βίκυ Καγιά, ο Σον Πεν και ο Τομ Γουέιτς στους κινηματογράφους από αύριο Facebook Twitter
H Λώξη ίσως να μην έχει κινηματογραφικό ενδιαφέρον, αλλά θα δώσει στους θεατές του πολλά περισσότερα από μια απλή είδηση επί του θέματος.

Η Λώξη είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει επί έξι μήνες την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down που υπέγραψε σύμβαση με το Εθνικό Θέατρο. Κινηματογραφικό ενδιαφέρον ίσως να μην έχει, αλλά θα δώσει στους θεατές του πολλά περισσότερα από μια απλή είδηση επί του θέματος.

Έχουμε και ποδαρικό στις θερινές επανεκδόσεις αυτή την εβδομάδα με το ασπρόμαυρο κι αγαπημένο Down by Law του Τζιμ Τζάρμους. Το «Jockey full of bourbon», oι βάλτοι της Λουιζιάνα και τα σπαστά αγγλικά του Ρομπέρτο Μπενίνι σε μια φιλμική μπαλάντα ανδρικής συντροφικότητας που θα ακούσουμε μετά χαράς και πάλι σε ένα θερινό κοντά μας.

Τέλος, κυκλοφορεί και το Strangers: Chapter 1, για το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική προβολή – ερμηνεύστε το, όπως θέλετε.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το trailer του Megalopolis λίγο πριν την πρεμιέρα στις Κάννες - Οι συντελεστές για τη νέα ταινία του Κόπολα

Πολιτισμός / Το trailer του Megalopolis λίγο πριν την πρεμιέρα στις Κάννες - Οι συντελεστές για τη νέα ταινία του Κόπολα

«Ήταν σαν να παρακολουθούσα ένα τρένο να εκτροχιάζεται μέρα με τη μέρα», δήλωσαν συνεργάτες του Κόπολα για την ταινία το σενάριο της οποίας γράφτηκε 300 φορές
LIFO NEWSROOM
Pulp Fiction: Οι Κάννες, το mega-σκάνδαλο που βράζει και η υπέροχη Μέριλ Στριπ

Pulp Fiction / Οι Κάννες, το mega-σκάνδαλο που βράζει και η υπέροχη Μέριλ Στριπ

Στις υπεραστυνομευόμενες Κάννες ένα τσουνάμι αποκαλύψεων σκιάζει το κλίμα που ο διευθυντής, Τιερί Φρεμό, επιθυμεί διακαώς να διαφυλάξει σε κινηματογραφικό πλαίσιο, ενώ στην τελετή έναρξης πρυτάνευσε η οσκαρική λογική. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Πολιτισμός / Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Η νέα έκθεση The Garbage Man στο ARKEN Museum της Δανίας φέρνει για πρώτη φορά σε μουσείο τα γιγάντια τρολ του Thomas Dambo, φτιαγμένα από πεταμένο ξύλο, υφάσματα, χαρτόνια και σκουπίδια που ξαναγίνονται παραμύθι.
THE LIFO TEAM
Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Πολιτισμός / Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Στη φωτογραφική σειρά 24 Hour Party, People, η Juliette Cassidy ακολουθεί για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο τη hardcore και car tuning υποκουλτούρα της Βαρκελώνης, καταγράφοντας σε φιλμ 35mm έναν κόσμο που πίσω από την ένταση κρύβει φροντίδα, πίστη και δικούς του κανόνε
THE LIFO TEAM
Η τσίχλα της Νίνα Σιμόν και τα ιερά λείψανα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Holy Pop!Όταν οι ποπ σταρ γίνονται άγιοι και τα σουβενίρ τους ιερά λείψανα

Με αφορμή την έκθεση Holy Pop! στο Somerset House, η ποπ λατρεία αντιμετωπίζεται σαν θρησκεία: από ιδιωτικά shrines για τον Prince, την Britney Spears και τον Elvis μέχρι μια τσίχλα της Νίνα Σιμόν που φυλάσσεται σαν ιερό αντικείμενο.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Μιλώντας για το Spider-Noir, ο Νίκολας Κέιτζ αποκάλυψε ότι ο Σαμ Ράιμι τον ήθελε για τον ρόλο του Γκριν Γκόμπλιν στο Spider-Man του 2002. Εκείνος, όμως, προτίμησε τότε να κάνει το Adaptation.
THE LIFO TEAM
Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Πολιτισμός / Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: Hollywood Icon στο Academy Museum του Λος Άντζελες, το θρυλικό ροζ φόρεμα από το «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» επιστρέφει στο κοινό. Ένα εύθραυστο αντικείμενο, φτιαγμένο βιαστικά μέσα στον πανικό ενός στούντιο που προσπάθησε να ελέγξει τη σεξουαλική εικόνα της Μονρό και κατέληξε να της χαρίσει έναν από τους πιο αθάνατους μύθους της.
THE LIFO TEAM
Η Betye Saar πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Πολιτισμός / Η Μπέτι Σαρ πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Με αφορμή την έκθεση Let’s Get It On: The Wearable Art of Betye Saar στο Roberts Projects του Λος Άντζελες, η σχεδόν 100χρονη καλλιτέχνιδα επιστρέφει στα κοστούμια, τα κοσμήματα και τα φυλαχτά που έφτιαχνε από τα ’50s έως τα ’70s το κρυφό εργαστήριο από όπου γεννήθηκε η γλώσσα των assemblages της.
THE LIFO TEAM
Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Πολιτισμός / Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Το Villa Pilar, που η σουρεαλίστρια ζωγράφισε το 1940 ενώ νοσηλευόταν σε σανατόριο στο Σανταντέρ, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημόσια στο Freud Museum του Λονδίνου πριν ταξιδέψει στην πόλη όπου δημιουργήθηκε
THE LIFO TEAM
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Πολιτισμός / Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Στο The Boys of Dungeon Lane, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει στα παιδικά του χρόνια στο Λίβερπουλ, στη μνήμη του Τζον Λένον, σε ένα νέο τραγούδι με τον Ρίνγκο Σταρ και στην απρόσμενη έμπνευση που πήρε από τους Oasis.
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χόλαντ πρότεινε μια “αραχνο-εφηβεία” για το νέο Spider-Man και το στούντιο το απέρριψε αμέσως

Πολιτισμός / Ο Τομ Χόλαντ ήθελε ο νέος Spider-Man να περάσει μια «αραχνο-εφηβεία»

Ο ηθοποιός αποκάλυψε στο Empire ότι συμμετείχε για πρώτη φορά στις σεναριακές συζητήσεις του Spider-Man: Brand New Day, προτείνοντας έναν Πίτερ Πάρκερ που χάνει τον έλεγχο καθώς οι δυνάμεις του αλλάζουν.
THE LIFO TEAM
Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Πολιτισμός / Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Στην πρεμιέρα της πρώτης του σκηνοθετικής δουλειάς, ο Τζον Τραβόλτα εξήγησε γιατί υιοθέτησε τον μπερέ ως νέο σήμα κατατεθέν του: ήθελε να νιώσει σαν παλιός σκηνοθέτης και, όπως λέει, «και οι άντρες μπορούν να διασκεδάσουν».
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Ο Τομ Χανκς και ο Τιμ Άλεν παρουσίασαν στο Λονδίνο το Toy Story 5, όπου η Pixar βάζει τον Γούντι, τον Μπαζ και τη Τζέσι απέναντι στον νέο μεγάλο αντίπαλο της παιδικής ηλικίας: τις οθόνες.
THE LIFO TEAM
Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Πολιτισμός / Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Ο Τζέικομπ Ελόρντι μπαίνει στο σύμπαν του Bleu de Chanel, σε μια νέα καμπάνια που σκηνοθετεί ο Αλφόνσο Κουαρόν και μοιάζει περισσότερο με μικρό κατασκοπικό φιλμ παρά με κλασική διαφήμιση αρώματος
THE LIFO TEAM