Για το bullying  που δέχτηκε σε σχολή της Κύπρου, μίλησε ο Χαράλαμπος Κοτσώνης που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι μαγειρικής Master Chef

 

«Από τους πρώτους μήνες ξεκίνησε ο εκφοβισμός», δήλωσε ο Χ. Κοτσώνης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» του Alpha. «Ήμουν αρκετά πιο μικροκαμωμένος από ότι είμαι τώρα, και σε ύψος και σε κιλά. Ο Αγρός γενικά είναι ένα χωριό, μια κλειστή κοινωνία. Δύσκολο να δεχτούν κάποιον διαφορετικό», προσθέτει, λέγοντας ότι πολλοί θεωρούσαν πως η ενασχόληση με τη μαγειρική ή κάποια άλλη «πρακτική σχολή» ήταν αποτέλεσμα αποτυχίας. 

 

 

 

«Το θεωρούσαν παιχνίδι»


Ορισμένοι συμφοιτητές «θεωρούσαν ότι επειδή ήμουν λεπτοκαμωμένος είχαν κάποια επιρροή πάνω μου είτε σωματική, είτε ψυχική». «Στο δεύτερο έτος, δύο άτομα συγκεκριμένα με χτυπούσαν (...) το θεωρούσαν παιχνίδι. Σε έβαζαν κάτω, σε χτυπούσαν στην πλάτη», λέει, περιγράφοντας πως η συμπεριφορά αυτή του προκάλεσε αρχικά αγχώδη διαταραχή. «Μετά από τέσσερις μήνες, είχα συμπτώματα στον πνευμοθώρακα από τα χτυπήματα. Συμπιέζεται απότομα ο πνεύμονας, κάποιες φυσαλίδες έσκασαν ... γεμίζουν υγρό. Μοιάζουν πολύ τα συμπτώματα με άλλες κοινές αρρώστιες, εντοπίζεται με MRI. Αν δεν το προλάβεις είναι σαν έμφραγμα». 

 

Ο Χαράλαμπος Κοτσώνης νοσηλεύτηκε δύο φορές εξ αιτίας του τραυματισμού του και χειρουργήθηκε. «Έκοψαν κομμάτι από τον πνεύμονα. Έκαναν μεγάλη τομή ξανά σε έξι μήνες». Όταν μίλησε για τις επιθέσεις που δέχτηκε, οι γονείς του τον βοήθησαν να το ξεπεράσει. Όπως λέει, ένας από τους ανθρώπους που του έκαναν bullying αυτοκτόνησε ενώ εκτιμά πως στους υπαίτιους δεν έγινε ποτέ επίπληξη. 

 

Δείτε το βίντεο με την εξομολόγηση του Χ. Κοτσώνη

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr